مقایسه ارزش غذایی و خصوصیات تجزیه‌پذیری اکوتیپ‌های مختلف بقایایی گیاه سالیکورنیا در شرایط آزمایشگاهی

ناصر بیاتی؛ حسین منصوری یاراحمدی؛ نادر پاپی؛ جعفر فخرایی

دوره 26، شماره 3 ، مهر 1403، ، صفحه 375-385

https://doi.org/10.22059/jap.2024.375893.623795

چکیده
  هدف از این مطالعه مقایسه ارزش­غذایی و تجزیه­پذیری اکوتیپ‌های مختلف گونه‌های سالیکورنیا بود. به‌منظور ارزیابی ارزش­غذایی سالیکورنیا، ترکیب شیمیایی، مواد معدنی، تولید گاز و تجزیه­پذیری ماده خشک به روش آزمایشگاهی اندازه­گیری شدند. نتایج نشان داد که ماده خشک سالیکورنیا در اکوتیپ ارومیه 92 درصد و در اکوتیپ گمیشان 31/85 درصد ...  بیشتر

اثرات استفاده از اسانس مرزه، پودر سیر و برگ شبدر در جیره بر عملکرد، فراسنجه‌های بیوشیمیایی خون و پایداری اکسیداتیو گوشت جوجه‌های گوشتی

درخشنده رحیمی؛ حسین منصوری یاراحمدی؛ اکبر یعقوبفر؛ جعفر فخرائی

دوره 22، شماره 1 ، فروردین 1399، ، صفحه 117-128

https://doi.org/10.22059/jap.2020.290739.623451

چکیده
  ای نمطالعه بمنظور بررسی اثرات استفاده از اسانس مرزه، پودر سیر و برگ شبدر در جیره بر عملکرد، فراسنجه های بیوشیمیایی خون و پایداری اکسیداتیو گوشت با استفاده از تعداد قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه راس قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه راس 308 (مخلوط دو جنس)، در قالب طرح کاملاً تصادفی با هفت تیمار، چهار تکرار و 20 قطعه جوجه در هر تکرار استفاده شد. ...  بیشتر