سید محمدعلی میرحسینی؛ سید ناصر موسوی؛ علی افسر
چکیده
در این مطالعه اثرات افزودن مکمل گوانیدینواستیک اسید به جیرههای کمپروتئین بر عملکرد، مقدار خاکستر، کلسیم و فسفر و استحکام استخوان درشتنی جوجههای گوشتی با استفاده از 240 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس 308 در یک آزمایش فاکتوریل 2×3 در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با شش تیمار و چهار تکرار با 10 پرنده در هر تکرار بررسی شد. جیرههای ...
بیشتر
در این مطالعه اثرات افزودن مکمل گوانیدینواستیک اسید به جیرههای کمپروتئین بر عملکرد، مقدار خاکستر، کلسیم و فسفر و استحکام استخوان درشتنی جوجههای گوشتی با استفاده از 240 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس 308 در یک آزمایش فاکتوریل 2×3 در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با شش تیمار و چهار تکرار با 10 پرنده در هر تکرار بررسی شد. جیرههای آزمایشی شامل سه سطح پروتئین جیره (100، 90 و 80 درصد از توصیه راس 308، 2009) با و بدون افزودن گوانیدینواستیکاسید (06/0 درصد) بودند. نتایج نشان داد که با کاهش سطح پروتئین تا 80 درصد توصیه راهنما، افزایش وزن بدن و خوراک مصرفی کاهش یافت (05/0>P). با کاهش پروتئین جیره به 80 درصد میزان توصیهشده، استحکام استخوان درشتنی کاهش یافت (05/0>P). افزودن گوانیدینواستیکاسید به جیره حاوی 80 درصد پروتئین از سطح توصیه، سبب کاهش مصرف خوراک شد (05/0>P). سطوح مختلف پروتئین جیره با یا بدون گوانیدنیواستیکاسید تأثیر معنیداری بر درصد خاکستر، کلسیم و فسفر نداشت. افزودن گوانیدینواستیکاسید به جیره تأثیری بر فراسنجههای استحکام استخوان نداشت. براساس نتایج این آزمایش کاهش سطح پروتئین جیره به اندازه 80 درصد مقدار توصیهشده، علاوه بر تأثیر منفی بر عملکرد، سبب کاهش استحکام استخوان جوجههای گوشتی میشود و استفاده از گوانیدینواستیکاسید تأثیری بر رفع کاهش عملکرد و استحکام استخوان ناشی از سطح کاهش یافته پروتئین ندارد.
رضا صلاحی مقدم؛ محمدحسین شهیر
چکیده
بهمنظور بررسی پاسخ جوجههای گوشتی به سطوح مختلف پروتئین ایدهآل جیره (توصیه سویه راس 308 و 10 درصد کمتر) و نسبتهای والین به لیزین قابلهضم (71، 74، 77، 80 و 83 درصد) در دوره آغازین (یک تا 10 روزگی)، پژوهشی با استفاده از 500 قطعه جوجه گوشتی نر یکروزه در قالب آرایش فاکتوریل 5×2 با طرح کاملاً تصادفی که شامل 10 تیمار و پنج تکرار، انجام شد. نتایج ...
بیشتر
بهمنظور بررسی پاسخ جوجههای گوشتی به سطوح مختلف پروتئین ایدهآل جیره (توصیه سویه راس 308 و 10 درصد کمتر) و نسبتهای والین به لیزین قابلهضم (71، 74، 77، 80 و 83 درصد) در دوره آغازین (یک تا 10 روزگی)، پژوهشی با استفاده از 500 قطعه جوجه گوشتی نر یکروزه در قالب آرایش فاکتوریل 5×2 با طرح کاملاً تصادفی که شامل 10 تیمار و پنج تکرار، انجام شد. نتایج نشان دادند کاهش سطح پروتئین ایدهآل جیره سبب افزایش وزن بدن، مصرف خوراک و بهبود ضریب تبدیل غذایی شد (0/01>P). درصد خاکستر و کلسیم استخوان نیز با کاهش پروتئین ایدهآل جیره بهطور معنیداری افزایش یافت (0/05>P). کاهش سطح پروتئین ایدهآل جیره سبب کاهش غلظت کلسترول، گلوکز، پروتئین کل، آلبومین، گلوبولین و کلسیم سرم خون شد (0/05>P). بیشترین میانگین وزن بدن در سن 10 روزگی، افزایش وزن، درصد لاشه و سینه و کمترین ضریب تبدیل خوراک در نسبت 74 درصد والین به لیزین قابلهضم مشاهده شد (0/05>P). درحالیکه، بیشترین میانگین مصرف خوراک، درصد رانها و درصد خاکستر و کلسیم استخوان در نسبت 77 درصد والین به لیزین قابلهضم بهدست آمد (0/05>P). اثر متقابل معنیداری بین دو فاکتور آزمایشی بهغیر از صفات درصد لاشه و غلظت فسفر سرم خون مشاهده نشد (0/05>P). در مجموع براساس نتایج این پژوهش، کاهش 10 درصدی سطح پروتئین ایدهآل جیره با حفظ نسبتهای ایدهآل اسیدهای آمینه ضروری، امکانپذیر است. نسبت مناسب والین به لیزین قابلهضم براساس شاخصهای عملکرد و صفات لاشه، 74 درصد و براساس صفات استخوان، 77 درصد پیشنهاد میشود.