1. بررسی ترکیب شیمیایی، زمان تأخیر و تجزیه پذیری شکمبه ای کاه گندم و باگاس نیشکر عمل آوری شده با اوره

منصور دهقانی؛ احمد افضل‌ زاده؛ محمدعلی نوروزیان

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 01 خرداد 1400

چکیده
  مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر فرآوری کاه گندم و باگاس نیشکر با اوره بر ترکیب شیمیایی، زمان تأخیر و فراسنجه‌های تجزیه پذیری ماده خشک و الیاف نامحلول در شوینده خنثی (NDF) به روش کیسه‌های نایلونی انجام شد. ترکیب شیمیایی و فراسنجه‌های تجزیه پذیری نمونه‌های فرآوری نشده و عمل‌آوری شده با پنج درصد اوره با استفاده از سه راس گاو شیرده (با میانگین ...  بیشتر

2. تعیین ارزش غذایی علوفه کاهوی وحشی قبل و بعد گلدهی و مقایسه مدل های مختلف برآورد زمان تاخیری آن

حسین بیاتانی؛ محمدعلی نوروزیان؛ احمد افضل‌ زاده

دوره 21، شماره 2 ، تابستان 1398، ، صفحه 209-221

چکیده
  این مطالعه به منظور تعیین ارزش غذایی کاهوی وحشی در مراحل مختلف رشد و نیز برآورد و مقایسه روش های مختلف تعیین فاز تاخیری آن انجام شد. ترکیب شیمیایی، فراسنجه های تجزیه پذیری به روش کیسه های نایلونی و تولید گاز نمونه های مختلف کاهوی وحشی قبل و بعد گلدهی و یونجه خشک با هم مقایسه شدند. همچنین فاز تاخیری علوفه های آزمایشی به روش های مختلف ...  بیشتر

3. بررسی هضم و تخمیر جیره‌های حاوی بخش‌های متفاوت درخت سوبابل

شهین نسیمی اصفهانی؛ مرتضی چاجی؛ طاهره محمدآبادی؛ محمد بوجارپور

دوره 18، شماره 1 ، بهار 1395، ، صفحه 39-49

چکیده
  قابلیت هضم و فراسنجه‌های تخمیری جیره‌های حاوی برگ، غلاف، و دانۀ درخت سوبابل (با نام علمی Leucaena leucocephala) در گوسفند با روش‌‌‌‌های هضم دومرحله‌ای و تولید گاز تعیین شد. جیره‌های آزمایشی شامل صفر (شاهد)، 25، 50، 75، و 100درصد برگ، غلاف، و دانۀ سوبابل بودند که جایگزین علوفۀ یونجه در جیرۀ گوسفندان شدند. در مقایسه با جیرۀ شاهد، جیرۀ حاوی 50درصد ...  بیشتر