افزودن مخلوط زیره سبز، گشنیز و نعناع فلفلی به جیره غذایی میش‫ های شیری نژاد رومن و اثر آن بر عملکرد و فراسنجه‫ های خونی بره‫ های شیرخوار

وحیدالله چرخی؛ فردین هژبری؛ هادی حجاریان

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 21 بهمن 1402

چکیده
  این پژوهش با هدف افزودن مخلوط سه گیاه دارویی به جیره میش‌های شیرده و تاثیر آن بر فراسنجه‌های خون بره‌های شیرخوار با استفاده از 46 راس بره با میانگین وزن ۴۴/۰ ± ۳۴/۳ کیلوگرم همراه 24 رأس میش شیرده با میانگین تولید شیر25/122± 03/1107 گرم در روز در قالب طرح کاملاً تصادفی برای 65 روز در جایگاه‌های انفرادی انجام شد. گروه‌های آزمایشی میش‌های ...  بیشتر

تأثیر سطوح جیره‏ای اسانس نعناع فلفلی بر شاخص‏های تولید و پاسخ ایمنی در مرغ‏ تخمگذار تحت تنش القاء شده با دگزامتازون

ساجده شمس الهی؛ لیلا حسنوند؛ حشمت اله خسروی نیا؛ بهمن پریزدایان کاوان

دوره 20، شماره 3 ، آبان 1397، ، صفحه 437-450

چکیده
  این تحقیق با هدف بررسی تأثیر سطوح جیره‏ای اسانس نعناع فلفلی بر عملکرد تولیدی و پاسخ ایمنی در مرغ‏های تخم‏گذار تحت تنش القاشده با تزریق دگزامتازون انجام گرفت. آزمایش به‏صورت فاکتوریل 3×2 در قالب طرح بلوک‎های‏ کامل تصادفی با تعداد 90 قطعه مرغ تخمگذار سویه های‏لاین (36W) در شش تیمار و پنج تکرار (شامل سه قطعه پرنده در هر قفس) ...  بیشتر