بررسی عملکرد روش های مختلف در انتخاب نشانگرهای SNP موثر بر تمایز نژادی اسب ها

سیاوش منظوری؛ امیر حسین خلت آبادی فراهانی؛ محمد حسین مرادی

دوره 25، شماره 1 ، فروردین 1402، صفحه 1-11

https://doi.org/10.22059/jap.2023.347298.623703

چکیده
  مطالعه حاضر به‌منظور انتخاب نشانگرهای مؤثر در جداسازی نژاد و مقایسه عملکرد روش‌های انتخاب نشانگر با داده‌های 304 حیوان از 14 نژاد مختلف که با استفاده از پنل نشانگر Illumina SNP50K ژنوتیپ شده بودند، انجام شد. دانش و فهم ساختار ژنتیکی برای درک بهتر تغییرات ژنتیکی در مطالعات پویش ژنومی بسیار مهم است. محتوای اطلاعاتی هر نشانگر زیستی به عنوان ...  بیشتر

اثر استفاده از بلوس‏های خوراکی کلسیم آهسته رهش در زمان زایش بر عملکرد، کلسیم خون و فراسنجه‏های تولید مثلی گاوهای تازه‌زا در فصل تابستان

حمیدرضا دادخواه؛ غلامرضا قربانی؛ فرزاد هاشمزاده؛ عباس رجایی راد

دوره 25، شماره 1 ، فروردین 1402، صفحه 13-24

https://doi.org/10.22059/jap.2022.336982.623670

چکیده
  هدف این آزمایش بررسی اثر خوراندن دو عدد بلوس کلسیم در زمان زایش و 12 ساعت پس از آن بر مصرف خوراک، تولید شیر، تغییرات وزن بدن، کلسیم خون و برخی عملکردهای تولید مثلی گاوهای شیری پر تولید در فصل تابستان بود. بیست و چهار راس گاو هلشتاین با میانگین دفعات زایش 0/8 ± 2/8 انتخاب شد و بطور تصادفی به یکی از دو تیمار شاهد یا گروه دریافت‏کننده بلوس ...  بیشتر

تاثیر عصاره شیرین‌بیان بر عملکرد رشد بره‌های پرواری، فراسنجه‌های تخمیر و جمعیت پروتوزوآیی شکمبه

آمنه ناصری مقدم؛ محمد ابراهیم نوریان سرور؛ فردین هژبری

دوره 25، شماره 1 ، فروردین 1402، صفحه 25-36

https://doi.org/10.22059/jap.2023.351466.623716

چکیده
  اثر افزودن عصاره شیرین‌بیان (عصاره) بر عملکرد رشد، فراسنجه­های تخمیر و جمعیت پروتوزآیی شکمبه در بره­های پرواری با استفاده از 28 راس بره نر مهربان با وزن 1/75±36/45 کیلوگرم در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار و هفت تکرار بررسی شد. تیمارهای آزمایشی شامل شاهد (جیره پایه بدون عصاره شیرین‌بیان) و سه تیمار به‌ترتیب شامل جیره پایه+ ...  بیشتر

اثر منبع و سطح مس در جیره بر تولید و سلامت گاو‎های هلشتاین طی دوره انتقال

سینا آزاد؛ حمید امانلو؛ نجمه اسلامیان فارسونی؛ طاهره امیرآبادی فراهانی؛ محمد هادی خبازان

دوره 25، شماره 1 ، فروردین 1402، صفحه 37-50

https://doi.org/10.22059/jap.2022.337081.623669

چکیده
  در مطالعه حاضر، اثر منبع و سطح مس جیره بر تولید و سلامت گاوهای شیری با استفاده از 105 رأس گاو هلشتاین چند شکم زایش آبستن از 21 روز قبل از زایش تا 15 روز پس از زایش در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تیمار و 35 تکرار بررسی شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1- جیره حاوی مس در سطح توصیه NRC از منبع سولفات مس (NRC-S)، 2- جیره حاوی مس در سطح دو برابر توصیه ...  بیشتر

مقایسه عملکرد و فراسنجه‌های خونی شیشک‌های ماده در سطوح مختلف جایگزینی کنجاله پنبه‌دانه با اوره آهسته‌رهش

علیرضا سلامی؛ سهیل میرحبیبی؛ مجتبی حقیقت؛ حمید رضا خدایی

دوره 25، شماره 1 ، فروردین 1402، صفحه 51-58

https://doi.org/10.22059/jap.2023.318451.623592

چکیده
  در این پژوهش، اثر اوره آهسته رهش بر صفات عملکردی و فراسنجه‌های خونی شیشک‌های ماده و جایگزینی آن با کنجاله تخم پنبه با استفاده از تعداد 16 راس شیشک نژاد افشاری در چهار گروه آزمایشی شامل: 1) جیره شاهد حاوی کنجاله پنبه دانه، 2)جیره حاوی چهار گرم اوره آهسته رهش در جیره روزانه (معادل 4/45 درصد پروتئین خام جیره)، 3) جیره حاوی هشت گرم اوره آهسته ...  بیشتر

