1. مطالعه اثر تغذیه ال-کارنیتین پیش از بلوغ بر فراسنجه‌های کیفی منی تازه و منجمد-یخ‌گشایی شده خروس‌های مادر گوشتی

وحید محمدی؛ سید داود شریفی؛ محسن شرفی؛ عبدالله محمدی سنگ چشمه

دوره 22، شماره 2 ، تیر 1399، ، صفحه 271-279

چکیده
  اثر تغذیه ال-کارنیتین پیش از بلوغ بر فراسنجه های کیفی منی تازه و منجمد - یخ گشایی شده با استفاده از 12 قطعه خروس مادر گوشتی سویه راس ( 12 هفتگی) به مدت 18 هفته، در یک طرح کاملا تضادفی با سه تیمار ( سطوح صفر، 250 و 500 میلی گرم بر کیلوگرم ال - کارنیتین در جیره) و چهار تکرار انجام شد. اسپرم‌گیری به روش مالش شکمی از 26 تا 29 هفتگی(چهار مرتبه) انجام شد. ...  بیشتر

2. اثر گلیسیریزیک اسید بر پراکسیداسیون لیپیدیو فراسنجه های حیاتی اسپرم گاو نژاد هلشتاین پس از فرایند انجماد- ذوب

تکتم سادات وفا؛ حشمت سپهری مقدم؛ مژده عمادی؛ علیرضا حسنی بافرانی

دوره 21، شماره 4 ، دی 1398، ، صفحه 569-577

چکیده
  به‌منظور بررسی اثر گلیسیریزیک اسید بر میزان پراکسیداسیون لیپیدی و فراسنجه های حیاتی اسپرم گاو نژاد هلشتاین پس از فرایند انجماد- ذوب ، از چهار راس گاو بالغ نژاد هلشتاین، دو بار در هفته به‌کمک مهبل مصنوعی نمونه‌های اسپرم جمع‌آوری شد. برای از بین بردن اثرات فردی دام‌ها، انزال-ها به نسبت‌های مساوی با هم مخلوط شدند. نمونه‌های منی به‌صورت ...  بیشتر

3. اثر سطوح مختلف فشار اسمزی و گلیسرول در رقیق‌کننده بر پایه لسیتین سویا بر کیفیت اسپرم گاو پس از انجماد

مجتبی موسوی؛ ارمین توحیدی؛ مهدی ژندی؛ عبدالله محمدی سنگ چشمه؛ قاسم عموعابدینی

دوره 18، شماره 3 ، آبان 1395، ، صفحه 593-601

چکیده
  اثر فشار اسمزی (250، 300 و 350 میلی­اسمول) و گلیسرول (پنج و هفت درصد) در رقیق­کننده بر پایه لسیتین سویا بر کیفیت اسپرم گاو، پس از فرایند انجماد-یخ­گشایی، در یک آزمایش فاکتوریل 3×2 در قالب طرح کاملا تصادفی با شش تکرار با استفاده از شش راس گاو نر هولشتاین بررسی شد. در مجموع، از کلیه گاوها، 36 بار اسپرم­گیری (از هر گاو شش بار) شد. نمونه­های ...  بیشتر