نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
- روح الله ابراهیمی 1
- طاهره محمدآبادی 2
- محسن ساری 2
- سمیه سالاری 2
- محمدجواد ضمیری 3
- محمدتقی بیگی نصیری 4
1 دانشجوی دکتری، دانشکدۀ علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین، خوزستانـایران
2 استادیار، دانشکدۀ علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین، خوزستانـایران
3 استاد، گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیرازـایران
4 استاد، دانشکدۀ علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین، خوزستانـایران
چکیده
به منظور بررسی تأثیر سطوح متفاوت سیلیمارین (صفر، 100، و 200 میلیگرم در کیلوگرم جیره) بر عملکرد، خصوصیات لاشه، برخی فراسنجههای خونی، و وضعیت آنتیاکسیدانی جوجههای گوشتی از 120 قطعه جوجۀ گوشتی سویۀ راس 308 در سه تیمار با چهار تکرار و 10 قطعه جوجۀ گوشتی در هر تکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی استفاده شد. نتایج آزمایش نشاندهندۀ آن است که استفاده از 200 میلیگرم سیلیمارین، وزن روزانه را در دورۀ آغازین افزایش و در کل دورۀ پرورش کاهش داد و ضریب تبدیل خوراک را در دورۀ آغازین، رشد، و کل دورۀ آزمایش افزایش داد (05/0P<). استفاده از سطوح 100 و 200 میلیگرم سیلیمارین در جیره، بهترتیب بازده لاشه و وزن نسبی سینه را افزایش داد (05/0P<). افزودن 200 میلیگرم سیلیمارین به جیره باعث افزایش معنیدار غلظت مالوندیآلدهید (05/0P <) و نسبت هتروفیل به لنفوسیت (01/0P<) و کاهش معنیدار فعالیت سوپراکسید دسموتاز (05/0P <) شد. براساس نتایج پژوهش حاضر، استفاده از سیلیمارین در جیرۀ جوجههای گوشتی در شرایط بدون تنش و بیماری، وزن نسبی لاشه و سینه را بهبود داد، ولی بر وضعیت اکسیداتیو پرنده اثری ندارد.
کلیدواژهها
عنوان مقاله [English]
Effect of different levels of silymarin on performance, carcass characteristics and antioxidant status in broiler chickens
نویسندگان [English]
- Rohollah Ebrahimi 1
- Tahereh Mohammadabadi 2
- Mohsen Sari 2
- Somayeh Sallari 2
- Mohammadjavad Zamiri 3
- Mohammadtaghi Beigi Nassiri 4
1 Ph.D. Candidate, College of Animal Science and Food Technology, Ramin Agriculture and Natural Resources University, Khouzestan, Iran
2 Assistant Professors, College of Animal Science and Food Technology, Ramin Agriculture and Natural Resources University, Khouzestan, Iran
3 Professor, Animal Reproduction, Animal Science Department, College of Agriculture, Shiraz University, Shiraz, Iran
4 Professor, College of Animal Science and Food Technology, Ramin Agriculture and Natural Resources University, Khuzestan, Iran
چکیده [English]
In order to investigate the effect of different levels of silymarin (0, 100 and 200 mg/kg diet) on
performance, carcass characteristics, blood parameters and antioxidant status, 120 day-old chicks were
assigned to 3 treatments with four replicates and 10 birds in each in a completely randomized design.
Results showed supplementation of 200 mg silymarin significantly decreased the body weight gain
(BWG) in starter (P<0.05) and whole period of experiment (P<0.01) and significantly increased feed
conversion ratio at starter (P<0.05), grower (P<0.05) and total rearing periods (P<0.01). Also, addition of
100 mg silymarin significantly increased the carcass relative weight (P<0.01) and supplementation of 200
mg silymarin significantly increased the breast relative weight (P<0.05). Furthermore, 200 mg silymarin
significantly increased the malondialdehyde and heterophil/ lymphocyte ratio and significantly decreased
superoxide dismutase (P<0.05). These results showed that supplementation of silymarin in diet under
normal condition, improved the carcass and breast relative weight, but no had effect on bird’s oxidative
status.
کلیدواژهها [English]
- antioxidant status
- Broiler Chicken
- carcass characteristics
- performance
- Silymarin