اثر سطوح مختلف ملاس و لاکتوباسیلوس فرمنتوم بر کیفیت تخمیر، پایداری هوازی و قابلیت هضم سیلاژ علف نپیر

پروانه هاشمی؛ لیلا طاهرآبادی؛ فرخ کفیل زاده

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 11 خرداد 1404

https://doi.org/10.22059/jap.2025.381226.623808

چکیده
  مقدمه: سیلو کردن یکی از روش‌های نگهداری گیاهان علوفه‌ای جهت تغذیه دام می‌باشد. استفاده از منابع کربوهیدراتی در تهیه سیلاژ می‌تواند از طریق افزایش غلظت اسید لاکتیک سبب بهبود کیفیت تخمیر بی‌هوازی گردد. میزان پایداری هوازی سیلاژ پس از قرار گرفتن در معرض هوا یکی از پارامترهای کیفی سیلاژ است. باکتری‌های اسید لاکتیک تخمیرکننده ناهمگن ...  بیشتر

ارزیابی خصوصیات سیلویی و ارزش غذایی سیلاژ خوراک مخلوط بر پایه چغندر ‏علوفه‌ای و اثر تغذیه آن بر عملکرد بره‌های نر افشار

رضا خداوردی؛ محمد حسن فتحی نسری؛ حسن فضائلی؛ سیّد همایون فرهنگ فر

دوره 26، شماره 2 ، تیر 1403، ، صفحه 151-165

https://doi.org/10.22059/jap.2024.367029.623765

چکیده
  استفاده از گیاهان زراعی مقاوم به خشکی مانند چغندر علوفه‌ای در شرایط کم‌آبی اجتناب‌ناپذیر است. این‌گونه محصولات دارای رطوبت بالایی هستند که نگهداری و ذخیره آن‌ها را دشوار می‌سازد. سیلاژ خوراک مخلوط می‌تواند راهکار مناسبی برای نگهداری این محصولات باشد. این پژوهش به‌منظور امکان‌سنجی استفاده از سیلاژ خوراک مخلوط حاوی چغندر علوفه‌ای ...  بیشتر

اثر لاکتوباسیلوس فرمنتوم جداشده از ماست بر کیفیت تخمیر و پایداری هوازی سیلاژ ذرت با رطوبت بالا

لیلا طاهرآبادی؛ فرخ کفیل زاده

دوره 23، شماره 3 ، مهر 1400، ، صفحه 387-394

https://doi.org/10.22059/jap.2021.318579.623593

چکیده
  مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر لاکتوباسیلوس فرمنتوم 92069 (Lactobacillus fermentum) جداسازی‌شده از ماست بر تخمیر شیمیایی، میکروبی و پایداری هوازی سیلاژ ذرت با رطوبت بالا انجام شد. به‌منظور انجام این آزمایش، لاکتوباسیلوس فرمنتوم پس از استانداردشدن، جهت تهیه تیمارهای آزمایشی به علوفه ذرت افزوده شد. تیمارهای آزمایشی شامل غلظت‌های صفر (شاهد، LF0)، ...  بیشتر

تأثیر سیلو کردن بر ارزش غذایی و برخی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی محصول فرعی پسته

پیروز شاکری؛ مرتضی رضایی؛ سید احمد میرهادی

دوره 17، شماره 1 ، فروردین 1394، ، صفحه 59-70

https://doi.org/10.22059/jap.2015.54020

چکیده
  این آزمایش با هدف بررسی تأثیر سیلوکردن بر ارزش غذایی و برخی از خصوصیات فیزیکی و شیمیایی محصول فرعی پسته انجام شد. محصول فرعی پسته بدون افزودنی به‌مدت سه ماه سیلو و هم‌زمان مقداری از آن در آفتاب خشک شد. ترکیبات شیمیایی، ظرفیت بافری، ظرفیت نگهداری آب، بخش‌های متفاوت پروتئین‌ در سیستم کربوهیدرات و پروتئین خالص کرنل، غلظت سموم آفلاتوکسین، ...  بیشتر