همبستگی ژنتیکی طول عمر تولیدی، ورم پستان و امتیاز سلول‌های سوماتیک با صفات تیپ در گاوهای هلشتاین: یک مطالعه فرا-تحلیل

ثریا رفیعی؛ علی صادقی سفیدمزگی؛ سید رضا میرایی آشتیانی؛ حسن مهربانی یگانه

دوره 26، شماره 4 ، دی 1403، صفحه 387-403

https://doi.org/10.22059/jap.2024.379004.623800

چکیده
  هدف: مطالعه حاضر به‌منظور حاضر بررسی ارتباط صفات طول عمر تولیدی، وقوع ورم پستان بالینی و امتیاز سلول‌های سوماتیک با صفات تیپ در گاوهای هلشتاین از طریق یک مطالعه فراتحلیل انجام شد. روش پژوهش: با استفاده از جستجوی سیستماتیک از طریق سامانه­های جستجوگر و بررسی 106 مطالعه، مقالات مربوط به نژادهایی غیر از هلشتاین، گونه­های گوسفند و ...  بیشتر

ارزشیابی عملکرد زراعی، خصوصیات گیاه‌شناسی و ویژگی‌های شیمیایی و تغذیه‌ای ماشک و نخود علوفه‌ای در مقایسه با یونجه خشک

جابر خانی یوسف رضا؛ علی اسدی الموتی؛ مجتبی یاری؛ الیاس سلطانی

دوره 26، شماره 4 ، دی 1403، صفحه 419-434

https://doi.org/10.22059/jap.2025.384484.623809

چکیده
  هدف: تغییر اقلیم موجب شده است تا تلاش‌های پژوهشی بسیاری معطوف به معرفی علف‌ مناسب برای جایگزینی با علف رایج در جیره نشخوارکنندگان شود. در ایران‌، کشت یونجه در دهه گذشته به‌دلیل کمبود آب به‌شدت محدودشده درحالی‌که یونجه بخش مهمی از علوفه جیره گاوها است. این پژوهش به‌منظور ارزیابی عملکرد زراعی، خصوصیات گیاه‌شناسی، ویژگی‌های شیمیایی ...  بیشتر

اثرات اسانس آویشن و دارچین بر دفع باکتری اشرشیاکلی O157:H7 در گوساله‌های پرواری هلشتاین تغذیه‌شده با مقادیر بالای مواد متراکم

بهزاد خرمی؛ سید علیرضا وکیلی

دوره 26، شماره 4 ، دی 1403، صفحه 435-445

https://doi.org/10.22059/jap.2024.384717.623811

چکیده
  هدف: گاوها از مخازن اصلی باکتری بیماری‌زای اشرشیاکلی O157:H7 به‌شمار می‌روند و تقریباً 30 درصد از گاوهای پرواری اشرشیاکلی O157:H7 را در مدفوع دفع می‌کنند. گوساله‌های پرواری به‌منظور افزایش بازده خوراک با جیره‌های با مقادیر بالای مواد متراکم تغذیه می‌شوند. گزارش شده است که جمعیت اشرشیاکلی O157:H7 در گاوهای تغذیه‌شده با غلات بیش‌تر از گاوهای ...  بیشتر

تأثیر سطوح مختلف خیساب ذرت جایگزین‌شده با کنجاله سویا بر مصرف خوراک، خصوصیات تخمیری شکمبه و فراسنجه‌های خونی میش‌های شیرده دالاق

مقصد صحنه؛ عبدالحکیم توغدری؛ تقی قورچی؛ محمد اسدی

دوره 26، شماره 4 ، دی 1403، صفحه 447-459

https://doi.org/10.22059/jap.2024.372889.623783

چکیده
  هدف: فرآورده‌های فرعی حاصل از دانه ذرت در صنایع غذایی دارای ارزش تغذیه­ای قابل‌توجهی بوده و یکی از ارزان‌ترین و خالص‌ترین منابع تولید مواد آلی جهت مصرف می‌باشند. در کارخانجات فرآوری ذرت از این غله، نشاسته، شربت قند و روغن استخراج می‌کنند. در استخراج نشاسته و تهیه گلوکز از ذرت، محصولاتی فرعی از آن حاصل می‌شود که جهت تغذیه دام ...  بیشتر

تأثیر اخته‌کردن بر عملکرد رشد و ویژگی‌های کیفی لاشه و گوشت بزغاله‌های مرخز

رضا ناصری هرسینی؛ فرخ کفیل زاده؛ مجتبی حقیقت

دوره 26، شماره 4 ، دی 1403، صفحه 461-476

https://doi.org/10.22059/jap.2024.380044.623802

چکیده
  هدف: اخته‌کردن یکی از ابزارهای مدیریتی شناخته‌شده برای کاهش بروز رفتارهای پرخاشگرانه، رفتارهای جنسی و تسهیل مدیریت دام است. پژوهش‌های متعددی به بررسی تأثیر اخته‌کردن گوسفند و گاوهای گوشتی بر بازدۀ تولید و ویژگی‌های لاشه پرداخته‌اند. نتایج کلی حاکی از آن است که اخته‌کردن کاهش بازدۀ رشد و تولید لاشه‌هایی با محتوای چربی بالاتر- ...  بیشتر

تأثیر پودر آویشن شیرازی و سطوح مختلف پروتئین جیره بر عملکرد رشد، پاسخ‌های فیزیولوژیکی و کیفیت گوشت جوجه‌های گوشتی

علیرضا ولیزاده؛ علی خطیب جو؛ حسن شیرزادی؛ مهدی سلطانی

دوره 26، شماره 4 ، دی 1403، صفحه 477-491

https://doi.org/10.22059/jap.2025.380092.623803

چکیده
  هدف: به‌دنبال ممنوعیت استفاده از آنتی‌بیوتیک به‌عنوان محرک رشد در صنعت دام و طیور، استفاده از اسانس‌های گیاهی به‌عنوان جایگزینی مناسب برای آنتی‌بیوتیک‌های رایج در جیره طیور رونق گرفته است. گیاهان دارویی دارای مواد مؤثره مشخصی می‌باشند که در درمان بیماری یا پیشگیری از بروز بیماری به کار می‌روند. آویشن شیرازی (Zataria multiflora Boiss) از ...  بیشتر

شناسایی مناطق ژنومی مرتبط با تعداد نتاج متولدشده در بزهای نژاد مورسیانو-گرانادینا بر پایه روش نشانه‌های انتخاب

حسین محمدی؛ امیرحسین خلت آبادی فراهانی

دوره 26، شماره 4 ، دی 1403، صفحه 405-417

https://doi.org/10.22059/jap.2024.375737.623793

چکیده
  هدف: طی دهه­های اخیر تمایل به شناسایی مناطق ژنومی که حاوی ژن‌های کاندیدای که هدف انتخاب بوده­اند، رو به افزایش بوده است. شناسایی نشانه‌های انتخاب می­تواند دیدگاه­های ارزشمندی در مورد ژن‌ها و یا مناطق ژنومی که تحت انتخاب مثبت بوده و یا هستند فراهم کند که به‌نوبه خود منجر به درک بهتر ارتباط ژنوتیپ با فنوتیپ می­شود. هدف از ...  بیشتر