1. بررسی تأثیر مغز میوه بلوط بر قابلیت هضم، تخمیر شکمبه‏ای، رفتار نشخوار و فراسنجه‏‏های ‏خونی گوسفند عربی و بز نجدی

علی کیانی؛ طاهره محمدآبادی؛ خلیل میرزاده؛ مرتضی چاجی؛ محمد بوجارپور

دوره 19، شماره 4 ، زمستان 1396، ، صفحه 789-802

چکیده
  در این آزمایش، تأثیر مغز میوه بلوط بر قابلیت هضم و تخمیر شکمبه‌ای و برخی فراسنجه‌های خونی در گوسفند عربی و بز نجدی بررسی شد. در این تحقیق، مغز میوه بلوط (63 درصد) ‏در تغذیه ‏شش راس گوسفند عربی و شش راس‏بزنجدی با متوسط وزن زنده 3±50 کیلوگرم برای مدت 28 روز استفاده شد و قابلیت هضم و تخمیر، رفتار نشخوار و برخی فراسنجه‌های خونی اندازه‌گیری ...  بیشتر

2. تأثیر پودر برگ کنگرفرنگی (.Cynara scolymus L) و ویتامین E بر عملکرد و برخی فراسنجه‏ های خونی در بلدرچین ژاپنی گوشتی

مرتضی عالمی؛ فیروز صمدی؛ صبا صمدی

دوره 16، شماره 2 ، پاییز 1393، ، صفحه 147-155

چکیده
  به‌منظور بررسی تأثیر پودر برگ کنگرفرنگی و ویتامین E بر عملکرد، وزن نسبی اندام‏های داخلی، و برخی فراسنجه‏های خون، از 240 قطعه بلدرچین یک‌روزه در چهار تیمار شامل جیرۀ پایه (شاهد)، جیرۀ پایۀ مکمل‌شده با سطوح 5/1 و سه درصد پودر برگ کنگرفرنگی، و جیرۀ پایۀ مکمل‌شده با 300 میلی‌‌گرم در کیلوگرم ویتامین E با چهار تکرار و 15 پرنده در هر تکرار ...  بیشتر