بررسی امکان استفاده از پودر جوجه در تغذیه مرغ‌های تخمگذار

زهرا بختیاری؛ محمد سالارمعینی؛ محسن افشار منش

دوره 23، شماره 3 ، مهر 1400، ، صفحه 459-469

چکیده
  به منظور بررسی امکان استفاده از پودر جوجه خروس‌های نژاد لگهورن، در تغذیه مرغ‌های تخمگذار آزمایشی با استفاده از 200 قطعه مرغ تخمگذار سویه بونز در سن 50 هفتگی، طی سه دوره 28 روزه در قالب طرح کاملا تصادفی با پنج تیمار، پنج تکرار و هشت مرغ در هر تکرار انجام شد. تیمار‌های آزمایشی عبارت بودند از جیره های حاوی سطوح صفر (شاهد)، چهار، هشت، 12 و 16 ...  بیشتر

اثر اسیدهای چرب زنجیره کوتاه و پروبیوتیک بر عملکرد تولیدی مرغ‌های تخمگذار و فراسنجه های کیفی تخم‌مرغ‌

محسن افشار منش؛ مریم رضائی پور؛ محمد سالارمعینی

دوره 23، شماره 2 ، تیر 1400، ، صفحه 245-254

چکیده
  تاثیر استفاده از اسید استیک، اسید‌بوتیریک و اسیدپروپیونیک و پروبیوتیک بر عملکرد تولیدی مرغ‌های تخم‌گذار و برخی فراسنجه های کیفی تخم‌مرغ با استفاده از 320 قطعه مرغ تخم‌گذار سویه بوونز در یک آزمایش فاکتوریل 2×4 با چهار سطح اسید چرب (بدون اسید چرب، 0/1 درصد جیره، اسید پروپیونیک، 0/2 درصد جیره، اسید بوتیریک، 0/3 درصد جیره) و دو سطح پروبیوتیک ...  بیشتر

بررسی اثر کیلات مس- متیونین و اسانس پونه کوهی بر عملکرد، کیفیت گوشت، پاسخ ایمنی و فراسنجه‌های بیوشیمیایی خون جوجه‌های گوشتی

امین سعید؛ محسن افشار منش؛ محمد سالارمعینی

دوره 22، شماره 4 ، دی 1399، ، صفحه 571-581

چکیده
  تاثیر کیلات مس- متیونین و اسانس پونه کوهی در مقایسه با آنتی‌بیوتیک بر عملکرد، کیفیت گوشت، پاسخ ایمنی و فراسنجه‌های بیوشیمیایی خون با استفاده از 240 قطعه جوجه‌ گوشتی راس 308 در یک آزمایش فاکتوریل 2×3 با سه سطح فزودنی (فاقد افزودنی، 500 میلی‌گرم در کیلوگرم آنتی‌بیوتیک فلاووفسفولیپول و 100 میلی‌گرم در کیلوگرم جیره اسانس پونه کوهی) و کیلات ...  بیشتر

بررسی تاثیر باکتری باسیلوس سابتیلیس مولد آنزیم فیتاز، آنزیم فیتاز و پروبیوتیک تجاری بر عملکرد جوجه های گوشتی در جیره هایی با کمبود فسفر

مسلم اسدی کرم؛ محمد سالارمعینی؛ محسن افشار منش؛ یاسر فتاحیان

دوره 22، شماره 3 ، مهر 1399، ، صفحه 407-415

چکیده
  هدف از این مطالعه، استفاده از باکتری‌های باسیلوس‌سابتیلیس با قابلیت تولید آنزیم فیتاز و تأثیر آن بر عملکرد رشد، اندام­های گوارشی و استحکام استخوان درشت­نی در جوجه‌های گوشتی انجام گرفت. این آزمایش با 200 قطعه جوجه­گوشتی یک­روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار، 4 تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار به‌مدت 42 روز اجرا ...  بیشتر

اثر عصاره ‌هیدروالکلی موسیر و فلاووفسفولیپول بر عملکرد، کیفیت گوشت و پاسخ ایمنی جوجه‌های گوشتی

مهسا رسا ایزدی؛ محمد سالارمعینی؛ محسن افشارمنش؛ هادی توکلی؛ محمد خواجه بمی

دوره 21، شماره 4 ، دی 1398، ، صفحه 511-519

چکیده
  اثر سطوح مختلف عصاره هیدروالکلی موسیر در مقایسه با آنتی‌بیوتیک فلاووفسفولیپول، بر عملکرد رشد، خصوصیات لاشه، کیفیت گوشت و پاسخ ایمنی با استفاده از 200 قطعه جوجه‌ گوشتی سویه راس 308، با پنج تیمار، چهار تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار‌، در قالب طرح کاملاً تصادفی بررسی شد. تیمارهای آزمایشی شامل: جیره پایه بدون افزودنی (تیمارشاهد)، جیره ...  بیشتر

بررسی تأثیر سطوح مختلف پروتئین خام و آنزیم پروتئاز بر عملکرد، خصوصیات لاشه و قابلیت هضم پروتئین در مرحله رشد بلدرچین‌های ژاپنی

هادی کریمی زارچی؛ محمد سالارمعینی؛ محسن افشار منش

دوره 21، شماره 3 ، مهر 1398، ، صفحه 349-358

چکیده
   تأثیر سطوح مختلف پروتئین خام و آنزیم پروتئاز بر عملکرد، خصوصیات لاشه و قابلیت هضم پروتئین با استفاده از 450 قطعه جوجه بلدرچین ژاپنی یک‌روزه در یک آزمایش فاکتوریل 3×3 با سه سطح پروتئین خام (18، 20 و 22 درصد) و سه سطح آنزیم پروتئاز (صفر، 200 و 400 میلی‌گرم بر کیلوگرم) در قالب طرح کاملا تصادفی با نه تیمار، پنج تکرار و 10 قطعه پرنده در هر تکرار ...  بیشتر