1. اثر افودن منابع چربی در شیر برعملکرد، رشد، سلامتی، فراسنجه های شکمبه ای و خونی گوساله های ماده هلشتاین در ماه اول بعد از تولد

محمد علی آهنگرانی؛ محمد رضا دهقانی؛ عباسعلی ناصریان

دوره 23، شماره 2 ، تابستان 1400، ، صفحه 179-189

چکیده
  هدف از انجام این پژوهش بررسی اثر افزودن پودر چربی و روغن دانه کتان در شیر  بر عملکرد، رشد، سلامت، فراسنجه های خون و شکمبه بود. به این منظور از 45 راس گوساله شیر خوار (38+0/5 کیلوگرم= میانگین وزن بدن) در قالب طرح کاملا تصادفی با سه جیره آزمایشی و 15 تکرار ، در میانگین دمایی 10 درجه سانتی گراد از سن سه روزگی تا 30 روزگی استفاده شد. تیمارهای آزمایشی ...  بیشتر

2. اثر نسبت‌های مختلف اسیدهای چرب امگا-6 به امگا-3 جیره بر عملکرد، صفات کیفی تخم، برخی فراسنجه‌های خونی و تولید مثلی بلدرچین مولد ژاپنی

محمدرضا جمالی؛ محمدرضا قربانی؛ علی آقائی؛ محمد نوشاد

دوره 23، شماره 1 ، بهار 1400، ، صفحه 131-142

چکیده
  تأثیر نسبت‌های مختلف اسیدهای چرب امگا-6: امگا-3 جیره بر عملکرد، صفات کیفی تخم، برخی فراسنجه‌های خونی و تولید مثلی بلدرچین مولد ژاپنی، آزمایشی با استفاده از 720 قطعه بلدرچین ژاپنی به مدت 10 هفته در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار، شش تکرار و 24 قطعه بلدرچین (16 ماده و هشت نر) در هر تکرار انجام شد. تیمارها آزمایشی شامل، تیمار شاهد (نسبت ...  بیشتر

3. برآورد پارامتر‌های ژنتیکی صفات افزایش وزن بدن و بازده مصرف خوراک در بلدرچین ژاپنی

مژده محمودی زرندی؛ محمد رکوعی؛ مهدی وفای واله؛ علی مقصودی

دوره 22، شماره 1 ، بهار 1399، ، صفحه 9-22

چکیده
  این مطالعه به‌منظور برآورد پارامترهای ژنتیکی صفات رشد و بازده مصرف خوراک در بلدرچین ژاپنی و با استفاده از تعداد 7762 داده صفت بازده مصرف خوراک و 12113 داده مربوط به صفت افزایش وزن بدن، جمع‌آوری شده در پژوهشکده دام‌های خاص دانشگاه زابل انجام شد. صفات مورد نظر شامل افزایش وزن بدن در بازه‌های 25-20، 30-25، 35-30، 40-35، 45-40 و هچ تا 45 روزگی، خوراک مصرفی، ...  بیشتر

4. ارزیابی نقش عوامل مادری در کنترل نرخ متابولیزم و بیان ژنهای AMPK, NPY در مرغان گوشتی راس 308

مهدی وفای واله؛ ناهید کریمی زندی؛ مهدیه نجم الدینی

دوره 21، شماره 2 ، تابستان 1398، ، صفحه 193-207

چکیده
  در این پژوهش، اثر تزریق زرده تخم‌مرغ نژاد بومی خزک به تخم‌مرغ سویه تجاری راس 308 در زمان قبل از انکوباسیون بر برخی پارامترهای مرتبط با نرخ متابولیزم در نتاج بررسی‌ شد. پارامترهای مورد بررسی شامل میزان مصرف خوراک، ضریب‌تبدیل، برخی شاخص‌های بیوشیمیائی سرم، غلظت مالون‌دی‌آلدئید و نیز بیان نسبی ژن‌های AMP-activated protein kinase (AMPK و (Neuropeptide ...  بیشتر

5. تأثیر تغذیه سیلاژ آرتیچوک بر مصرف خوراک، گوارش‌پذیری و تولید پروتئین میکروبی در گوسفند

