1. اثر پری‌‌بیوتیک و عصارۀ بابونه، پونه و مرزنجوش بر عملکرد تخم‌گذاری، فراسنجه‌‌های خونی، و ریخت-شناسی رودۀ مرغان تخم‌‌گذارِ در اواخرِ تولید

زهرا محمدزاده؛ شعبان رحیمی؛ محمد امیر کریمی ترشیزی؛ علیرضا بهنامی فر

دوره 22، شماره 4 ، زمستان 1399، ، صفحه 583-593

چکیده
  اثر پری‌‌بیوتیک و عصارۀ سه گیاه دارویی بابونه، پونه و مرزنجوش بر عملکرد، ریخت‌شناسی روده و برخی فراسنجه‌های خونی مرغ‌‌های تخم‌‌گذار در اواخر دوره تولید، با استفاده از 60 قطعه مرغِ تخم‌‌گذار سویه تترا-اس‌ال قهوه‌ای با سن 80 هفتگی، در یک طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار، چهار تکرار و تعداد سه قطعه پرنده در هر تکرار به مدت هشت هفته ...  بیشتر

2. تأثیر مخلوط اسانس گیاهان دارویی سیر و آویشن بعد از دوره محدودیت غذایی بر عملکرد، سرعت رشد و جمعیت میکروبی جوجه های گوشتی

راضیه ولی پوریان؛ فرید شریعتمداری؛ محمد امیر کریمی ترشیزی

دوره 20، شماره 4 ، زمستان 1397، ، صفحه 565-576

چکیده
  این مطالعه به  سرعت، منظور بررسی اثر مخلوط اسانس گیاهان دارویی سیر و آویشن بعد از اعمال محدودیت غذایی بر عملکرد رشد و جمعیت میکروبی ایلئوم جوجه قطعه جوجه ۳۳۶  های گوشتی با استفاده از تعداد گوشتی یک  در ۳۰۸  روزه سویه راس قالب طرح کاملاً تصادفی به . قطعه پرنده در هر تکرار انجام گرفت ۱۴ ) با شش تیمار، چهار تکرار و ۲×۳(  ...  بیشتر

3. اثر تزریق درون آمنیونی و استفاده جیره‌ای فلاونوئید بر عملکرد، وضعیت آنتی‌اکسیدانی گوشت و جمعیت میکروبی جوجه‌های گوشتی

زهرا رنجبر؛ مهران ترکی؛ محمد امیر کریمی ترشیزی

دوره 19، شماره 4 ، زمستان 1396، ، صفحه 847-861

چکیده
  آزمایشی برای بررسی اثرات تزریق داخل تخم‌مرغی و استفاده جیره‌ای فلاونوئید (نارینجین و هسپریدین) بر عملکرد، خصوصیات لاشه، وضعیت آنتی‌اکسیدانی گوشت و جمعیت میکروبی انتهای روده جوجه‌های گوشتی، با تعداد 600 عدد تخم مرغ قابل جوجه‌کشی برای تزریق داخل آمنیونی (در روز 5/17 جنینی) و پس از جوجه‌درآوری برای دوره پرورشی در چهار تکرار 10 قطعه‌ایی ...  بیشتر

4. مقایسه عملکرد سیستم ایمنی سویه های آرین، بومی آذربایجان غربی، آمیخته های آنها و سویه راس

علی مقصودی؛ رسول واعظ ترشیزی؛ علی اکبر مسعودی؛ محمد امیر کریمی ترشیزی؛ زهیر محمد حسن

دوره 19، شماره 2 ، تابستان 1396، ، صفحه 265-280

چکیده
  هدف از این مطالعه مقایسۀ عملکرد سیستم ایمنی جوجه­های آرین، بومی آذربایجان غربی، آمیخته­ آرین × بومی، آمیخته­ بومی × آرین و سویۀ راس 308 بود. با انجام تلقیح مصنوعی تعداد 298 پرنده تولید و به همراه 100 پرنده سویه راس پرورش داده شدند. سپس، به طور تصادفی تعداد 15 تا 20 درصد پرنده­ها برای مقایسۀ عملکرد سیستم ایمنی و برخی پارامترهای ...  بیشتر

5. اثرات استفاده از سطوح مختلف کافور بر عملکرد و غلظت سرمی هورمون‌های تیروئیدی و تستوسترون در بلدرچین ژاپنی

اصغر صداقت؛ محمد امیر کریمی ترشیزی؛ شعبان رحیمی

دوره 18، شماره 2 ، تابستان 1395، ، صفحه 273-286

چکیده
  تأثیر سطوح مختلف کافور بر عملکرد، وزن اندام‌های داخلی، هورمون­های تیروئیدی و تستوسترون، جمعیت باکتریایی روده و فساد اکسیداتیو گوشت با استفاده از تعداد 200 قطعه بلدرچین، در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با پنج تیمار و چهار تکرار به مدت شش هفته بررسی شد. تیمارها شامل سطوح صفر، 5/62، 125، 250 و ppm 500 کافور حل شده در روغن سویا بودند. در 42 روزگی ...  بیشتر

