افزودن مخلوط زیرۀ سبز، گشنیز و نعناع فلفلی به جیرة میش‫های شیری نژاد رومن و تأثیر آن بر عملکرد و فراسنجه‫های خونی بره‌های شیرخوار ‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

وحیدالله چرخی؛ فردین هژبری؛ هادی حجاریان

دوره 26، شماره 1 ، فروردین 1403، ، صفحه 15-31

چکیده
  این پژوهش با هدف افزودن مخلوط سه گیاه دارویی به جیره میش‌های شیرده و تاثیر آن بر عملکرد و فراسنجه‌های خون بره‌های شیرخوار با استفاده از 48 رأس بره با میانگین وزن ۴۴/۰±۳۴/۳ کیلوگرم همراه 24 رأس میش شیرده با میانگین تولید شیر 25/122±03/1107 گرم در روز در قالب طرح کاملاً تصادفی برای 65 روز در جایگاه‌های انفرادی انجام شد. گروه‌های آزمایشی ...  بیشتر

تأثیر سطوح جیره‏ای اسانس نعناع فلفلی بر شاخص‏های تولید و پاسخ ایمنی در مرغ‏ تخمگذار تحت تنش القاء شده با دگزامتازون

ساجده شمس الهی؛ لیلا حسنوند؛ حشمت اله خسروی نیا؛ بهمن پریزدایان کاوان

دوره 20، شماره 3 ، آبان 1397، ، صفحه 437-450

چکیده
  این تحقیق با هدف بررسی تأثیر سطوح جیره‏ای اسانس نعناع فلفلی بر عملکرد تولیدی و پاسخ ایمنی در مرغ‏های تخم‏گذار تحت تنش القاشده با تزریق دگزامتازون انجام گرفت. آزمایش به‏صورت فاکتوریل 3×2 در قالب طرح بلوک‎های‏ کامل تصادفی با تعداد 90 قطعه مرغ تخمگذار سویه های‏لاین (36W) در شش تیمار و پنج تکرار (شامل سه قطعه پرنده در هر قفس) ...  بیشتر