1. اثر اسانس مرزه و زنیان بر عملکرد و کیفیت تخم‌مرغ در مرغان تخم‌گذار چالش داده‌شده با سالمونلا انتریتیدیس

مهدی کلانی؛ شعبان رحیمی؛ تقی زهرایی صالحی؛ رضا حاجی آقایی

دوره 23، شماره 1 ، بهار 1400، ، صفحه 109-120

چکیده
  به‌منظور بررسی تأثیر اسانس مرزه و زنیان بر عملکرد و کیفیت تخم‌مرغ‌های تولیدی در مرغ‌های چالش‌یافته با سالمونلا انتریتیدیس، تعداد 100 قطعه مرغ تخم‌گذار سویه های-لاین W-36 با سن 44 هفتگی در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی به مدت 13 هفته مورد مطالعه قرار گرفتند. تیمارها عبارت بودند از: شاهد منفی، شاهد مثبت، پادزیست: 0/15گرم اکسی‌وت در هر ...  بیشتر

2. اثر پری‌‌بیوتیک و عصارۀ بابونه، پونه و مرزنجوش بر عملکرد تخم‌گذاری، فراسنجه‌‌های خونی، و ریخت-شناسی رودۀ مرغان تخم‌‌گذارِ در اواخرِ تولید

زهرا محمدزاده؛ شعبان رحیمی؛ محمد امیر کریمی ترشیزی؛ علیرضا بهنامی فر

دوره 22، شماره 4 ، زمستان 1399، ، صفحه 583-593

چکیده
  اثر پری‌‌بیوتیک و عصارۀ سه گیاه دارویی بابونه، پونه و مرزنجوش بر عملکرد، ریخت‌شناسی روده و برخی فراسنجه‌های خونی مرغ‌‌های تخم‌‌گذار در اواخر دوره تولید، با استفاده از 60 قطعه مرغِ تخم‌‌گذار سویه تترا-اس‌ال قهوه‌ای با سن 80 هفتگی، در یک طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار، چهار تکرار و تعداد سه قطعه پرنده در هر تکرار به مدت هشت هفته ...  بیشتر

3. اثر سطوح متفاوت مس و کاسنی بر کلسترول زرده و عملکرد مرغ‏های تخم‏گذار

محمد وحید کیمیایی طلب؛ شهاب قاضی؛ سارا میرزایی گودرزی

دوره 15، شماره 1 ، تابستان 1392، ، صفحه 11-20

چکیده
  این پژوهش به‌منظور بررسی تأثیرات سطوح متفاوت گیاه کاسنی و مس بر عملکرد و کلسترول زرده در مرغ‏های تخم‏گذار انجام شد. تعداد 324 قطعه مرغ تخم‏گذار سویه‏های لاین  w-36از 38 تا 50 هفتگی در قالب طرح بلوک‏های کاملاً تصادفی با نه تیمار، سه تکرار، و 12 قطعه در هر تکرار به‌مدت 12 هفته بررسی شد. تیمارهای آزمایشی شامل شاهد، چهار سطح سولفات ...  بیشتر

4. تأثیر نانوسیلور و ضدعفونی کننده‌های خوراک بر عملکرد، جمعیت میکروبی روده و کلسترول زرده مرغ تخم گذار

فتح اله نقی زاده؛ محمد امیر کریمی ترشیزی؛ شعبان رحیمی

دوره 13، شماره 1 ، تابستان 1390، ، صفحه 49-58

چکیده
  این مطالعه به منظور بررسی اثر ضدعفونی کننده های مختلف خوراک بر عملکرد، فلور میکروبی روده و کلسترول تخم مرغ با استفاده از 108 قطعه مرغ تخم گذار از سن 24 تا 36 هفتگی انجام شد. این آزمایش در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با پنج تیمار و سه تکرار انجام شد. گروه‌های آزمایشی عبارت بودند از: جیره پایه (شاهد) و جیره پایه مکمل شده با یکی از افزودنی ...  بیشتر