مطالعه پویش کامل ژنوم با تجزیه و تحلیل غنی‌سازی مجموعه-های ژنی برای شناسایی ژن‌ها و مسیرهای مرتبط با خلق‌وخوی در گاو براهمن

حسین محمدی؛ امیر حسین خلت آبادی فراهانی؛ محمد حسین مرادی؛ ابوذر نجفی

دوره 23، شماره 4 ، دی 1400، صفحه 481-490

https://doi.org/10.22059/jap.2021.327445.623630

چکیده
  درک کنترل ژنتیکی خلق‌وخوی به‌عنوان یک صفت پیچیده و دارای همبستگی با صفات اقتصادی یکی از اهداف اصلاح نژادی در صنعت گاو گوشتی است. هدف پژوهش حاضر، مطالعه پویش کل ژنوم بر مبنای تجزیه و تحلیل غنی­سازی مجموعه ژنی جهت شناسایی جایگاه­های ژنی مؤثر بر صفات مرتبط با خلق‌وخوی گاو نژاد براهمن بود. بدین منظور از اطلاعات ژنوتیپی 1370 رأس گاو ...  بیشتر

مقایسه برخی مدل‌های ریاضی غیرخطی برای توصیف منحنی رشد گوساله‌های سیستانی

نوراله شاهرودی؛ محمد رکوعی؛ هادی فرجی آروق؛ علی مقصودی؛ مرتضی کیخا صابر

دوره 23، شماره 4 ، دی 1400، صفحه 491-500

https://doi.org/10.22059/jap.2021.326557.623626

چکیده
  هدف از این پژوهش، برازش مدل­های غیرخطی مختلف برای توصیف منحنی رشد و انتخاب مناسب­ترین مدل توصیف­کننده منحنی رشد برای گوساله­های گاو سیستانی بود. از رکوردهای وزن بدن 241 گوساله (118 رأس نر و 123 رأس ماده) که توسط ایستگاه تحقیقات گاو سیستانی زهک بین سال­های 1389 تا 1396 جمع­آوری شده بود، استفاده شد. چهار مدل غیرخطی (گمپرتز، لجستیک، ...  بیشتر

تأثیر انتخاب فنوتیپی موفق علیه سندرم آسیت بر صفات مختلف در یک لاین تجاری مرغ گوشتی

مریم کرمی؛ کریم حسن پور؛ جمال فیاضی؛ آرش جوانمرد؛ حمید ورناصری

دوره 23، شماره 4 ، دی 1400، صفحه 501-514

https://doi.org/10.22059/jap.2021.318204.623591

چکیده
  هدف از پژوهش حاضر تأثیر انتخاب علیه سندرم آسیت بر صفات مختلف رشد بدن، اندام­های داخلی و پارامترهای خونی در یک لاین مرغ گوشتی بود. بنابراین با طبقه­بندی خانواده‌های مختلف براساس فراوانی بروز آسیت تحت تنش­­سرمایی (جمعیت آزمون)، تعداد 10 خانواده­ حساس و 10 خانواده مقاوم به آسیت انتخاب و مجموعه نتاج دیگری از همان خانواده‌ها (جمعیت ...  بیشتر

بررسی تغییرات برخی فراسنجه‌های بیوشیمیایی خون در ماه‌های مختلف آبستنی میش‌های لری‌بختیاری

عارف کرد؛ آرش خردمند؛ علیرضا راکی؛ مجید خالداری

دوره 23، شماره 4 ، دی 1400، صفحه 515-524

https://doi.org/10.22059/jap.2021.321909.623607

چکیده
  هدف ازانجام این پژوهش، بررسی تغییرات برخی فراسنجه­های بیوشیمیایی خون درمیش نژاد لری‌بختیاری قبل از جفت­گیری و ماه‌های مختلف آبستنی و تأثیر تعداد جنین براین فراسنجه­ها بود. بدین منظور 20 رأس میش نژاد لری‌بختیاری انتخاب و با قوچ­های بارور جفت­گیری داده شدند. یک ماه قبل ازجفت­گیری و هم‌چنین در ماه­های اول تا پنجم آبستنی ...  بیشتر

تاثیر استفاده از پودر و عصاره ریحان بر عملکرد، ویژگی‌های لاشه و بیان ژن پروتئین شوک گرمایی در جوجه‌های ‌گوشتی در شرایط تنش گرمایی

سید حامد موسوی علمداردهی؛ زربخت انصاری پیرسرائی؛ عیسی دیرنده؛ محمد کاظمی فرد

دوره 23، شماره 4 ، دی 1400، صفحه 525-533

https://doi.org/10.22059/jap.2021.323807.623620

چکیده
  تاثیر پودر و عصاره ریحان، بر عملکرد و ویژگی های لاشه، بیان نسبی ژن پروتئین شوک گرمایی (HSP70) و برخی فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی در شرایط تنش گرمایی با استفاده از 160 قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی با پنج تیمار و چهار تکرار (هشت قطعه جوجه در هر تکرار)، به مدت 42 روزه بررسی شد. تیمارها شامل: 1- جیره پایه (شاهد)، ...  بیشتر

