1. پاسخ جوجه‌های گوشتی به سطوح مختلف پروتئین ایده‌آل و نسبت‌های والین به لیزین قابل هضم جیره در دوره آغازین

رضا صلاحی مقدم؛ محمدحسین شهیر

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 13 شهریور 1400

چکیده
  به‌منظور بررسی پاسخ جوجه‌های گوشتی به سطوح مختلف پروتئین ایده‌آل جیره (توصیه سویه راس 308 و 10 درصد کمتر) و نسبت‌های والین به لیزین قابل‌هضم (71، 74، 77، 80 و 83 درصد) در دوره آغازین (یک تا 10 روزگی)، پژوهشی با استفاده از 500 قطعه جوجه گوشتی نر یک‌روزه در قالب آرایش فاکتوریل 5×2 با طرح کاملا تصادفی که شامل 10 تیمار و پنج تکرار انجام شد. نتایج ...  بیشتر

2. مقایسه اثر پروبیوتیک‌های داخلی و وارداتی بر عملکرد رشدی، شاخص‌های لیپیدی خون و ریخت‌شناسی روده کوچک جوجه‌های گوشتی

محمد حسین نعمتی؛ حسن الماسی؛ رضا معصومی؛ محمد حسین شهیر

دوره 23، شماره 3 ، پاییز 1400، ، صفحه 647-657

چکیده
  اثر استفاده از مکمل پروبیوتیک‌ داخلی ( مولتی‌بهسیل)، وارداتی (بیوپلاس B2) و آنتی بیوتیک آویلامایسین برعملکرد، شاخص‌های لیپیدی خون و ریخت شناسی روده کوچک با استفاده از 360 قطعه جوجه گوشتی نر راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با شش تیمار، چهار تکرار و 15 قطعه در هر تکرار از سن 11 تا 42 روزگی بررسی شد. تیمارهای آزمایشی شامل 1) بدون افزودنی (شاهد)، ...  بیشتر

3. تاثیر سطوح افزایشی ال- لوسین جیره بر عملکرد، صفات لاشه و فرآسنجه‌های خونی جوجه خروس‌های گوشتی در دوره رشد

حسین محمدزاده کراتی؛ محمد حسین شهیر

دوره 22، شماره 3 ، پاییز 1399، ، صفحه 391-406

چکیده
  تأثیر سطوح افزایشی ال-لوسین بر عملکرد، صفات لاشه و تولید گوشت سینه و تعیین نیاز لوسین قابل هضم جوجه خروس‌های گوشتی راس 308 در دوره رشد (­15 تا 30 روزگی) با استفاده از 240 قطعه جوجه­ خروس گوشتی در قالب طرح کاملاً تصادفی با شش تیمار جیره­ای (­پنج تکرار و هشت قطعه جوجه در هر تکرار) بررسی شد. تیمارها شامل جیره پایه با 1/53 درصد لوسین قابل هضم ...  بیشتر

4. بررسی چندشکلی ژن‌های‌ Wnt10a و Wnt10b در گوسفند آمیخته افشاری برولامرینو

سمیه زمانی افشار؛ طاهر هرکی نژاد؛ عباس بهاری؛ محمد حسین شهیر

دوره 20، شماره 2 ، تابستان 1397، ، صفحه 213-224

چکیده
  انتخاب دام­های زنده دارای حداقل چربی لاشه در جهت اصلاح گله­های داشتی به افزایش تولید گوشت کشور کمک می­کند. اعضای خانواده ژن Wnt از عوامل مؤثر در تمایز سلو­ل­های چربی هستند. این پژوهش به‌منظور بررسی ارتباط چندشکلی ژن­های Wnt10a و Wnt10b با صفات لاشه در 96 رأس گوسفند آمیخته افشاری-برولامرینو انجام شد. از نمونه خون گوسفندان آمیخته ...  بیشتر

5. پاسخ ایمنی جوجه‏ های گوشتی تحت تنش سرمایی به ویتامین C و کوآنزیم Q10

محمد حسین نعمتی؛ محمد حسین شهیر؛ محمدطاهر هرکی نژاد؛ هوشنگ لطف اللهیان

دوره 15، شماره 1 ، تابستان 1392، ، صفحه 45-53

چکیده
  این آزمایش به‌منظور بررسی نقش آنتی‌اکسیدانی ویتامین C (VC) و کوآنزیم Q10 (CoQ10) بر پاسخ ایمنی جوجه‏های گوشتی تحت شرایط تنش سرمایی بااستفاده از تعداد 500 قطعه جوجۀ نر آرین در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار و پنج تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل گروه کنترل مثبت (PC، شرایط عادی پرورش، و بدون دریافت آنتی‏اکسیدان)، گروه کنترل منفی ...  بیشتر

6. تعیین پاسخ بوقلمون‏های در‌ حال رشد به سطوح لیزین هضم‌شدنی ایلئومی استاندارد‌ شده با‌ استفاده از روش‏های گوناگون آماری

محمد حسین شهیر؛ افشین حیدری نیا؛ حمیدرضا طاهری؛ عبداله حسینی

دوره 15، شماره 1 ، تابستان 1392، ، صفحه 55-64

چکیده
  به‌منظور تعیین مناسب‏ترین سطح لیزین هضم‌شدنی ایلئومی استاندارد‌شده در مرحلۀ رشد (49-28 روزگی) بوقلمون‏های نر گوشتی، 160 قطعه بوقلمون در قالب طرح کاملاً تصادفی با هشت تیمار (هشت سطح لیزین هضم‌شدنی ایلئومی استاندارد‌شده، 15/1 (جیرۀ پایه)، 225/1، 3/1، 375/1، 45/1، 525/1، 6/1، و 675/1 درصد) در چهار تکرار و پنج قطعه پرنده در هر تکرار استفاده شدند. افزایش ...  بیشتر