1. مصرف خوراک، گوارش‌پذیری جیره، ابقای نیتروژن، سنتز پروتئین میکروبی و فراسنجه‌های خون و شکمبه در گوسفندان تغذیه شده با ساقه ترخون

مهدیه مهدی زاده گوکی؛ امید دیانی؛ رضا طهماسبی؛ محمدمهدی شریفی حسینی؛ امین خضری؛ زهره حاج علیزاده

دوره 23، شماره 1 ، بهار 1400، ، صفحه 61-71

چکیده
  در این پژوهش تاثیر گنجاندن سطوح متفاوت ساقه خشک گیاه ترخون به‌جای یونجه و کاه گندم در جیره گوسفند بر مصرف خوراک، گوارش‏پذیری جیره، سنتز پروتئین میکروبی و فراسنجه‏های خون و شکمبه با استفاده از چهار رأس گوسفند نر کرمانی با میانگین وزن اولیه 2±45 کیلوگرم و سن تقریبی سه سال در قالب طرح مربع لاتین چرخشی با چهار دوره 21 روزه بررسی شد. ...  بیشتر

2. بررسی خصوصیات شیمیایی ترکیب سیلاژ تفاله لیموترش و سطوح مختلف خرمای ضایعاتی در زمان‌های مختلف پس از سیلو کردن

فروغ بدویی دلفارد؛ رضا طهماسبی؛ امید دیانی؛ امین خضری؛ محمد مهدی شریفی حسینی

دوره 19، شماره 4 ، زمستان 1396، ، صفحه 777-787

چکیده
  هدف از این مطالعه بررسی ترکیب شیمیایی و کیفیت سیلاژ تفاله لیموترش با سطوح مختلف خرمای ضایعاتی در زمان­های مختلف پس از سیلو کردن بود. برای تهیه سیلاژها، تفاله لیموترش با درصدهای متفاوت خرمای ضایعاتی بدون هسته(صفر، ۱۰،۲۰،۳۰ درصد) با هم مخلوط شدند و سپس در سطل­هایی با گنجایش دولیتر به مدت ۲۵، ۳۵ و ۴۵ روز سیلو شدند. میزان ماده خشک، پروتیین ...  بیشتر

3. تأثیر سطوح متفاوت سیلاژ برگ و ساقه درخت موز با خرمای ضایعاتی بر مصرف خوراک، سنتز پروتئین میکروبی و فراسنجه‌های خون گوسفند

منوره قدوسی؛ امید دیانی؛ امین خضری؛ محمد مهدی شریفی حسینی

دوره 17، شماره 2 ، پاییز 1394، ، صفحه 359-370

چکیده
  در تحقیق حاضر، اثر تغذیۀ سیلاژ برگ و ساقۀ درخت موز با خرمای ضایعاتی بر مادۀ خشک مصرفی، پروتئین میکروبی تولیدی، و فراسنجه‏های خون با استفاده از چهار رأس گوسفند نر بالغ در قالب طرح چرخشی در چهار دورۀ 21روزه بررسی شد. 85 کیلوگرم برگ و ساقۀ درخت موز با 15 کیلوگرم خرمای ضایعاتی با هم مخلوط و به‌مدت 45 روز سیلو شد. پس از تعیین ترکیب شیمیایی و ...  بیشتر