پاسخ جوجه‌های گوشتی به سطوح مختلف پروتئین ایده‌آل و نسبت‌های والین به لیزین قابل هضم جیره در دوره آغازین

رضا صلاحی مقدم؛ محمدحسین شهیر

دوره 23، شماره 4 ، دی 1400، صفحه 535-548

https://doi.org/10.22059/jap.2021.323616.623617

چکیده
  به‌منظور بررسی پاسخ جوجه‌های گوشتی به سطوح مختلف پروتئین ایده‌آل جیره (توصیه سویه راس 308 و 10 درصد کم‌تر) و نسبت‌های والین به لیزین قابل‌هضم (71، 74، 77، 80 و 83 درصد) در دوره آغازین (یک تا 10 روزگی)، پژوهشی با استفاده از 500 قطعه جوجه گوشتی نر یک­روزه در قالب آرایش فاکتوریل 5×2 با طرح کاملاً تصادفی که شامل 10 تیمار و پنج تکرار، انجام شد. نتایج ...  بیشتر

مقایسه اثر پروبیوتیک بیوپلاس B2 و پری‌بیوتیک گالاکتوالیگوساکارید بر عملکرد، کیفیت تخم‌مرغ تولیدی و برخی فراسنجه‌های خونی مرغان تخم‌گذار تجاری

محمد حسین نعمتی؛ مصطفی حاجی لو؛ سید عبداله حسینی؛ سیدسعید موسوی

دوره 23، شماره 4 ، دی 1400، صفحه 549-559

https://doi.org/10.22059/jap.2021.321414.623605

چکیده
  اثر استفاده از پروبیوتیک بیوپلاس B2 و پری‌بیوتیک گالاکتوالیگوساکارید بر عملکرد، کیفیت تخم‌مرغ تولیدی و برخی فراسنجه‌های خونی مرغان تخم‌گذار تجاری، با استفاده از 216 قطعه مرغ‌ تخم‌گذار های‌لاین (w36) با میانگین وزنی مشابه از سن 50 تا 62 هفتگی به‌مدت 12 هفته در قالب طرح کاملاً تصادفی در سیستم قفس با شش تیمار و شش تکرار و شش قطعه مرغ در ...  بیشتر

مطالعه تأثیر منابع آلی، معدنی و نانو مس بر عملکرد، فراسنجه‌های بیوشیمیایی و ایمنی خون، جمعیت میکروبی روده کوچک و کیفیت گوشت جوجه‌های گوشتی

شکوفه غضنفری؛ محمد احمدپناه؛ سید داود شریفی

دوره 23، شماره 4 ، دی 1400، صفحه 561-571

https://doi.org/10.22059/jap.2021.308293.623554

چکیده
  تأثیر منابع مختلف مس بر عملکرد رشد، برخی فراسنجه ­های بیوشیمیایی و ایمنی خون، جمعیت میکروبی روده کوچک و کیفیت گوشت با استفاده از 240 قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار و چهار تکرار از سن یک تا 42 روزگی بررسی شد. تیمارها شامل تیمار شاهد (جیره بدون مس) و چهار جیره حاوی 16 میلی­گرم در کیلوگرم مس از منابع گلایسین ...  بیشتر

اثر پودر میوه عناب و سنجد بر عملکرد رشد، متابولیت‌های خون و کیفیت گوشت جوجه‌های گوشتی در شرایط دمایی بالا

فاطمه بصیریان؛ امید علی اسماعیلی پور؛ مژگان مظهری؛ نعمت ضیائی

دوره 23، شماره 4 ، دی 1400، صفحه 573-581

https://doi.org/10.22059/jap.2021.322719.623610

چکیده
  این آزمایش به‌منظور بررسی تأثیر پودر میوه عناب و سنجد بر عملکرد رشد، متابولیت‌های خونی و کیفیت گوشت جوجه‌های گوشتی در شرایط دمایی بالا روی 160 قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار و چهار تکرار و تعداد 10 پرنده در هر تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی عبارت بود از 1- شاهد (جیره پایه)، 2- جیره پایه+ 75/0 ...  بیشتر

اثر عصاره گیاه مارچوبه بر کیفیت منی قوچ عربی طی ذخیره‌سازی به حالت مایع در دمای چهار درجه سانتی‌گراد

ابوذر غلامپور؛ خلیل میرزاده؛ صالح طباطبایی وکیلی

دوره 23، شماره 4 ، دی 1400، صفحه 583-592

https://doi.org/10.22059/jap.2021.325561.623624

چکیده
  هدف از این پژوهش، بررسی تأثیر عصاره مارچوبه بر کیفیت منی قوچ عربی در زمان‌های مختلف ذخیره‌سازی به حالت مایع در دمای چهار درجه سانتی‌گراد‌ بود. اسپرم­گیری از 10 راس قوچ نژاد عربی با متوسط سن2/5 سال به‌طور هفتگی (هر هفته یکبار) به‌مدت شش هفته انجام شد. پس از افزودن سطوح صفر، 1/5، سه و 4/5 درصد عصاره مارچوبه به رقیق­کننده منی، فراسنجه­های ...  بیشتر