1. بررسی روند تغییرات ضریب همخونی بره و والدین و اثر آن بر وزن پشم گوسفندان ایران‏بلک مرکز اصلاح ‏نژاد دام شمال شرق کشور

قاسم متقی‏ نیا؛ همایون فرهنگ فر؛ محسن احمدی شاهرخت؛ عبدالاحد شادپرور؛ مجید جعفری

دوره 16، شماره 1 ، بهار 1393، صفحه 1-9

چکیده
  اثر ضریب همخونی بره و والدین بر وزن پشم با استفاده از 10868 رکورد وزن پشم مربوط به 3244 رأس برۀ ایران‏بلک (1633 نر و 1611 ماده) حاصل از 96 قوچ و 995 میش جمع‏آوری‌شده طی سال‏های 1362 تا 1385 در مرکز اصلاح‏ نژاد دام شمال شرق کشور (ایستگاه عباس‏آباد، واقع در در کیلومتر 25 سرخس‌ـ‌مشهد) بررسی شد. اثر سال و ماه پشم‌چینی، ضریب همخونی بره و مادر، جنس، ...  بیشتر

2. تأثیر جایگزینی یونجه با علوفه کنگرفرنگی بر گوارش ‏پذیری، عملکرد و خصوصیات لاشه بره ‏های پرواری لری ‌ـ ‌‌بختیاری

مهدی دهقانی سانیج؛ احمد افضل‌زاده؛ کامران رضایزدی؛ محمدعلی نوروزیان

دوره 16، شماره 1 ، بهار 1393، صفحه 11-20

چکیده
  تأثیر جایگزینی یونجه با علوفۀ کنگرفرنگی بر گوارش‏پذیری، فراسنجه‏های تولید گاز جیره‏های آزمایشی، عملکرد، و خصوصیات لاشۀ بره‏های مادۀ لری‌ـ‌بختیاری در قالب طرح کاملاً تصادفی با دو تیمار و هفت تکرار بررسی شد. بره‏های گروه شاهد، جیره‏ای حاوی 30 درصد یونجه، 15 درصد کاه جو، و 55 درصد مواد متراکم دریافت کردند و در جیرۀ بره‏های ...  بیشتر

3. اثر افزودن پری‏بیوتیک ساف‏مانان به جیره بر فلور میکروبی روده و عملکرد جوجه‏ های گوشتی

محمد روستایی علی مهر؛ مرضیه غمگسار؛ محمود حقیقیان رودسری

دوره 16، شماره 1 ، بهار 1393، صفحه 21-29

چکیده
  آزمایش به‌منظور بررسی اثر ساف‏مانان بر عملکرد تولیدی و فلور میکروبی روده با استفاده از 180 قطعه جوجۀ گوشتی یک‏روزه انجام شد. در روز ششم جوجه‏ها به پنچ گروه (تیمار)، و هر گروه به سه زیرگروه (تکرار) 12 قطعه‏ای تقسیم شدند. مقدار 3/0 گرم در کیلوگرم پریمکس لینکومایسین، صفر (شاهد)، 5/0 (S0.5)، و یک (S1) گرم در کیلوگرم ساف‏مانان برای کل دوره به ...  بیشتر

4. بررسی هضم‏ پذیری و تخمیر جیره‏ های حاوی بخش‏های گوناگون درخت برهان (Albizia lebbeck) در شرایط آزمایشگاهی

زینب یوسفی؛ طاهره محمدآبادی؛ مرتضی چاجی؛ محمد بوجارپور

دوره 16، شماره 1 ، بهار 1393، صفحه 31-41

چکیده
  این آزمایش به‌منظور بررسی هضم‏پذیری و فراسنجه‏های تخمیر جیره‏های حاوی برگ، غلاف با دانه، و گل درخت برهان در گوسفند با روش‏های هضم دومرحله‏ای و تولید گاز انجام شد. جیره‏های آزمایشی شامل سطوح صفر، 25، 50، 75، و 100 درصد برگ، غلاف، و گل برهان بودند. نتایج نشان داد بیشترین قابلیت تولید گاز مربوط به جیرۀ حاوی 50 درصد برگ بود (05/0P<). ...  بیشتر

5. جداسازی و خالص‌ کردن سلول‏های بنیادی پرتوان تولیدکننده اسپرماتوگونی از بافت بیضه بز بالغ

علی‏رضا حسنی بافرانی؛ سیدضیاالدین میرحسینی؛ فرید حیدری

دوره 16، شماره 1 ، بهار 1393، صفحه 43-51

چکیده
  سلول‏های بینادی اسپرماتوگونی بنیان‌گذار و نقطۀ شروع اسپرماتوژنز هستند و تنها سلول‏های بنیادی در بدن به‌شمار می‌آیند که می‏توانند اطلاعات ژنتیکی را از والدین به نتاج منتقل کنند. این تحقیق به‌منظور بررسی روش دسترسی به منبع قابل اطمینانی از این نوع سلول‏ها از بافت بیضۀ بز، در طی چهار مرحلۀ جمع‏آوری و آماده‏سازی بافت بیضه، ...  بیشتر

6. تأثیر اسانس مرزه خوزستانی در آب آشامیدنی بر عملکرد و پتانسیل آنتی‏اکسیداتیو گوشت ران در جوجه‏ های گوشتی

شهناز ابراهیمی نژاد؛ حشمت اله خسروی نیا؛ مسعود علیرضایی

دوره 16، شماره 1 ، بهار 1393، صفحه 53-62

چکیده
  این آزمایش به منظور بررسی تأثیر افزودن اسانس مرزه خوزستانی به آب آشامیدنی بر اکسیداسیون لیپیدها، فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان و میزان کلسترول در گوشت خام ران جوجه گوشتی پس از شش ماه نگهداری در دمای بین 60- تا 80- درجه سلسیوس انجام شد. اسانس مرزه خوزستانی در پنج سطح صفر، 200، 300، 400 و 500 میلی گرم در لیتر و امولسیفایر پلی سوربات-80 به میزان ...  بیشتر

7. بررسی تأثیر اسانس درمنه دشتی (Artemisia sieberi) بر عملکرد و برخی فراسنجه ‏های خونی جوجه های گوشتی‏

فرزانه رحیمی نیت؛ شکوفه غضنفری؛ سید داود شریفی

دوره 16، شماره 1 ، بهار 1393، صفحه 63-73

چکیده
  در این آزمایش، تأثیرات سطوح گوناگون اسانس درمنۀ دشتی (صفر، 100، 200، و 300 میلی‏گرم بر کیلوگرم جیره) و آنتی‏بیوتیک بر عملکرد و برخی فراسنجه‌های خونی در جوجه‏ های گوشتی با استفاده از 200 قطعه جوجۀ یک‌روزه رأس 308 در یک طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار و چهار تکرار بررسی شد. در کل دوره، پرندگانی که جیرۀ حاوی 300 میلی‏گرم بر کیلوگرم اسانس ...  بیشتر