اثر سطوح مختلف مخمر زنده بر سلامت و عملکرد شکمبه گاوهای تغذیه شده با جیره های حاوی غلظت پائین و بالا کربوهیدرات های غیر فیبری

سید محمد رضا بهشتی؛ کامران رضایزدی؛ آریا بدیعی؛ مصطفی صادقی

دوره 23، شماره 2 ، تیر 1400، ، صفحه 213-221

چکیده
  هدف از این پوهش بررسی تأثیر مصرف سطوح مختلف مخمر زنده بر سلامت و عملکرد شکمبه گاوهای شیری تغذیه شده با جیره‌های حاوی سطوح مختلف کربوهیدرات‌های غیر فیبری بود. در این آزمایش، از شش رأس گاو شیری فیستولاگذاری شده در قالب طرح مربع لاتین گردان با شش دوره زمانی (14 روزه) و شش جیره مختلف استفاده شد که تیمارهای آزمایش شامل: 1) سطح کربوهیدرات‌های ...  بیشتر

اثر استفاده از مکمل نمک‌های‌کلسیمی اسیدهای‌چرب اشباع و غیراشباع بر عملکرد گاوهای دوره انتقال

امیرحسین رضاخانی؛ یونس علی علی جو؛ کامران رضایزدی

دوره 22، شماره 1 ، فروردین 1399، ، صفحه 55-65

چکیده
  هدف این تحقیق مقایسه اثر نمک‌های ‌کلسیمی حاوی اسیدهای چرب اشباع و غیراشباع بر عملکرد گاوهای ‌شیری در دورۀ انتقال بود. در این تحقیق در قالب یک طرح کاملا تصادفی، از 32 رأس گاو هلشتاین شکم دوم به بعد با میانگین وزن 39/94± 723 در دوره زمانی سه هفته پیش از زایش تا سه هفته پس از زایش استفاده شد. جیره‌های آزمایشی شامل؛ 1) جیره شاهد؛ بدون مکمل ...  بیشتر

رتبه بندی رقم های سورگوم علوفه ای کشت شده به منظور تغذیه دام براساس روش مدیریت تصمیم گیری چند معیاره

حسین غلامی؛ سید عبداله حسینی؛ کامران رضایزدی

دوره 21، شماره 4 ، دی 1398، ، صفحه 545-555

چکیده
  این آزمایش به‌ منظور تعیین رتبه 18 رقم سورگوم علوفه‌ای از نظر ارزش غذائی و معرفی ارقام برتر با روش فناوری تصمیم‌گیری چند معیاره انجام شد، آنها در اوایل خرداد ماه کشت شدند و در اواسط آبان برداشت شدند. از 18 رقم کشت شده به صورت تصادفی از مرکز هر کرت آزمایشی، ده بوته از ده سانتیمتری خاک بریده و نمونه برداری شدند این نمونه‌ها پس از خرد کردن ...  بیشتر

برآورد مقدار انرژی علوفه اسپرس ایران بر اساس داده های ترکیبات شیمیایی و آزمایش تولید گاز

حسین غلامی؛ سید احمد میرهادی؛ کامران رضایزدی

دوره 18، شماره 4 ، دی 1395، ، صفحه 741-748

چکیده
  در این پژوهش، انرژی قابل متابولیسم و خالص شیر دهی علوفه اسپرس با استفاده از ترکیبات شیمیایی و داده های آزمایش تولید گاز اندازه گیری شد. داده های خام از آزمایشگاه تغذیه موسسه تحقیقات علوم دامی کشور و آزمایشگاه های تغذیه برخی از مراکز آموزشی- پژوهشی کشور جمع آوری شدند. داده های مورد استفاده شامل نتایج تعیین ترکیبات شیمیایی، آزمایشات ...  بیشتر

تأثیر جایگزینی یونجه با علوفه کنگرفرنگی بر گوارش ‏پذیری، عملکرد و خصوصیات لاشه بره ‏های پرواری لری ‌ـ ‌‌بختیاری

مهدی دهقانی سانیج؛ احمد افضل‌زاده؛ کامران رضایزدی؛ محمدعلی نوروزیان

دوره 16، شماره 1 ، اردیبهشت 1393، ، صفحه 11-20

چکیده
  تأثیر جایگزینی یونجه با علوفۀ کنگرفرنگی بر گوارش‏پذیری، فراسنجه‏های تولید گاز جیره‏های آزمایشی، عملکرد، و خصوصیات لاشۀ بره‏های مادۀ لری‌ـ‌بختیاری در قالب طرح کاملاً تصادفی با دو تیمار و هفت تکرار بررسی شد. بره‏های گروه شاهد، جیره‏ای حاوی 30 درصد یونجه، 15 درصد کاه جو، و 55 درصد مواد متراکم دریافت کردند و در جیرۀ بره‏های ...  بیشتر