نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه یاسوج،
2 دانشکده کشاورزی دانشگاه یاسوج -تخصص: تغذیه طیور
3 دانشگاه یاسوج، دانشکده کشاورزی، گروه علوم دامی، تخصص: تغذیه طیور
چکیده
این آزمایش به منظور بررسی اثرات استفاده از سطوح مختلف میوه بلوط با و بدون افزودن کولین در جیره جوجههای گوشتی انجام شد. تعداد 528 قطعه جوجه گوشتی یک روزه در قالب یک آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی با شش تیمار، چهار تکرار و 22 قطعه جوجه در هر تکرار استفاده شد. دو فاکتور مورد بررسی شامل کولین (صفر و 3/0 درصد جیره) و میوه بلوط (صفر، 15 و 20 درصد جیره) بودند. در جیرههای آغازین (21-1 روزگی) و پایانی(42-22 روزگی)، میوه بلوط جایگزین ذرت شد بدون این که در درصد سایر مواد خوراکی جیره تغییری داده شود. نتایج نشان داد تغذیه جوجهها با جیره حاوی 20 درصد میوه بلوط، افزایش وزن بدن را در دوره آغازین، پایانی و کل دوره (42-1روزگی) در مقایسه با جیره بدون بلوط کاهش داد (05/0>(P در همه دورهها، استفاده از 15 و 20 درصد میوه بلوط (به استثنای سطح 15 درصد در دوره پایانی) در مقایسه با سطح صفر، ضریب تبدیل خوراک را افزایش داد (05/0>(P. افزودن 3/0 درصد کولین به جیره، ضریب تبدیل خوراک دوره آغازین و کل دوره را بهبود داد (05/0>(P. اثر متقابل سطح میوه بلوط و کولین در مورد افزایش وزن بدن، مصرف خوراک و ضریب تبدیل خوراک معنیدار نبود. جایگزینی ذرت جیره با میوه بلوط باعث کاهش معنیدار شاخص وزن خاکستر به طول استخوان درشت نی در سن 42روزگی شد. به طور کلی، جایگزینی ذرت جیره با 15 و 20 درصد میوه بلوط، عملکرد جوجههای گوشتی را کاهش داد. افزودن کولین نتوانست از کاهش عملکرد جوجههای تغذیه شده با میوه بلوط جلوگیری نماید.
کلیدواژهها
عنوان مقاله [English]
Effect of replacing corn with oak acorn with and without addition of choline on performance and tibia characteristics of broilers
نویسندگان [English]
- mohammad houshmand 2
- Mokhtar Khajavi 1
- siamak parsaei 3
1 Department of Animal Science, Yasouj University
2 Faculty of Agriculture, Yasouj University
3 Department of Animal Science, Yasouj University
چکیده [English]
This experiment was conducted to investigate the effects of dietary inclusion of different levels of oak acorn(OA) with and without choline addition in broilers diet. A total of 528 one-day-old chicks were used in a factorial arrangement based on completely randomized design, with six treatments, four replicates and 22 chicks per each. Two studied factors were choline (0 and 0.3 % diet) and OA(0, 15 and 20% diet). In starter (d 1-21) and finisher (d 22-42) diets, corn was replaced with 15 and 20 % OA, without any change in percentage of other dietary feed ingredients. The findings indicated that feeding birds with diets containing 20 % OA reduced body weight gain during starter, finisher and entire period (d 1-42) of the study when compared to the diet without OA (P<0.05). Dietary inclusion of 15 and 20 % OA increased feed conversion ratio (except for 15 % OA in finisher phase) compared to the level of 0 %, throughout the study (P<0.05). Dietary supplementation with 0.3 % choline improved starter and overall feed conversion ratio(P<0.05).There was no significant interaction between OA level and choline for body weight gain, feed intake and feed conversion ratio. Replacing corn with OA resulted in a significant reduction in tibia bone ash weight/length index, at 42-day of age (P<0.05). In conclusion, substitution of corn with 15 and 20 % OA reduced the performance of broilers. Addition of choline did not prevent reduction in performance of OA-fed birds.
کلیدواژهها [English]
- broiler
- Choline
- Oak acorn
- performance
- tibia