نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران
2 دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران
3 عضو هیات علمی
چکیده
هدف از این آزمایش، بررسی تأثیر اسانس گیاه آرتمیزیا آنوا و پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بهعنوان جایگزینی برای آنتیبیوتیک در تغذیه بلدرچینهای تخمگذار ژاپنی بود. تعداد 180 قطعه بلدرچین تخمگذار ژاپنی 46 روزه در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار و پنج تکرار (نه قطعه جوجه در هر تکرار) تا سن 109 روزگی استفاده شدند. تیمارهای آزمایشی شامل: 1) جیره پایه بهعنوان گروه شاهد (فاقد افزودنی)، 2) جیره پایه + اکسیتتراسایکلین (ppm 200)، 3) جیره پایه + اسانس گیاه آرتمیزیا آنوا (ppm 200) و 4) جیره پایه + پروبیوتیک (CFU1011 × 02/4 در کیلوگرم جیره) بودند. در کل دوره پرورش، استفاده از پروبیوتیک در جیره، در مقایسه با تیمارهای شاهد و آرتمیزیا سبب افزایش معنیداری در توده تخم پرندگان شد (05/0P<). گروههای تغذیهشده با پروبیوتیک و آرتمیزیا در مقایسه با گروه دریافتکننده آنتیبیوتیک از نظر غلظت گلوکز، کلسترل و LDLکاهش معنیداری را نشان دادند (05/0P<). تعداد لمفوسیت در گروه تغذیهشده با جیره حاوی آرتمیزیا در مقایسه با گروههای دریافتکننده پروبیوتیک و آنتیبیوتیک کمتر بود ولی تعداد هتروفیلها بیشتری داشتند (05/0P<). تعداد گلبول سفید و نسبت هتروفیل به لمفوسیت در پرندگانی که آرتمیزیا دریافت کردند بیشتر از از سایر گروهها بود (05/0P<). بر اساس نتایج حاصل از این تحقیق، پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس میتواند بهعنوان یک محرک رشد در تغذیه بلدرچینهای تخمگذار ژاپنی مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژهها
عنوان مقاله [English]
Effect of probiotic and Artemisia annua essential oil on production performance, blood parameters, liver enzymes and immune response of laying Japanese quails
نویسندگان [English]
- Hassan Shirzadi 1
- Hossein Nasermanesh 2
- Ali Khatibjoo 3
- Kamran Taherpour 1
- Mohammadi Akbari Gharaei 1
1 Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Ilam University, Ilam, Iran
2 Former MSc. Student, Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Ilam University, Ilam, Iran
3 University assistant professor
چکیده [English]
The purpose of this experiment was to examine the effects of Artemisia Annua L. essential oil (AAEO) and probiotic (lactobacillus acidophilus) as an alternative to antibiotic in feeding laying Japanese quails. A total of 180 46-d-old laying Japanese quails were randomly allocated to 4 dietary treatments in a completely randomized design with 4 replicates of 9 birds, and the experiment lasted up to 109 days of age. The experimental diets were: 1–basal diet as control group (without additive), 2–basal diet plus oxytetracycline (200 ppm), 3–basal diet plus AAEO (250 ppm) and 4– basal diet plus probiotic (4 CFU per kg diet). Results showed that the use of probiotic caused an increase in the egg mass, when compared with control and AAEOtreatments at entire period (P<0.05). The groups fed probiotic and AAEO showed a significant decrease in the serum glucose, cholesterol and LDL levels when compared with those fed antibiotic (P<0.05). Moreover, the group fed AAEO had low lymphocyte and high heterophil counts when compared with those fed diet supplemented with probiotic and antibiotic (P<0.05). In addition, the number of white blood cells and heterophil/lymphocyte ratio in AAEO group were higher than other groups (P<0.05). It can be concluded that lactobacillus acidophilus could be used as a growth promoter in feeding laying Japanese quails.
کلیدواژهها [English]
- Artemisia annua
- Blood parameters
- lactobacillus acidophilus
- laying quail
- production performance