نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 گروه علوم دام و طیور، دانشکده فناوری کشاورزی، دانشگاه تهران
2 گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
در این مطالعه اثرات اسانس آویشن و دارچین بر تخمیر میکروبی شکمبه مورد ارزیابی قرار گرفت. در آزمایش برون-تنی، غلظتهای صفر، 125، 250، 500 و 1000 میلیگرم در لیتر اسانس آویشن و دارچین به مدت 24 ساعت در یک محیط کشت بسته مورد انکوباسیون قرار گرفتند. در آزمایش حیوانی، 18 رأس گوساله هلشتاین در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تیمار شاهد (جیره پایه)، آویشن و دارچین (به ترتیب جیره پایه + 5 گرم اسانس آویشن و دارچین به ازای هر رأس گوساله در روز) استفاده شد. غلظت 1000 میلیگرم در لیتر اسانسها، کل گاز تولیدی، ناپدید شدن ماده خشک و غلظت اسیدهای چرب فرار کل را کاهش داد (05/0P<). غلظتهای 125 و 250 میلیگرم در لیتر، نسبت استات به پروپیونات را کاهش داد (05/0P<). اسانسهای گیاهی تأثیری بر ماده خشک مصرفی، افزایش وزن روزانه، pH، غلظت نیتروژن آمونیاکی و اسیدهای چرب فرار کل شکمبه گوسالهها نداشتند؛ در حالی که نسبت مولی استات و پروپیونات را به ترتیب کاهش و افزایش دادند (05/0P<). غلظت بوتیرات شکمبه با افزودن اسانس دارچین افزایش یافت (05/0P<). جمعیت پروتوزوآ و باکتریهای متانوژنز شکمبه گوسالههای دریافتکننده اسانس کاهش یافت (05/0P<). جمعیت باکتریهای فیبروباکتر سوکسینوژنز تحت تأثیر تیمارها قرار نگرفت، اما جمعیت باکتریهای رومینوکوکوس آلبوس و فلاوفسینس کاهش یافت (05/0P<). بر اساس نتایج حاصل از پژوهش حاضر، اگر چه افزودن اسانس آویشن و دارچین به جیره بر عمکرد گوسالههای پرواری تأثیر معنیداری نداشت، اما خصوصیات تخمیری شکمبه را بهبود بخشید که ممکن است بتوان از آنها به عنوان جایگزینهای بالقوه آنتیبیوتیکها در جیره-های پرواری استفاده نمود.
کلیدواژهها
عنوان مقاله [English]
The effect of thyme and cinnamon essential oils on performance, rumen fermentation profile and rumen microbial population under in vitro and in vivo conditions
نویسندگان [English]
- Behzad Khorrami 1
- Seyed Alireza Vakili 2
- mohsen danesh mesgaran 2
1 Department of Animal and Poultry Science, Faculty of Agricultural Technology, University of Tehran
2 Department of Animal Science,, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad
چکیده [English]
This study was conducted to evaluate the effect of thyme (THY) and cinnamon (CIN) essential oils on rumen microbial fermentation. In the in vitro experiment, different concentrations (0, 125, 250, 500, and 1000 mg/l) of THY and CIN were incubated for 24 h in batch culture. In the in vivo study 18 Holstein calves were used in a completely randomized design with three treatments: CON (basal diet), THY (basal diet + 5 g/d/calf thyme oil) or CIN (basal diet + 5 g/d/calf cinnamon oil). The concentration of 1000 mg/l of essential oils (EOs) decreased total gas production, DM disappearance at 24 of incubation, and total VFA concentration. The concentrations of 125 and 250 mg/l decreased the acetate to propionate ratio (P<0.05). The EOs did not affect DMI, ADG, ruminal pH, rumen ammonia nitrogen and total VFA concentrations of calves; whereas molar proportion of acetate decreased, and the molar proportion of propionate increased (P<0.05). Rumen concentration of butyrate increased by adding CIN (P<0.05). The population of protozoa and methanogens bacteria decreased in the rumen of calves receiving EOs (P<0.05). Ruminal population of Fibrobacter succinogenes was not affected by treatments, but populations of Ruminococcus albus and flavefaciens decreased by THY and CIN (P<0.05). Based on the results of the present study, although dietary addition of THY and CIN did not have a significant effect on the performance of feedlot calves, but it improved the rumen fermentation properties, which may be considered as potential alternatives for antibiotics in beef production systems.
کلیدواژهها [English]
- Cinnamon oil
- Feedlot calves
- In vitro gas production
- Rumen microbial fermentation
- Thyme oil