ارزیابی تأثیر اسانس آویشن و دارچین بر عملکرد، الگوی تخمیر و جمعیت میکروبی شکمبه در شرایط آزمایشگاهی و حیوان زنده

بهزاد خرمی؛ سید علیرضا وکیلی؛ محسن دانش مسگران

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 23 مرداد 1403

چکیده
  در این مطالعه اثرات اسانس آویشن و دارچین بر تخمیر میکروبی شکمبه مورد ارزیابی قرار گرفت. در آزمایش برون-تنی، غلظت‌های صفر، 125، 250، 500 و 1000 میلی‌گرم در لیتر اسانس آویشن و دارچین به مدت 24 ساعت در یک محیط کشت بسته مورد انکوباسیون قرار گرفتند. در آزمایش حیوانی، 18 رأس گوساله هلشتاین در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تیمار شاهد (جیره پایه)، آویشن ...  بیشتر

تأثیر شکل فیزیکی جیره غذایی بر عملکرد گوساله‌های نر پرواری هلشتاین

حسن فضائلی؛ علیرضا آقاشاهی؛ عبدالرضا تیموری؛ محمد خاکی

دوره 18، شماره 1 ، فروردین 1395، ، صفحه 51-60

چکیده
  به‌منظور بررسی اثر شکل فیزیکی جیره بر عملکرد پرواری گوساله‏های نر هلشتاین، آزمایشی در مؤسسۀ تحقیقات علوم دامی کشور در سال 1390 انجام گرفت. جیرۀ غذایی به ‌دو صورت مخلوط کامل ‌(شاهد) و مخلوط فشرده‌شده به‌ شکل بلوک (آزمایشی) تهیه شد و در طرحی آزمایشی بلوک‏های کامل تصادفی با دو تیمار و چهار بلوک (وزن زندۀ دام‌ها)، به‌مدت پنج ماه در ...  بیشتر