نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 استادیار، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
2 استادیار تغذیه طیور، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج،کرج ،ایران
چکیده
این پژوهش جهت ارزیابی اثرات رنگدانههای استخراج شده از فلفل قرمز در مقایسه با رنگدانه مصنوعی بر عملکرد و کیفیت تخممرغ مرغان تخمگذار انجام شد. تعداد 64 قطعه مرغ تخمگذار تجاری سویه های- لاین 36-Wدر سن 75 هفتگی به صورت تصادفی به چهار گروه (جیره) آزمایشی شامل: 1- (جیره شاهد بدون افزودن رنگدانه طبیعی یا مصنوعی)، 2- (جیره شاهد + افزودن 25 قسمت در میلیون رنگدانه مصنوعی کانتازانتین قرمز)، 3- (جیره شاهد + افزودن 15 قسمت در میلیون رنگدانه استخراج شده از فلفل دلمهای قرمز) و 4 - (جیره شاهد + افزودن 30 قسمت در میلیون رنگدانه استخراج شده از فلفل دلمهای قرمز) در 16 قفس مجزا تقسیم شدند. رنگدانه فلفل قرمز ابتدا به وسیله حلال هگزان استخراج و سپس با هیدروکسید پتاسیم صابونی شد. در طول هشت هفته دوره آزمایشی عملکرد، کیفیت تخممرغ و شاخص رنگ زرده در مرغان اندازهگیری و در قالب طرح کاملاً تصادفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که تولید و کیفیت تخممرغ تفاوت معنیداری بین گروههای آزمایشی نسبت به گروه شاهد نداشت ولی شاخص رنگ زرده در مرغانی که رنگدانه طبیعی یا مصنوعی مصرف کرده بودند به صورت معنیداری بیشتر از گروه شاهد بود (01/0P<). پایداری لیپیدهای زرده تخممرغ در برابر اکسیداسیون در مرغان تغذیه شده با رنگدانه فلفل قرمز بعد از سه هفته نگهداری تخممرغ در دمای 18 درجه سانتیگراد به صورت معنیداری بهبود یافت (05/0P<). براساس نتایج این تحقیق، استفاده از 30 قسمت در میلیون رنگدانه استخراج شده از فلفل دلمهای قرمز میتواند جایگزین رنگدانههای مصنوعی در جیره مرغان تخمگذار شود.
کلیدواژهها
عنوان مقاله [English]
The Effects of pigments extracted from red bell pepper compared with the synthetic pigments Canthaxanthin on performance and shelf life of egg in laying hens
نویسندگان [English]
- Morteza Rezaei 1
- Nima Eila 2
1 1- Morteza Rezaei, Assistant professor, Animal Science Research Institute of Iran (ASRI), Agriculture Research, Education and Extension Organization (AREEO), Karaj , Iran
2 Professor Assistant of Poultry Nutrition at Islamic Azad University-Karaj Branch,Karaj,IRAN
چکیده [English]
The aim of this study was to compare the effects of pigments extracted from Red bell Pepper with the synthetic pigments (Canthaxanthin) on performance and egg quality of laying hens. A total of 64 Hy-Line W-36 laying hens at 75 weeks of age, were randomly divided into four equal groups each with 4 replications. A completely randomized design with 4 treatment and 4 replications in each treatment was conducted to study the effects of 4 treatments including: 1- control diet (without addition of any pigments), 2- control diet + 25 mg/kg synthetic red Canthaxanthin pigments, 3- control diet + 15 mg/kg extracted pigments from red bell pepper, and 4- control diet + 30 mg/kg extracted pigments from red pepper. Extraction of pigments from red pepper was carried out using Hexane solvent and subsequently saponified by KOH. The results showed that egg production and egg quality were not affected by any of the treatments but the index of yolk color was significantly higher in laying hens fed either natural or synthetic pigments compared to control (P<0.01). The oxidative stability of yolk’s lipids in the eggs stored at 18oC for 21 days, was significantly improved in the hens received red pepper pigments (P<0.05). It was concluded that synthetic pigments in the diet of laying hens can be substituted with 30 mg/kg natural pigments extracted from red bell pepper.
کلیدواژهها [English]
- Canthaxanthin
- Oxidative stability
- Oxy Carotenoids
- pigment extraction
- Red bell pepper
- Yolk color index