نادر پاپی

دوره 20، شماره 2 ، تابستان 1397، ، صفحه 257-268

چکیده
  این پژوهش به منظور بررسی تأثیر جایگزین کردن سیلاژ ذرت با سطوح مختلف سیلاژ علوفه آرتیچوک (سیب زمینی ترشی) بر مصرف خوراک، گوارش‌پذیری جیره و تولید پروتئین میکروبی، با استفاده از 20 رأس گوسفند نر شال با میانگین وزن زنده 3/2±3/65 کیلوگرم انجام شد. چهار جیره با انرژی و پروتئین برابر با نسبت علوفه به کنسانتره 64 به 36 تهیه شد که در آنها سیلاژ ...  بیشتر

6. اثرات جایگزینی کنجاله سویای فرآوری ‌شده با کنجاله سویا در سطوح مختلف پروتئین خام جیره بر عملکرد گاوهای شیرده در تنش حرارتی خفیف

مسعود نوروزی دیارجان؛ علی اسدی الموتی؛ احمد افضل‌ زاده؛ محسن دانش مسگران

دوره 19، شماره 4 ، زمستان 1396، ، صفحه 751-764

چکیده
  در این مطالعه، بخشی از کنجاله سویا جایگزین کنجاله سویای فرآوری شده با حرارت در جیره گاوهای شیری تحت تنش حرارتی خفیف شد. از 32 رأس گاو هلشتاین با بیش از یک زایش با روزهای شیردهی 20 ± 110 و تولید شیر 1/4 ± 40 کیلوگرم در روز در یک طرح بلوک‌های کامل تصادفی به‌روش فاکتوریل 2×2 با چهار تیمار و هشت تکرار در دو دوره استفاده شد. جیره‌های آزمایشی ...  بیشتر

7. تأثیر استفاده از روغن هسته انار در جیره بر قابلیت هضم مواد مغذی، فراسنجه‌های تخمیر شکمبه و عملکرد بره‌های پرواری

علیرضا کرمپور؛ فرخ کفیل زاده

دوره 18، شماره 3 ، پاییز 1395، ، صفحه 491-500

چکیده
  اثر استفاده از روغن هسته انار در جیره بر عملکرد رشد، قابلیت هضم جیره و فراسنجه‌های تخمیر شکمبه ‌با استفاده از 21 رأس بره‌ نر پرواری نژاد سنجابی سه‌ماهه با میانگین وزن اولیه 6/2±5/27 کیلوگرم در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تیمار و هفت تکرار مطالعه شد. تیمارهای آزمایشی شامل جیره فاقد روغن هسته انار (شاهد) و جیره‌های حاوی دو و چهار درصد ...  بیشتر

8. تأثیر پودر دارچین، زردچوبه و میخک در جیره بر عملکرد، تغییرات ریخت‌شناسی روده و وضعیت اکسیداسیون سرم خون جوجه‏های گوشتی

علی محمد سلیمیان؛ سیدعلی تبعیدیان؛ حسین ایراندوست

دوره 18، شماره 1 ، بهار 1395، ، صفحه 141-150

چکیده
  به‌منظور بررسی تأثیر پودر دارچین، زردچوبه، و میخک در جیره بر عملکرد، خصوصیات لاشه، تغییرات ریخت‏شناسی و pH روده، و وضعیت اکسیداسیون سرم خون، آزمایشی با استفاده از 450 قطعه جوجۀ گوشتی یک‌روزه (هر دو جنس) سویۀ راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با شش تیمار، پنج تکرار، و 15 قطعه جوجه در هر تکرار به‌مدت 42 روز انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل ...  بیشتر

9. تأثیر منابع گوناگون روی بر عملکرد، غلظت مواد معدنی و فراسنجه‏های خون بره زندی

مختار ملاکی؛ محمد علی نوروزیان؛ علی‌اکبر خادم

دوره 15، شماره 2 ، پاییز 1392، ، صفحه 109-115

چکیده
  تأثیر منابع گوناگون روی (آلی و معدنی) بر عملکرد، غلظت مواد معدنی، و فراسنجه‏های خون بره‏های زندی با استفاده از 18 رأس بره نر در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تیمار بررسی شد. تیمارها عبارت بودند از: جیرۀ فاقد مکمل روی (شاهد)، جیرۀ حاوی ppm 25 روی معدنی (روی‌ـسولفات) و جیرۀ حاوی ppm 25 روی آلی (روی‌ـ‌پپتید). وزن نهایی، افزایش وزن روزانه، و مصرف ...  بیشتر