بررسی اثر چغندر علوفه‌ایی بر عملکرد، صفات لاشه و فراسنجه‌های خون بره‌های نر پرواری

علی رضا چگنی؛ بهروز یاراحمدی؛ محمد شاهوردی؛ محسن محمدی ساعی؛ میرحسن بیرانوند؛ علی رضا آقاشاهی؛ حسن فضائلی؛ امین کاظمی زاده

دوره 25، شماره 1 ، فروردین 1402، صفحه 59-69

https://doi.org/10.22059/jap.2023.346472.623700

چکیده
  هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر چغندر علوفه‌ایی بر عملکرد، صفات لاشه و فراسنجه‌های خون بره‌های نر پرواری بود. 32 رأس بره نر پرواری با وزن اولیه 0/25± 28/05 کیلوگرم در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با چهار تیمار و چهار بلوک بمدت 84 روز با جیره‌های آزمایشی شامل شاهد (صفر)، 10، 20 و 30 درصد چغندر علوفه‌ای‌ با نسبت 60 درصد کنسانتره و 40 درصد علوفه ...  بیشتر

اثر سطوح مختلف گیاه اوجی بر عملکرد، قابلیت هضم مواد مغذی، رفتار نشخوار، فراسنجه‌های خونی و شکمبه‌ای میش‌های دالاق

کامل عموزاده آرائی؛ تقی قورچی؛ عبدالحکیم توغدری؛ محمد اسدی؛ کتایون مهرانی

دوره 25، شماره 1 ، فروردین 1402، صفحه 71-81

https://doi.org/10.22059/jap.2023.349997.623710

چکیده
  اثر سطوح مختلف پودر گیاه اوجی بر عملکرد، قابلیت هضم مواد مغذی، رفتار نشخوار، فراسنجه‌های خونی و شکمبه‌ای از میش‌های دالاق، با استفاده از 18 رأس میش با میانگین وزن 3/5±38 کیلوگرم در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تیمار و شش تکرار بررسی شد. تیمارها شامل 1- شاهد (بدون پودر اوجی)، 2- 25 گرم پودر اوجی در روز و 3- 50 گرم پودر اوجی در روز بود. سطوح ...  بیشتر

ارزش غذایی علف نپیر در مراحل مختلف رشد

لیلا طاهرآبادی؛ فرخ کفیل زاده

دوره 25، شماره 1 ، فروردین 1402، صفحه 83-91

https://doi.org/10.22059/jap.2023.350164.623711

چکیده
  مطالعه حاضر به‌منظور تعیین ارزش غذایی در مراحل مختلف رشد و عملکرد تولید علف نپیر به‌عنوان یک منبع علوفه‌ای جدید در کشور انجام شد. بدین-منظور علف نپیر کشت شده در سه مرحله از رشد رویشی (به‌ترتیب 65، 85 و 115 روز پس از کاشت) برداشت شد. ترکیبات شیمیایی، قابلیت هضم، کینتیک تخمیر و برخی از صفات مورفولوژیکی این گیاه به‌همراه عملکرد تولید در ...  بیشتر

مدل‌سازی و بهینه‌سازی اثر متوازن‌کردن جیره جوجه‌های گوشتی و دمای حالت‌دهنده بر کیفیت فیزیکی پلت و بازدهی تولید کارخانه خوراک طیور

محدثه اثنی عشری؛ حامد احمدی؛ فرید شریعتمداری؛ مصطفی لطفی

دوره 25، شماره 1 ، فروردین 1402، صفحه 93-105

https://doi.org/10.22059/jap.2023.346524.623701

چکیده
  هدف از این پژوهش بررسی اثرات چربی افزوده شده در مخلوط‌کن، پروتئین خام جیره و دمای حالت دهنده بر شاخص ماندگاری پلت، انرژی الکتریکی مصرفی هنگام تولید خوراک با استفاده از ابزارهای مدل‌سازی محاسباتی بود که از 192 نمونه خوراک جوجه‌های گوشتی با سطوح مختلف چربی افزوده شده در مخلوط‌کن (چهار سطح) و پروتئین خام (چهار سطح) در اجزای خوراک و دماهای ...  بیشتر

تاثیر اندازه ذرات جو و مخمر اتولیز شده به همراه آنزیم بر عملکرد، سیستم ایمنی و قابلیت هضم ایلئومی جوجه‏ های گوشتی

لیلی عبدعلی؛ سمیه سالاری؛ محمدرضا قربانی؛ شیما حسینی فر

دوره 25، شماره 1 ، فروردین 1402، صفحه 107-122

https://doi.org/10.22059/jap.2023.348902.623706

چکیده
  این مطالعه به‌منظور بررسی اندازه ذرات جو و مخمر اتولیز شده به همراه آنزیم بر عملکرد، سیستم ایمنی و قابلیت هضم ایلئومی با استفاده از 400 قطعه جوجه گوشتی مخلوط دو جنس دورگه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با آرایش فاکتوریل 2×4 و با 8 تیمار و 5 تکرار از سن 1 تا 35 روزگی انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل نوع افزودنی (بدون افزودنی، آنزیم، مخمر ...  بیشتر