1. بررسی تأثیر استفاده از دانه گندم فرآوری شده با حرارت در جیره بر عملکرد جوجه‌های گوشتی

سیدمحمدرضا صلواتی؛ احمد حسن آبادی؛ محسن تیموری؛ علی اکبر سالاری

دوره 23، شماره 2 ، تابستان 1400، ، صفحه 355-367

چکیده
  تأثیر فرآوری حرارتی گندم و آنزیم بر انرژی قابل متابولیسم ظاهری و قابلیت هضم پروتئین و ماده خشک آن و تأثیر استفاده از آنها در جیره بر عملکرد رشد، مورفولوژی ژژنوم و جمعیت میکروبی ایلئوم جوجه‌های گوشتی بررسی شد. به همین منظور از 480 قطعه جوجه گوشتی در یک آزمایش فاکتوریـل 2×4 با سه سطح فرآوری حرارتی گندم در دماهای 55، 70 و 85 درجه سانتیگراد ...  بیشتر

2. متاآنالیز انرژی قابل متابولیسم گندم در طیور برای تعیین معادلات رگرسیونی بر اساس ترکیبات شمیایی

حامد احمدی؛ وحید رسولی مریوانی؛ یوسف محمدی

دوره 22، شماره 2 ، تابستان 1399، ، صفحه 281-288

چکیده
  هدف از این پژوهش، بررسی معادلات رگرسیونی پیش‌بینی انرژی قابل متابولیسم گندم با استفاده از محتوای شمیایی آنها با استفاده از مطالعه متاآنالیزی بود. پایگاه داده‌ای متشکل از ترکیبات شیمیایی و محتوای انرژی قابل متابولیسم ظاهری تصحیح شده برای ازت (AMEn‎)، نمونه 111از واریته‌های مختلف گندم از منابع منتشر شده قبلی استخراج و بررسی شد. اطلاعات ...  بیشتر

3. تأثیر افزودن جیره‌ای اسانس آویشن برعملکرد، خصوصیات لاشه و فلور میکروبی جوجه‌های گوشتی تغذیه شده با جیره‌ حاوی گندم

سید مجید آزرم؛ سمیه سالاری؛ محسن ساری؛ محمدرضا قربانی؛ محمد حجتی

دوره 22، شماره 2 ، تابستان 1399، ، صفحه 301-312

چکیده
  این آزمایش به منظور بررسی اثر اسانس آویشن بر عملکرد، و برخی فراسنجه‌های فیزیولوژیکی جوجه های گوشتی تغذیه شده با جیره حاوی گندم ، با استفاده از 264 قطعه جوجه گوشتی (راس 308 ) با آرایش فاکتوریل 3×2 با دو سطح گندم (صفر و 50 درصد جیره)و سه سطح اسانس آویشن (صفر،200 و 400 میلی‌گرم در کیلوگرم) در قالب طرح کاملاً تصادفی، با چهار تکرار در سیستم بستر ...  بیشتر

4. برآورد نیاز روی در جیره های بر پایه گندم-سویا با روش ارزیابی پاسخ های عملکرد رشد جوجه های گوشتی

حیدر زرقی؛ ابوالقاسم گلیان؛ احمد حسن آبادی؛ فرهاد خلیق

دوره 20، شماره 4 ، زمستان 1397، ، صفحه 577-587

چکیده
  به ‌منظور تعیین نیاز روی جوجه های گوشتی در شرایط تغذیه با جیره های بر پایه گندم آزمایشی با استفاده از 250 قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار، پنج تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار در دوره سنی یک تا 42 روزگی انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل تأمین پنج سطح غلظت روی جیره (30، 70، 110، 150 و 190 میلیگرم در کیلوگرم) ...  بیشتر

5. تأثیر نانوامولسیون اسانس‌ میخک بر عملکرد جوجه‌های گوشتی تغذیه شده با جیره بر پایه گندم

معصومه نوری؛ محمدرضا قربانی؛ احمد طاطار؛ محمد امین مهرنیا

دوره 20، شماره 2 ، تابستان 1397، ، صفحه 315-327

چکیده
  به‌منظور بررسی اثرات نانوامولسیون اسانس میخک در جیره­های بر پایه گندم بر عملکرد جوجه­های گوشتی، آزمایش حاضر با استفاده از 280 قطعه جوجه گوشتی (راس 308، مخلوط دو جنس) در قالب طرح کاملاً تصادفی با هفت تیمار و چهار تکرار انجام شد.تیمارهای آزمایشی شامل: 1) شاهد، 2) شاهد به همراه آنزیم، 3) شاهد به همراه 200 میلی­گرم بر کیلوگرم اسانس میخک و ...  بیشتر

