نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 گروه علوم دامی، دانشگاه رازی
2 گروه علوم دامی، داشگاه رازی کرمانشاه
3 استادیار گروه پرورش و تولید طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران
چکیده
آزمایشی برای بررسی اثرات تزریق داخل تخممرغی و استفاده جیرهای فلاونوئید (نارینجین و هسپریدین) بر عملکرد، خصوصیات لاشه، وضعیت آنتیاکسیدانی گوشت و جمعیت میکروبی انتهای روده جوجههای گوشتی، با تعداد 600 عدد تخم مرغ قابل جوجهکشی برای تزریق داخل آمنیونی (در روز 5/17 جنینی) و پس از جوجهدرآوری برای دوره پرورشی در چهار تکرار 10 قطعهایی به مدت 42 روز اجرا شد. تیمارها در قالب طرح کاملاً تصادفی به صورتی که در تیمارهای یک، دو و سه، افزودن 50، 100 و 175 میلیگرم بر کیلوگرم فلاونوئید در جیره، تیمارهای چهار و پنج، تزریق 15 و 30 میلیگرم فلاونوئید، تیمار شش، تزریق 15 میلیگرم و افزودن 50 میلیگرم بر کیلوگرم فلاونوئید در جیره، تیمار هفت، تزریق 30 میلیگرم و افزودن 175 میلیگرم بر کیلوگرم فلاونوئید در جیره و تیمار هشت، گروه شاهد میباشند. اثر تیمارها بر روی صفات عملکردی نسبت به گروه شاهد معنیدار نبود. بجز تیمار چهار، کاهش میزان تولید مالوندیآلدهید گوشت ران و سینه در 28 و 42 روزگی در سایر تیمارها نسبت به گروه شاهد مشاهده شد (05/0>P). نتایج افزایش جمعیت کل باکتریهای هوازی و لاکتوباسیل و کاهش کلیفرم را در تیمارها نسبت به گروه شاهد نشان دادند (05/0>P). بنابراین افزودن 175 میلیگرم نارینجین و هسپریدین در جیره با و بدون 30 میلیگرم تزریق موجب بهبود کیفیت گوشت و سطوح افزودنی 50 میلیگرم با و بدون 15 میلیگرم تزریق فلاونوئید باعث بهبود جمعیت میکروبی انتهای دستگاه گوارش گردید. به طور کلی، استفاده درون جیرهای و یا به همراه تزریق فلاونونها اثرات مثبتی را بر بهبود سلامت و کیفیت گوشت جوجههای گوشتی دارد.
کلیدواژهها
عنوان مقاله [English]
Effect of intra amniotic and dietary feeding of Flavonoid on performance, meat antioxidant stability and hindgut microflora in chicks
نویسندگان [English]
- Zahra Ranjbar 1
- Mehran Torki 2
- Mohammad Amir Karimi Torshizi 3
1 Animal Science Department
2 Animal Science Department, Razi University
3 Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Tarbiat Modares University
چکیده [English]
The experiment was conducted to investigate the effect of in ovo injection and dietary feeding of flavonoid (Naringin & Hesperidin) on performance, carcass quality, meat antioxidant stability and hindgut microflora by total 600 fertile eggs were used for amnion injection (17.5th day of embryonic) and hatched chicked divided randomly in four replications with 10 birds for growing period until 42d. Treatments by completely randomize design were 1, 2 and 3) 50, 100, 175 mg/kg flavonoids in diet, respectively, 4 and 5) 15, 30 mg/egg injection of flavonoid respectively and 6) injection of 15 mg/ egg and feeding 50 mg/kg flavonoid and 7) injection of 30 mg/ egg and feeding175 mg/kg and 8) control group. Treatments did not have a significant effect on performance traits compare to control group. Reduction of Malondialdehyde substances in tight and breast meat were observed in treatments (except 4) at 28 and 42 days than in the control group significantly (P<0.05). The results showed an increase in population of aerobic and Lactobacillus and reduction in Coliforms of treatments than the control (P<0.05) group. Therefore, adding 175 mg with or without 30 mg injection (high levels) of flavonoid to diet improved meat quality and dietary with 50 mg with or without 15 mg of flavanoid injection caused improvement in microbial population in hindgut. In overall dietary with or without injection of flavanones have positive effects on health and meat quality of broilers.
کلیدواژهها [English]
- Antioxidant stability
- Carcass properties
- Embryo injection
- Flavanone
- lactobacillus