نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران.

2 بخش علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران

10.22059/jap.2023.361692.623749

چکیده

به‌منظور ارزیابی اثرات افزودن یک پروبیوتیک باکتریایی تجاری بر عملکرد رشد، قابلیت هضم، ویژگی‌های کیفی گوشت و ترکیب اسیدهای چرب در عضلۀ triceps brachii و بافت چربی بطنی، از 16 رأس بزغالۀ نر مرخز (1/6±13/1 کیلوگرم، با سن آغازین سه ماهگی) در قالب طرح آزمایشی کاملاً تصادفی با دو تیمار و هشت تکرار استفاده شد. پروبیوتیک تجاری پریمالاک روزانه به میزان دو گرم به هر بزغاله در تیمار مربوطه خورانده شد. عملکرد رشد بزغاله‌ها، شامل میانگین مصرف خوراک روزانه، میانگین افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل خوراک تحت‌تأثیر مصرف پروبیوتیک باکتریایی قرار نگرفت. در رابطه با قابلیت هضم اجزای شیمیایی جیره نیز تفاوت معنی‌داری بین تیمارهای آزمایشی مشاهده نشد. به‌طور مشابه، ویژگی‌های کیفی گوشت در عضلۀ triceps brachii بزغاله‌ها، شامل 24pH، ضایعات شیرابه‌ای و ظرفیت نگهداری آب و ترکیب شیمیایی گوشت نیز از مقادیر مشابهی بین تیمارهای آزمایشی برخوردار بود. بافت عضلانی بزغاله‌های دریافت‌کنندۀ پروبیوتیک از درصد اسیدهای چرب اشباع کم‌تر و درصد بالاتر اسیدهای چرب غیراشباع با یک پیوند دوگانه و نیز نسبت بالاتر اسیدهای چرب غیراشباع به اسیدهای چرب اشباع برخوردار بود (p<0/05). اما در بافت چربی بطنی، به استثنای درصد کم‌تر اسیدچرب 15:0C در گروه تغذیه‌شده با پروبیوتیک (p<0/05)، تفاوتی در ترکیب اسیدهای چرب بین تیمارهای آزمایشی مشاهده نشد. به‌طور کلی، نتایج نشان می‌دهند خوراندن پروبیوتیک چندسویه‌ای پریمالاک در سطح روزانه دو گرم به‌ازای هر رأس قادر به ایجاد تغییر قابل‌ملاحظه‌ای در قابلیت هضم مواد مغذی جیره، عملکرد رشد، ویژگی‌های کیفی گوشت و ترکیب اسیدهای چرب بافت‌های مختلف چربی بزغاله‌های مرخز نبوده است.

کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله [English]

Effect of feeding bacterial probiotic on performance, diet digestibility, meat quality attributes and the fatty acids composition of muscle and fatty tissues of Marzhoz goat kids

نویسندگان [English]

  • Reza Naseri Harsini 1
  • Farokh Kafilzadeh 2

1 Animal Science Research Department, Gilan Agricultural and Natural Resources Research and Education Center, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Rasht, Iran

2 Department of Animal Science, College of Agriculture and Natural Resources, Razi University, Kermanshah, Iran.

چکیده [English]

Sixteen male Markhoz kids (13.2±1.6 kg live body weight, 3 months old) were used to evaluate the effects of a commercial bacterial probiotic supplement on growth performance, nutrients digestibility, meat quality attributes and fatty acid profile of triceps brachii muscle and omental fat based on a completely randomized design with two treatments and eight replicates. The Primalak probiotic was fed daily in the amount of two grams to each kid in the respective treatment. Growth performance parameters, including average daily feed intake, average daily weight gain, and feed conversion ratio were not affected by bacterial probiotic feeding. Digestibility of diet’s chemical components showed no significant difference between treatments. Similarly, the quality attributes of triceps brachii muscle, including pH24, drip loss, water holding capacity, and chemical composition had similar values in both experimental treatments. Kids with access to bacterial probiotic had significantly lower saturated fatty acids, higher mono-unsaturated fatty acids and greater unsaturated to saturated fatty acids ratio in examined muscle (P<0.05). However, with the exception of lower C15:0 concentration in kids receiving bacterial probiotic (P<0.05), fatty acids profile in omental fat tissue did not change in response to probiotic consumption. It can be concluded that Primalak multi-strain probiotic with the mentioned dosage (2g/d/h) is not an effective additive to make significant changes in nutrients digestibility, Markhoz kid’s performance, meat quality attributes and fatty acids profile of different fat tissues.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Bacterial additive
  • Digestibility
  • Fat depot
  • Meat quality
  • Markhoz kids
ناصری هرسینی، رضا و کفیل‌زاده، فرخ. (1395). تأثیرات استفاده از پروبیوتیک تجاری برعملکرد تولید، فراسنجه‌های پلاسما و صفات لاشۀ بزغاله‌های مرخز. مجلۀ تولیدات دامی، 18(4)، 761-773.
 
