سمیه زینلی؛ محمد امیر کریمی ترشیزی؛ فرید شریعتمداری
دوره 25، شماره 2 ، تیر 1402، ، صفحه 201-213
چکیده
اثر افزودن گاواژ مری باکتریوفاژ و باکتری انتروکوکوس در چینهدان و همچنین افزودن جیرهای آنتیبیوتیک ویرجینیامایسین، داروی کاهنده چربی آتورواستاتین و پودر نمکهای صفراوی گاوی بر عملکرد تولیدی و قابلیت هضم مواد مغذی با استفاده از 240 قطعه مرغ تخمگذار هایلاین بهمدت هشت هفته در قالب طرح کاملاً تصادفی بررسی شد. نتایج نشان داد ...
بیشتر
اثر افزودن گاواژ مری باکتریوفاژ و باکتری انتروکوکوس در چینهدان و همچنین افزودن جیرهای آنتیبیوتیک ویرجینیامایسین، داروی کاهنده چربی آتورواستاتین و پودر نمکهای صفراوی گاوی بر عملکرد تولیدی و قابلیت هضم مواد مغذی با استفاده از 240 قطعه مرغ تخمگذار هایلاین بهمدت هشت هفته در قالب طرح کاملاً تصادفی بررسی شد. نتایج نشان داد که تیمار آتورواستاتین کمترین مصرف خوراک، درصد تولید تخممرغ و توده تخممرغ و بالاترین ضریب تبدیل خوراک را داشت (0/05>P). پرندگان دریافتکننده آتورواستاتین، سطح کلسترول، تریگلیسیرید، پروتئین کل و گلوبولین پایینتری در مقایسه با تیمارهای حاوی آنتیبیوتیک و پودر نمکهای صفراوی داشتند (0/05>P). کمترین غلظت اوریکاسید در پرندگان شاهد و بالاترین درصد هماتوکریت در پرندگان دریافتکننده باکتریوفاژ و شاهد مشاهده شد 0/05>P). شمار کل باکتریهای هوازی، باکتریهای اسید لاکتیک، انتروکوکوس و کلیفرمها در پرندگان دریافتکننده باکتریوفاژ کمتر از پرندگان دریافتکننده انتروکوکوس بود (0/05>P). اگرچه، قابلیت هضم پروتئین خام بین تیمارهای باکتریوفاژ و باکتری انتروکوکوس اختلاف معنیداری نداشت، اما قابلیت هضم چربی خام و ماده خشک در پرندگان دریافتکننده باکتریوفاژ بیشتر از پرندگان دریافتکننده باکتری انتروکوکوس بود (0/05>P). براساس نتایج حاصل، گاواژ مری باکتریوفاژ پاد-انتروکوکوس بدون تأثیر بر عملکرد تولیدی، موجب کاهش جمعیت باکتری انتروکوکوس و بهبود قابلیت هضم ظاهری ماده خشک در مرغهای تخمگذار میشود.