1. تاثیر سطوح مختلف روغن کلزا و اسانس آویشن باغی بر عملکرد، صفات ایمنی و ریخت ‌شناسی روده جوجه‌های گوشتی

محمد علی عباسی؛ شکوفه غضنفری؛ سید داود شریفی؛ حسن احمدی گاولیقی

دوره 23، شماره 3 ، پاییز 1400، ، صفحه 594-608

چکیده
  تاثیر اسانس آویشن باغی و روغن کلزا بر عملکرد، صفات ایمنی و ریخت شناسی روده با استفاده از 432 قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه سویه راس 308 به صورت آزمایش فاکتوریل 3×3 در قالب طرح کاملا تصادفی شامل سطوح مختلف اسانس آویشن باغی (صفر، 300 و500 ppm) و روغن کلزا (یک، سه و پنج درصد) با نه تیمار و چهار تکرار بررسی شد. در کل دوره پرورش، جوجه‌های دریافت کننده ...  بیشتر

2. اثرات افزودن توکسین بایندرها و پری‌بیوتیک،‌ بر عملکرد جوجه‌های گوشتی تغذیه شده با جیره‌های آلوده به آفلاتوکسین B1

دانیال محسنی سلطانی؛ علی رضا آقاشاهی؛ حبیب اقدم شهریار؛ یحیی ابراهیم نژاد؛ سید عبداله حسینی

دوره 23، شماره 3 ، پاییز 1400، ، صفحه 609-620

چکیده
  آثار افزودن توکسین بایندر و پری‌بیوتیک‌ به جیره بر عملکرد رشد، جمعیت میکروبی روده و شاخص‌های تنشی و آنتی اکسیدانی جوجه‌های گوشتی تغذیه شده با جیره‌های آلوده به آفلاتوکسین B1 مورد بررسی قرارگرفت. 600 جوجه یک روزه نرو ماده گوشتی سویه‌ی راس 308 در 10 تیمار با 6 تکرار و 10 جوجه‌ در هر تکرار: شامل، شاهد منفی (بدون آفلاتوکسین) مکمل نشده و مکمل ...  بیشتر

3. بررسی آثار افزودن پروبیوتیک‌ و اسانس روغنی آویشن پوشش دار شده بر عملکرد رشد و پاسخ‌های ایمنی جوجه‌های گوشتی با استفاده از روش مدیریت تصمیم گیری چند شاخصی

ابراهیم باباخانی؛ رضا رستمیان

دوره 23، شماره 3 ، پاییز 1400، ، صفحه 621-631

چکیده
  هدف از این مطالعه بررسی اثرات افزودن پروبیوتیک‌ و اسانس آویشن پوشش دار شده بر عملکرد رشد و پاسخ-های ایمنی جوجه‌های گوشتی با استفاده از روش مدیریت تصمیم گیری چند شاخصی بود. در این مطالعه 420 جوجه‌ی گوشتی در قالب هفت گروه آزمایشی با شش تکرار و 10 جوجه در هر تکرار به مدت 42 روز استفاده شدند. تیمارهای آزمایشی شامل 1) جیره فاقد اسانس آویشن و ...  بیشتر

4. تاثیر سطوح افزایشی ال- لوسین جیره بر عملکرد، صفات لاشه و فرآسنجه‌های خونی جوجه خروس‌های گوشتی در دوره رشد

حسین محمدزاده کراتی؛ محمد حسین شهیر

دوره 22، شماره 3 ، پاییز 1399، ، صفحه 391-406

چکیده
  تأثیر سطوح افزایشی ال-لوسین بر عملکرد، صفات لاشه و تولید گوشت سینه و تعیین نیاز لوسین قابل هضم جوجه خروس‌های گوشتی راس 308 در دوره رشد (­15 تا 30 روزگی) با استفاده از 240 قطعه جوجه­ خروس گوشتی در قالب طرح کاملاً تصادفی با شش تیمار جیره­ای (­پنج تکرار و هشت قطعه جوجه در هر تکرار) بررسی شد. تیمارها شامل جیره پایه با 1/53 درصد لوسین قابل هضم ...  بیشتر