6. تأثیر چای ترش (Hibiscus sabdariffa) بر عملکرد جوجه‌های گوشتی تغذیه شده با جیره آلوده به آفلاتوکسین

فرهاد محمدی؛ فرزاد باقرزاده کاسمانی؛ کمال شجاعیان؛ مهران مهری؛ محمد امیر کریمی ترشیزی

دوره 17، شماره 2 ، پاییز 1394، ، صفحه 301-309

چکیده
  تأثیر افزودن چای ترش به جیره بر عملکرد و پاسخ ایمنی جوجه‌های گوشتی تحت آفلاتوکسکوزیس با استفاده از 192 قطعه جوجه گوشتی یک­روزه جنس نر سویه رأس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار، چهار تکرار و 12 جوجه در هر تکرار بررسی شد. تیمارها شامل 1 - جیره شاهد منفی (بدون افزودنی)، 2 – جیره شاهد مثبت (5/2 میلی­گرم آفلاتوکسین B1در کیلوگرم)، ...  بیشتر

7. تأثیر افزودن پروبیوتیک پروتکسین به جیره‌های آلوده به آفلاتوکسین بر عملکرد بلدرچین ژاپنی

مجید آفتابی؛ فرزاد باقرزاده کاسمانی؛ قاسم جلیلوند؛ مهران مهری؛ محمد امیر کریمی ترشیزی

دوره 17، شماره 1 ، بهار 1394، ، صفحه 131-140

چکیده
  تأثیر پروتکسین در کاهش تأثیرات منفی تغذیة جیره‏های حاوی آفلاتوکسین  B1 بر عملکرد، پاسخ ایمنی، کیفیت گوشت و فلور میکروبی ایلئوم با استفاده از 320 قطعه بلدرچین ژاپنی هفت‌روزه در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار (جیرة شاهد (بدون افزودنی)، جیرة حاوی 5/2 میلی‏گرم در کیلوگرم آفلاتوکسین B1، جیرة حاوی 150 میلی‏گرم در کیلوگرم پروتکسین، ...  بیشتر

8. بررسی تأثیر عصاره گیاهان سماق و جغجغه در مقایسه با اُکسی‌تتراسایکلین بر عملکرد رشد، فراسنجه‌های بیوشیمی خون و پاسخ ایمنی جوجه‌‌های گوشتی

حسن شیرزادی؛ فرید شریعتمداری؛ محمد امیر کریمی ترشیزی؛ شعبان رحیمی؛ علی اکبر مسعودی

دوره 17، شماره 1 ، بهار 1394، ، صفحه 151-160

چکیده
  برای ارزیابی تأثیر عصارۀ گیاهان سماق و جغجغه به‌عنوان جایگزینی برای آنتی‌بیوتیک‌های محرک رشد، آزمایشی با استفاده از 300 قطعه جوجۀ گوشتی نر یک‏روزه از سویۀ راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار، پنج تکرار، و 15 پرنده در هر تکرار در دورۀ سنی صفر تا 28روزگی انجام شد. جیرۀ‌ اصلی بر پایۀ ذرت‌ـ‌سویا و فاقد افزودنی بود (تیمار شاهد) ...  بیشتر

9. مقایسه اثر گیاهان دارویی، اسید آلی و آنتی بیوتیک در جیره حاوی جو و آنزیم بر عملکرد، فاکتورهای خونی، پاسخ ایمنی و مورفولوژی روده جوجه های گوشتی

مهدی عابدینی سانیجی؛ فرید شریعتمداری؛ محمد امیر کریمی ترشیزی

دوره 13، شماره 2 ، زمستان 1390، ، صفحه 19-27

چکیده
  به منظور مقایسه اثر گیاهان دارویی، اسید آلی و آنتی یوتیک در جیره حاوی جو و آنزیم بر عملکرد، سیستم ایمنی، فاکتورهای خونی و مورفولوژی روده جوجه های گوشتی، آزمایشی با 400 قطعه جوجه ماده راس در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار و چهار تکرار به مدت 42 روز انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل 1) جیره حاوی 20 درصد جو (به عنوان شاهد جو)، 2) شاهد جو + 1/0 ...  بیشتر

10. تأثیر نانوسیلور و ضدعفونی کننده‌های خوراک بر عملکرد، جمعیت میکروبی روده و کلسترول زرده مرغ تخم گذار

فتح اله نقی زاده؛ محمد امیر کریمی ترشیزی؛ شعبان رحیمی

دوره 13، شماره 1 ، تابستان 1390، ، صفحه 49-58

چکیده
  این مطالعه به منظور بررسی اثر ضدعفونی کننده های مختلف خوراک بر عملکرد، فلور میکروبی روده و کلسترول تخم مرغ با استفاده از 108 قطعه مرغ تخم گذار از سن 24 تا 36 هفتگی انجام شد. این آزمایش در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با پنج تیمار و سه تکرار انجام شد. گروه‌های آزمایشی عبارت بودند از: جیره پایه (شاهد) و جیره پایه مکمل شده با یکی از افزودنی ...  بیشتر