محمدعلی اسعدی؛ حامد نجفی علمدارلو؛ سیدحبیب اله موسوی؛ علی رضا احسانی
چکیده
مطالعه حاضر بهمنظور اندازهگیری سطح کارایی فنی و عوامل تعیینکننده آن در تولید مرغ گوشتی آرین با استفاده از رویکرد پارامتری به روش تابع تولید مرز تصادفی در استان کردستان با استفاده از فرم تابعی ترانسلوگ و با کمک روش حداکثر درستنمایی، برآورد و عوامل اصلی که سطح ناکارایی فنی واحدهای مورد مطالعه را توضیح میدهند، انجام شد. برای ...
بیشتر
مطالعه حاضر بهمنظور اندازهگیری سطح کارایی فنی و عوامل تعیینکننده آن در تولید مرغ گوشتی آرین با استفاده از رویکرد پارامتری به روش تابع تولید مرز تصادفی در استان کردستان با استفاده از فرم تابعی ترانسلوگ و با کمک روش حداکثر درستنمایی، برآورد و عوامل اصلی که سطح ناکارایی فنی واحدهای مورد مطالعه را توضیح میدهند، انجام شد. برای انتخاب 21 مزرعه مرغ گوشتی، از روش نمونهگیری متناسب با تعداد واحدها استفاده شد که دادههای ورودی- خروجی با استفاده از پرسشنامه جمعآوری شدند. نتایج تابع نشان داد که دان مصرفی، تعداد جوجهریزی و هزینه دارو و بهداشت، متغیرهای مهمی بودند که تأثیر مستقیم و معنیداری بر مقدار تولید گوشت داشتند. نتایج نشان داد که کارایی فنی برآورد شده در سطح مزرعه از 43 درصد و 90 درصد با میانگین 75 درصد متغیر بود. همچنین ارزیابی عوامل مرتبط با ناکارآمدی نشان داد که از بین هفت عامل مورد بررسی، پنج متغیر بر مقدار کارایی تأثیر مثبت داشتند که سن و تجربه مرغدار، دو مورد از مهمترین عوامل تأثیرگذار بودند که در این پژوهش مشاهده شد. این یافتههای پژوهشی برای سیاستگذاران و کارکنان ترویج بهمنظور هدایت سیاستها به سمت افزایش کارایی ارزشمند است و میتواند به افزایش راندمان تولید مرغهای گوشتی و ترویج نژاد آرین کمک کند.
حسین عمرانی؛ رسول واعظ ترشیزی؛ علی اکبر مسعودی؛ علی رضا احسانی
چکیده
سندرم آسیت بیماری متابولیکی پرهزینهای است که به دلیل انتخاب شدید برای سرعت رشد وکاهش ضریب تبدیل غذاییدر طیور اتفاق میافتد. این سندرم یکی از مهمترین عوامل مرگومیر در صنعت جوجه گوشتی است و عامل خسارات قابلتوجه اقتصادی و کاهش آسایش حیوان است. در این تحقیق به منظور یافتن ژن و نواحی ژنومی مؤثر بر سندرم آسیت، مطالعه پویش کل ژنوم ...
بیشتر
سندرم آسیت بیماری متابولیکی پرهزینهای است که به دلیل انتخاب شدید برای سرعت رشد وکاهش ضریب تبدیل غذاییدر طیور اتفاق میافتد. این سندرم یکی از مهمترین عوامل مرگومیر در صنعت جوجه گوشتی است و عامل خسارات قابلتوجه اقتصادی و کاهش آسایش حیوان است. در این تحقیق به منظور یافتن ژن و نواحی ژنومی مؤثر بر سندرم آسیت، مطالعه پویش کل ژنوم (GWAS) با استفاده از یک تراشه SNP 60k ژنوم مرغ در 101پرنده نسل F2 حاصل تلاقی دوطرفه مرغ بومی آذربایجان غربی و سویه گوشتی آرین انجام شد. از روش آماری بهترین پیشبینی نا اریب خطی (GBLUP) جهت بررسی ارتباط SNP ها با صفات مرتبط با آسیت استفاده شد. بر روی کروموزم هفت چندین SNP برای صفت نسبت بطن راست به کل بطن به عنوان شاخص آسیت، به سطح احتمال پیشنهادی (5-10 × 253/8) رسیدند.دو SNP پیشنهادی در داخل ژنCCDC141 و OSBPL6 واقع شدند که پیشتر به عنوان ژنهای مؤثر بر نارسائیهای قلبی در انسان گزارش شده بودند. این ناحیه ژنومی (14602723- 12745561) بر روی کروموزوم هفت شامل ژنهای متعددی است که در انسان بر روی هایپرتروفیعضله قلب، ضربان قلب و بیماریهای قلبی تأثیر دارند. انتخاب برای مقاومت به آسیت در جوجههای گوشتی با استفاده از این یافتهها، باعث تسریع در پیشرفت ژنتیکی خواهد شد.
علی جوانروح علی آباد؛ رسول واعظ ترشیزی؛ علی اکبر مسعودی؛ علیرضا احسانی
چکیده
در این تحقیق به منظور شناسایی جایگاهها و ژنهای مرتبط با صفات کیفیت گوشت، مطالعه پویش کل ژنوم (GWAS) با استفاده از یک تراشه SNP ژنوم مرغ (SNP Beadchip (Illumnia 60k Chicken در یک جمعیت F2 حاصل از تلاقی دوطرفه مرغ بومی آذربایجان غربی و لاین B سویه گوشتی آرین انجام شد. برای هر پرنده، صفات شامل: ظرفیت نگهداری آب، رنگ گوشت (روشنایی ، قرمزی و زردی)، میزان نیروی ...
بیشتر
در این تحقیق به منظور شناسایی جایگاهها و ژنهای مرتبط با صفات کیفیت گوشت، مطالعه پویش کل ژنوم (GWAS) با استفاده از یک تراشه SNP ژنوم مرغ (SNP Beadchip (Illumnia 60k Chicken در یک جمعیت F2 حاصل از تلاقی دوطرفه مرغ بومی آذربایجان غربی و لاین B سویه گوشتی آرین انجام شد. برای هر پرنده، صفات شامل: ظرفیت نگهداری آب، رنگ گوشت (روشنایی ، قرمزی و زردی)، میزان نیروی برشی و PH نهایی گوشت اندازهگیری شد. با استفاده از دو مدل خطی معمول (GLM) و مدل خطی مختلط فشرده (Compressed MLM) ارتباط هر یک SNPها با صفات کیفیت گوشت بررسی شد. در مجموع تعداد 36 نشانگر SNP در سطح احتمال پیشنهادی و معنیداری برای صفات کیفیت گوشت شناسایی شد که تعداد 3 نشانگر SNP با روش Compressed MLM برای صفت فاکتور زردی گوشت و تعداد 18 نشانگر SNP با روش GLM برای صفات فاکتور زردی گوشت، pH نهایی گوشت، ظرفیت نگهداری آب و میزان نیروی برشی معنیدار شدند. ژنهای کاندیدای شناساییشده، عملکرد مولکولی مرتبط با صفات کیفیت گوشت داشتند و لذا میتوان از این ژنهای کاندیدا در برنامههای اصلاحی طیور مورد استفاده قرارداد.