نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت - ایران
2 استادیار، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت - ایران
3 دانشیار، بخش پژوهشهای تغذیه دام و طیور، مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، کرج - ایران
4 دانشیار، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت - ایران
5 استادیار، بخش تغذیه و فیزیولوژی، مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، کرج - ایران
چکیده
به منظور تعیین تأثیر سطوح مختلف اسانس رازک به عنوان جایگزین آنتیبیوتیک و آنتیاکسیدان بر عملکرد تولیدی، پایداری لیپیدها در گوشت و جمعیت میکروبی ایلئوم در جوجههای گوشتی، آزمایشی با استفاده از 625 قطعه جوجه یک روزه سویه آرین در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار (200 و 400 میلیگرم در کیلوگرم اسانس رازک، 100 میلیگرم در کیلوگرم آنتیبیوتیک آویلامایسین و 150 میلیگرم در کیلوگرم پروبیوتیک پروتکسینو شاهد) و پنج تکرار و هر تکرار 25 قطعه جوجه از سن 1 تا 42روزگی انجام شد. در کل دوره، پرندگانی که از جیره حاوی400 میلیگرم در کیلوگرم اسانس رازک و یا آنتیبیوتیک مصرف کردند، در مقایسه با پرندگان دریافتکننده 200 میلیگرم در کیلوگرم اسانس رازک، مصرف خوراک بیشتری داشتند (05/0P<). بهترین شاخص تولید مربوط به مرغهای تغذیه شده با 200 میلیگرم در کیلوگرم اسانس رازک و پروبیوتیک در مقایسه با مرغهای تغذیه شده با 400 میلیگرم در کیلوگرم اسانس رازک بودند (05/0P<). افزودن اسانس رازک به جیره در سطوح 200 و 400 میلیگرم در کیلوگرم باعث کاهش معنیدار غلظت مالوندیآلدئید در گوشت ران در مقایسه با تیمارهای شاهد، آنتیبیوتیک و پروبیوتیک شد (01/0P<). مرغهای تغذیه شده با جیره حاوی اسانس رازک (400 میلیگرم در کیلوگرم) جمعیت لاکتوباسیل بیشتری در مقایسه با سایر تیمارها داشتند (05/0P<). بنابراین، افزودن اسانس رازک به میزان 200 میلیگرم در کیلوگرم جیره موجب بهبود شاخص تولیدی و سطح 400 میلیگرم در کیلوگرم جیره اسانس رازک باعث بهبود جمعیت میکروبی ایلئوم و کیفیت گوشت جوجههای گوشتی میشود.
کلیدواژهها
عنوان مقاله [English]
Effects of Humulus lupulus essential oils on productive performance, meat oxidative stability and ileum microbial population in broiler chickens
نویسندگان [English]
- Meisam Tamizi Jooneghani 1
- Shokoufe Ghazanfari 2
- Alireza Aghashahi 3
- Seyed Davood Sharifi 4
- Seyyed Abdollah Hosseini 5
1 MSc. Student, Department of Animal and Poultry Sciences, College of Aburaihan, University of Tehran. Pakdasht - Iran
2 Assistant Professor,Department of Animal and Poultry Sciences, University of Tehran, Aburaihan campus, Pakdasht, - Iran
3 Associate Professor, Department of Animal Nutrition, Animal Science Research Institute, Karaj - Iran
4 Associate Professor, Department of Animal and Poultry Sciences, University of Tehran, Aburaihan campus, Pakdasht - Iran
5 Assistant Professor, Animal Physiology and Nutrition Branch, Animal Science Research Institue, Karaj - Iran
چکیده [English]
This study was carried out to investigate the effects of Humulus lupulus essential oils as an alternative to antibiotic and antioxidant on productive performance, lipids stability of meat and ileum microbial population in broiler chickens during days 1 to 42 of age. A total of 625 day-old Arian broiler chicks were used in a completely randomized design with five treatments (200 and 400 mg/kg Humulus lupulusessential oils, 100 mg/kg antibiotic avilamycin, 150 mg/kg protexin probiotic and control) and five replicates of 25 birds each. Broilers that were fed dietary Humulus lupulus oil at level of 400 mg/kg and antibiotic revealed higher feed intake than broilers fed dietary Humulus lupulusoil at level of 200 mg/kg (P<0.05). Dietary Humulus lupulus oil at level of 200 mg/kg and probiotic had best production index compared with Humulus lupulus oil at level of 400 mg/kg treatment (P<0.05). The Humulus lupulus oils (200 and 400 mg/kg) treatments showed lower thigh muscles malondialdehyde concentration compared with antibiotic and probiotic treatments as well as control group (P<0.01). Broilers were fed dietary 400 mg/kg Humulus lupulus oil had highest lactobacillus count of the ileum compared with other treatments (P<0.05). Dietary Humulus lupulus oil at level of 200 mg/kg improved broiler productive performance, however improvement of ileum microbial population and meat quality were observed when 400 mg/kg dietary Humulus lupulus oil was applied.
کلیدواژهها [English]
- Antibiotic
- Humulus lupulus essential oil
- meat lipids stability
- Broiler Chicken
- ileum