1. بهبود کیفیت منی قوچ بعد از فرآیند انجماد - یخ‌گشایی با استفاده از سطوح مختلف کوآنزیم Q10

حسین دقیق کیا؛ زهرا بلوکی

دوره 19، شماره 3 ، پاییز 1396، ، صفحه 727-738

چکیده
  هدف این مطالعه بررسی تأثیر آنتی‌اکسیدانی کوآنزیم Q10 بر کیفیت منی قوچ بعد از فرآیند انجماد-یخ‌گشایی بود. از 5 قوچ قزل دوبار در هفته و در 5 تکرار اسپرم‌گیری شد. این آزمایش شامل 5 تیمار، کوآنزیم کیوتن در چهار سطح (5/0، 1، 2 و 5/2 میکرومولار) و گروه شاهد (بدون آنتی اکسیدان) بود. قبل از رقیق‌سازی اسپرم‌ها از نظر حجم، تحرک و میزان اسپرم غیرطبیعی ...  بیشتر

2. بررسی تأثیر مصرف لسیتین سویا در رقیق کننده تریس بر کیفیت و ماندگاری اسپرم قوچ

معصومه منطقی؛ مرتضی مموئی؛ صالح طباطبائی وکیلی؛ جمال فیاضی؛ خلیل میرزاده

دوره 18، شماره 2 ، تابستان 1395، ، صفحه 367-375

چکیده
  تأثیر استفاده از مقادیر مختلف لسیتین سویا به جای زرده‌ تخم‌مرغ برای محافظت از اسپرماتوزوئید قوچ در زمانیک ساعت پس از اسپرم‌گیری و نیز 24و48 ساعت پس از ذخیره ­کردن منی در پنج درجه سانتی­گراد بررسی شد. از10 رأس قوچ با سن دو تا سه سال و میانگین وزن (4±)64کیلوگرم، هفته­ای یک بار به مدت هشت هفته اسپرم­گیری شد. نمونه­ها مخلوط و به ...  بیشتر