اثر فیتاز، اسید سیتریک و غلظت کلسیم بر عملکرد رشد، صفات لاشه و خصوصیات شیمیایی استخوان جوجه‌های گوشتی تغذیه‌شده با جیره حاوی فسفر غیرفیتات پایین
دوره 24، شماره 1 ، فروردین 1401، ، صفحه 81-95

چکیده
  اثر سطوح مختلف کلسیم (6/0 و 3/0 درصد)، آنزیم فیتاز (صفر و 1500 واحد) و اسیدسیتریک (صفر و یک درصد) در جیره‌های حاوی 15/0 درصد فسفر غیرفیتات، بر عملکرد رشد، صفات لاشه و خصوصیات شیمیایی استخوان با استفاده از 882 قطعه جوجه‌ گوشتی نر 10روزه از سن 11 تا 40 روزگی در یک آرایش فاکتوریل 2×2×2 در قالب طرح کاملاً تصادفی با نه تیمار (کنترل مثبت و هشت جیره بدون ...  بیشتر

بررسی فرآوری دانه جو با اسید لاکتیک و اسید سیتریک بر عملکرد و رفتار تغذیه ای گاوهای هلشتاین

ایوب لکی؛ مهدی دهقان بنادکی؛ ابوالفضل زالی؛ مهدی گنج خانلو؛ کامران رضایزدی

دوره 18، شماره 2 ، تیر 1395، ، صفحه 249-260

چکیده
  هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی اثر تغذیه دانه جو خیسانده شده با اسید­لاکتیک و اسید­سیتریک بر ماده خشک مصرفی، رفتار تغذیه­ای، قابلیت هضم ظاهری مواد مغذی، pH شکمبه و تولید شیر بود. بدین‌منظور، از هشت راس گاو هلشتاین زایش دوم در اوایل شیردهی در قالب طرح مربع ­لاتین تکرار شده 4 × 4 استفاده شد. جیره­های آزمایشی شامل 1: جیره پایه ...  بیشتر

تأثیر پسماند قارچ آسپرژیلوس نیجر بر قابلیت هضم یونجه و عملکرد بره های پرواری

علیرضا کرمپور؛ فردین هژبری؛ فرخ کفیل زاده

دوره 14، شماره 2 ، دی 1391، ، صفحه 11-20

چکیده
  تأثیر پسماند قارچ آسپرژیلوس نیجر پس از استحصال اسید سیتریک بر قابلیت هضم یونجه در ساعت­های مختلف انکوباسیون (24 و 48 ساعت) در شرایط برون­تنی بر عملکرد بره­های نر پرواری بررسی شد. در آزمایش قابلیت هضم، پسماند قارچ معادل پنج، 10، 15 و 20 درصد ماده خشک جایگزین یونجه شد. در آزمایش پروار از تعداد 20 رأس بره نر سنجابی سه ماهه با میانگین وزن ...  بیشتر