اثر افزودن پودر سیر در شیر بر عملکرد، قابلیت هضم مواد مغذی، وضعیت اسهال و فراسنجه‌های خونی بره‌های شیرخوار نژاد دالاق

عبدالحکیم توغدری؛ تقی قورچی؛ محمد اسدی؛ جواد زارعی

دوره 25، شماره 4 ، دی 1402، ، صفحه 389-398

چکیده
  تأثیر تغذیه با شیر غنی‌شده با پودر سیر بر عملکرد، قابلیت هضم مواد مغذی، وضعیت اسهال و فراسنجه‌های خونی بره‌های شیرخوار با استفاده از 24 راس بره تازه متولدشده نژاد دالاق (وزن تولد 0/5±3/7) به‌طور تصادفی در سه تیمار و هشت تکرار بررسی شد. بره‌های گروه کنترل با شیر بدون پودر سیر و سایر گروه­ها به­ترتیب با شیر غنی‌شده 1/5 و سه گرم پودر ...  بیشتر

اثر جایگزینی یونجه خشک با سیلاژ ذرت در جیره‌ی آغازین بر سلامت و فراسنجه‌های بیوشیمیایی خون گوساله‌های نر هلشتاین طی دوره پیش از شیرگیری

میثم کنعانی؛ شهریار کارگر؛ محمدجواد ضمیری؛ سید مهدی قریشی

دوره 21، شماره 3 ، مهر 1398، ، صفحه 321-328

چکیده
  هدف از این پژوهش بررسی اثر جایگزینی یونجه خشک با سیلاژ ذرت در جیره‌ی آغازین دارای بافت آردی بر وضعیت سلامت و فراسنجه‌های بیوشیمیایی خون گوساله‌های نر هلشتاین طی دوره‌ی پیش از شیرگیری بود. در این آزمایش تعداد 30 رأس گوساله‌ تازه متولد شده (سه روزه) با میانگین وزنی 1/28 ± 40/2 کیلوگرم که به طور تصادفی به سه گروه آزمایشی تقسیم شده بودند ...  بیشتر