6. اثر سطح استفاده از مولتی آنزیم های مختلف تجاری بر انرژی قابل سوخت و ساز و قابلیت هضم مواد مغذی گندم

فرشته جمیلی؛ ابوالقاسم گلیان؛ حسن کرمانشاهی؛ احمد حسن آبادی؛ حیدر زرقی

دوره 18، شماره 2 ، تابستان 1395، ، صفحه 287-297

چکیده
  این آزمایش به منظور بررسی اثر چهار نوع مولتی­آنزیم تجاری و سطوح مختلف آن­ها بر انرژی قابل سوخت‌وساز ظاهری تصحیح شده برای نیتروژن (AMEn) و قابلیت هضم چربی خام، پروتئین خام، ماده خشک و ماده آلی گندم با روش جمع­آوری کل فضولات در جوجه­های گوشتی انجام گرفت. تعداد 135 قطعه جوجه خروس گوشتی سویه راس 308 به 45 قفس متابولیکی شامل نه تیمار، پنج ...  بیشتر

7. بررسی اثر منابع آلی و غیرآلی در باند کردن عناصر معدنی در شرایط برون تنی

علی قدرت؛ اکبر یعقوب فر؛ یحیی ابراهیم نژاد؛ حبیب اقدم شهریار؛ ابوالفضل قربانی

دوره 17، شماره 1 ، بهار 1394، ، صفحه 39-49

چکیده
  در این آزمایش، توانایی پلی‏ساکاریدهای غیرنشاسته‏ای از دو منبع گندم و جو به‌عنوان منابع آلی و پرلیت به‌عنوان منبع غیرآلی در باندکردن کاتیون‏های منگنز، آهن، روی، و مس در شرایط برون‏تنی بررسی شد. مقدار رطوبت، پروتئین، خاکستر، عصارۀ اتری، کل کربوهیدرات، NDF، ADF، ADL، فیبر خام، ویسکوزیته، سلولز، همی‏سلولز، کل فیبر جیره‏ای گندم، ...  بیشتر

8. تأثیر استفاده از آنزیم ناتوزایم در جیره های حاوی گندم و کنجاله کلزا بر عملکرد جوجه های گوشتی

گلستان گلستانی میلانلو؛ سید داود شریفی؛ اکبر یعقوب فر؛ علی اکبر خادم

دوره 13، شماره 2 ، زمستان 1390، ، صفحه 1-10

چکیده
  این آزمایش به منظور بررسی اثر مکمل آنزیمی ناتوزایم پلاس در جیره های حاوی گندم و کنجاله کلزا بر عملکرد و دستگاه گوارش جوجه های گوشتی، با استفاده از 336 قطعه جوجه گوشتی سویه تجاری آربراکرز در قالب طرح کاملاً تصادفی با شش تیمار و چهار تکرار انجام شد. جیره های آزمایشی عبارت بودند از: 1 - جیره بر پایه ذرت و کنجاله سویا (شاهد)، 2 - جیره حاوی 30 درصد ...  بیشتر

9. بررسی عملکرد و پاسخ سیستم ایمنی جوجه های گوشتی تغذیه شده با جیره های بر پایه گندم و جو حاوی سطوح مختلف مکمل ویتامینی

مجید الهیاری شهراسب؛ حسین مروج؛ محمود شیوازاد

دوره 13، شماره 2 ، زمستان 1390، ، صفحه 39-48

چکیده
  این آزمایش به منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف مکمل ویتامینی بر عملکرد و سیستم ایمنی جوجه های گوشتی تغذیه شده با جیره های بر پایه گندم و جو، از سن 29 تا 42 روزگی بر روی بستر انجام گرفت. در سن 29 روزگی، تعداد 288 قطعه جوجه نر سویه راس 308 به 16 گروه 18 قطعه ای با چهار تیمار و چهار تکرار تقسیم شدند. تیمارهای آزمایشی شامل تیمار یک جیره فاقد مکمل ویتامینی، ...  بیشتر