5. اثرات عصاره هیدروالکلی گیاه چویر و افزودنی‌های خوراکی رایج بر عملکرد و برخی صفات بیوشیمائی خون جوجه‌های گوشتی

زهرا نوره؛ کامران طاهرپور؛ محمد اکبری قرایی؛ حسن شیرزادی؛ حسینعلی قاسمی

دوره 21، شماره 3 ، پاییز 1398، ، صفحه 381-392

چکیده
  هدف از این آزمایش، بررسی تأثیر عصاره هیدروالکلی گیاه چویر  (Ferulago angulata L.) به عنوان جایگزینی برای افزودنی‌های خوراکی رایج بر عملکرد و فراسنجه‌های بیوشیمیایی و هماتولوژی خون جوجه‌های گوشتی سویه راس 308 بود. از 450 قطعه جوجه گوشتی نر یکروزه در قالب طرح کاملاً تصادفی با شش تیمار و پنج تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل: جیره پایه ...  بیشتر

6. تأثیر نانوامولسیون اسانس‌ میخک بر عملکرد جوجه‌های گوشتی تغذیه شده با جیره بر پایه گندم

معصومه نوری؛ محمدرضا قربانی؛ احمد طاطار؛ محمد امین مهرنیا

دوره 20، شماره 2 ، تابستان 1397، ، صفحه 315-327

چکیده
  به‌منظور بررسی اثرات نانوامولسیون اسانس میخک در جیره­های بر پایه گندم بر عملکرد جوجه­های گوشتی، آزمایش حاضر با استفاده از 280 قطعه جوجه گوشتی (راس 308، مخلوط دو جنس) در قالب طرح کاملاً تصادفی با هفت تیمار و چهار تکرار انجام شد.تیمارهای آزمایشی شامل: 1) شاهد، 2) شاهد به همراه آنزیم، 3) شاهد به همراه 200 میلی­گرم بر کیلوگرم اسانس میخک و ...  بیشتر

7. تأثیر سطوح مختلف پودر گل ‌گاوزبان بر عملکرد، قابلیت هضم مواد مغذی و برخی فراسنجه های خونی جوجه‌های گوشتی در شرایط تنش گرمایی

افسانه آزادی؛ نعمت ضیائی؛ سید مهدی قریشی

دوره 19، شماره 4 ، زمستان 1396، ، صفحه 941-952

چکیده
  این تحقیق به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف پودر گل‌گاوزبان بر عملکرد و برخی فراسنجه‌های خونی جوجه‌های گوشتی در شرایط تنش گرمایی اجرا شد. بدین منظور از 160 قطعه جوجه خروس گوشتی یک‌روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تیمار و چهار تکرار و 10 قطعه جوجه گوشتی در هر تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1- تیمار شاهد (جیره پایه)، ...  بیشتر

8. اثر دو نوع اسیدی کننده‏ خوراکی بر گوارش پذیری مواد مغذی، جمعیت میکروبی ایلئوم‌ و عملکرد جوجه‌های گوشتی

محمدرضا رضوانی؛ گوهر سعادت منش

دوره 19، شماره 2 ، تابستان 1396، ، صفحه 415-425

چکیده
  اثر اسیدی‌کننده‌های‌ خوراکی گلوباسید ، گرین‌کب و استفاده‌ی همزمان آنها بر عملکرد ، خصوصیات لاشه، گوارش‌پذیری مواد مغذی و جمعیت میکروبی ایلئوم‌ جوجه‌های گوشتی با استفاده از 128 قطعه جوجه‌ی گوشتی یک روزه سویه تجاری کاب 500 مخلوط هر دو جنس در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تیمار، چهار تکرار و هشت قطعه پرنده در هر تکرار بررسی شد. تیمارهای ...  بیشتر