References
AOAC. (1990). Official Methods of Aanalysis, 15th Edition. Association of Official Analytical Chemists, Arlington, DC, USA.
Ataşoğlu, C., Akbağ, H. I., Tölü, C., Daş, G., Savaş, T., & Yurtman, I. Y. (2010). Effects of kefir as a probiotic source on the performance of goat kids. South African Journal of Animal Science, 40(4), 363-370.
Baik, M., Jeong, J. Y., Thao Vu, T. T., Piao, M. Y., & Kang, H. J. (2014). Effects of castration on the adiposity and expression of lipid metabolism genes in various fat depots of Korean cattle. Livestock Science, 168, 168-176.
Banskalieva, V., Sahlu, T., & Goesch, A. L. (2000). Fatty acid composition of goat muscles and fat depots: A review. Small Ruminant Research, 37, 255-268.
Bessa, R. J. B., Alves, S. P., & Santos-Silva, J. (2015). Constraints and potentials for the nutritional modulation of the fatty acid composition of ruminant meat. European Journal of Lipid Science and Technology, 117, 1325-1344.
Fonteles, N. L. O., Alves, S. P., Madruga, M. S., Queiroga, R. R. E., Andrade, A. P., Silva, D. S., Leal, A. P., Bessa, R. J. B., & Medeiros, A. N. (2018). Fatty acid composition of polar and neutral meat lipids of goats browsing in native pasture of Brazilian Semiarid. Meat Science, 139, 149-156.
Galina, M. A., Ortiz-Rubio, M. A., Delgado-Pertinez, M., & Pineda, L. J. (2009). Goat kids growth improvement with a lactic probiotic fed on a standard base diet. Options Medlterraneennes, 85, 315-322.
Hillal, H., El-Sayaad, G., & Abdella, M. (2011). Effect of growth promoters (probiotics) supplementation on performance, rumen activity and some blood constituents in growing lambs. Archives Animal Breeding, 54(6), 607-617.
Jankowiak, H., Cebulska, A., & Bocian, M. (2021). The relationship between acidification (pH) and meat quality traits of polish white breed pigs. European Food Research and Technology, 247, 2813-2820.
Khattab, I. M., Adel-Wahed, A. M., Kattab, A. S., Anele, U. Y., El-Keredy, A., & Zaher, M. (2020). Effect of dietary probiotics supplementation on intake and production performance of ewes fed Atriplex hay-based diet. Livestock Science, 237, 104065.
Kudryashov, L. S., & Kudryashova, O. A. (2023). Water-holding and water-binding capacity of meat and methods of its determination. Theory and Practice of Meat Processing, 8(1), 62-70.
Lambo, M. T., Chang, X., & Liu, D. (2021). The recent trend in the use of multistrain probiotics in livestock production: An overview. Animals, 11(10), 2805.
Medeiros, L. B., Almeida Alves, S. P., de Bessa, R. J. B., Barbosa Soares, J. K., Costa, C. N. M., Aquino, J. S., Guerra, G. C. B., Araujo, D. F., Toscano, L. T., Silva, A. S., Alves, A. F., Lemos, M. L. P., Araujo, W. J., Medeiros, A. N., Oliveira, C. J. B., & Queiroga, R. C. R. E. (2021). Ruminant fat intake improves gut microbiota, serum inflammatory parameter and fatty acid profile in tissues of Wistar rats. Scientific Reports, 11, 18963.
Mushi, D. E., Thomassen, M. S., Kifaro, G. C., & Eik, L. O. (2010). Fatty acid composition of minced meat, longissimus muscle and omental fat from Small East African goats finished on different levels of concentrate supplementation. Meat Science, 86, 337-342.
Naseri Harsini, R., & Kafilzadeh, F. (2017). Effects of a commercial probiotic supplement on performance, plasma metabolites and carcass characteristics in Morkhoz goat kids. Journal of Animal Production, 18(4), 761-773. (In Persian)
Nocek, J. E., & Kautz, W. P. (2006). Direct-fed microbial supplementation on ruminal digestion, health and performance of preand postpartum dairy cattle. Journal of Dairy Science, 89, 260-266.
NRC. (2007). Nutrient Requirements of Small Ruminants: sheep, goats, cervids, and New World camelids. National Academy Press, Washington, D.C.
Perna, M., & Hewlings, S. (2023). Saturated fatty acid chain length and risk of cardiovascular disease: A systematic review. Nutrients, 15(1), 30.
Prache, S., Schreurs, N., & Guillier, L. (2022). Review: Factors affecting sheep carcass and meat quality attributes. Animal, 16, 100330.
Raeth-Knight, M. L., Linn, J. G., & Jung, H. G. (2007). Effect of direct-fed microbials on performance, diet digestibility, and rumen characteristics of Holstein dairy cows. Journal of Dairy Science, 90, 1802-1809.
Song, X., Liu, Y., Zhang, X., Weng, P., Zhang, R., & Wu, Z. (2023). Role of intestinal probiotics in the modulation of lipid metabolism: implications for therapeutic treatments. Food Science and Human Wellness, 12, 1439-1449.
Van Soest, P. J., Robertson, J. B., & Lewis, B. A. (1991). Methods for dietary fiber, neutral detergent fiber and nonstarch polysaccharides in relation to animal nutrition. Journal of Dairy Science, 74, 3583-3597.
Werdi Pratiwi, N. M., Murray, P. J., & Taylor, D. G. (2016). The fatty acid composition of muscle and adipose tissues from entire and castrated male Boer goats raised in Australia. Animal Science, 79(2), 221-229.
Whitley, N. C., Cazac, D., Rude, B. J., Jackson-O'Brien, D., & Parveen, S. (2009). Use of a commercial probiotic supplement in meat goats. Journal of Animal Science, 87, 723-728.
Yuan, K., Ma, J., Liang, X., Tian, G., Liu, Y., Zhou, G., Chen, Y., & Yang, Y. (2023). Effects of microbial preparation on production performance and rumen microbial communities of goat. Food Science and Technology (Campinas), 43, e117622.