مطالعه ی کل ژنوم بلدرچین ژاپنی با استفاده از رویکرد تک مرحله ای صفات مرتبط با بازده مصرف خوراک

حسین محمدی؛ امیر حسین خلت آبادی فراهانی؛ محمد حسین مرادی

دوره 24، شماره 2 ، تیر 1401، ، صفحه 117-126

چکیده
  هدف از این مطالعه بررسی معماری ژنتیکی، شناسایی مناطق ژنومی و ژن­های کاندیدای مرتبط با صفات افزایش وزن بدن، میزان خوراک مصرفی و ضریب تبدیل خوراک در بلدرچین ژاپنی بود. برای شناسایی پنجره­های ژنومی اصلی، از روش مطالعه پویش کل ژنومی تک‌مرحله­ای و از اطلاعات ژنومی 920 قطعه بلدرچین ژاپنی استفاده شد. آنالیز پویش ژنومی به­وسیله نرم­افزارهای ...  بیشتر

مطالعه پویش کامل ژنوم با تجزیه و تحلیل غنی‌سازی مجموعه‌های ژنی برای شناسایی ژن‌ها و مسیرهای مرتبط با خلق و خوی در گاو براهمن

حسین محمدی؛ امیر حسین خلت آبادی فراهانی؛ محمد حسین مرادی؛ ابوذر نجفی

دوره 23، شماره 4 ، دی 1400، ، صفحه 481-490

چکیده
  درک کنترل ژنتیکی خلق و خوی به عنوان یک صفت پیچیده و دارای همبستگی با صفات اقتصادی یکی از اهداف اصلاح نژادی در صنعت گاو گوشتی است. هدف پژوهش حاضر، مطالعه پویش کل ژنوم بر مبنای تجزیه و تحلیل غنی‌سازی مجموعه ژنی جهت شناسایی جایگاه‌های ژنی مؤثر بر صفات مرتبط با خلق و خوی گاو نژاد براهمن بود. بدین منظور از اطلاعات ژنوتیپی 1370 رأس گاو براهمن ...  بیشتر

تأثیر کاهش نسبت اسیدهای چرب ضروری امگا-6 به امگا-3 جیره بر تولید شیر و عملکرد تخمدانی گاوهای شیری تازه‌زای نژاد هلشتاین

میر حسین نجفی؛ سعید زین الدینی؛ ابوالفضل زالی؛ مهدی گنج خانلو؛ حسین محمدی

دوره 23، شماره 1 ، فروردین 1400، ، صفحه 73-82

چکیده
  اثر کاهش نسبت اسیدهای چرب امگا-6 به امگا-3 جیره بر ماده خشک مصرفی، تولید و ترکیبات شیر، عملکرد تخمدانی و غلظت استرادیول و پروژسترون خون گاوهای تازه زا با استفاده از 24 رأس گاو هلشتاین چند شکم زایش بررسی شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1-جیره‌های حاوی نسبت کم (2/5 به 1) اسیدهای چرب امگا-6 به امگا-3؛ 2-جیره‌های حاوی نسبت متوسط (4/5 به 1) اسیدهای چرب امگا-6 ...  بیشتر