1. اثر عصاره گیاه مارچوبه بر کیفیت منی قوچ عربی طی ذخیره‌سازی به حالت مایع در دمای 4 درجه سانتی‌گراد

ابوذر غلامپور؛ خلیل میرزاده؛ صالح طباطبایی وکیلی

دوره 23، شماره 4 ، دی 1400، ، صفحه 583-592

چکیده
  هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر عصاره مارچوبه بر کیفیت منی قوچ عربی در زمانهای مختلف ذخیره‌سازی به حالت مایع در دمای چهار درجه سانتی‌گراد‌ بود. اسپرم‌گیری از 10راس قوچ نژاد عربی با متوسط سن 2/5 سال بطور هفتگی (هر هفته یکبار) به مدت شش هفته انجام شد. پس از افزودن سطوح صفر، 1/5، سه و 4/5 درصد عصاره مارچوبه به رقیق‌کننده منی، فراسنجه‌های کیفی ...  بیشتر

2. تأثیر نانوسلنیوم بر فعالیت گلوتاتیون پراکسیداز و برخی فراسنجه های کمی و کیفی اسپرم قوچ عربی خوزستان

صادق حسینی؛ مرتضی مموئی؛ صالح طباطبایی وکیلی؛ محسن ساری

دوره 19، شماره 1 ، اردیبهشت 1396، ، صفحه 245-253

چکیده
  هدف از انجام این آزمایش بررسی تاثیر نانوسلنیوم بر فعالیت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز و ارتباط آن با فراسنجه­های کمی و کیفی اسپرم قوچ عربی بود. در این آزمایش 12 رأس قوچ نژاد عربی با میانگین وزنی 3±73 کیلوگرم و سن دو تا چهار سال مورد استفاده قرار گرفت. حیوانات به سه گروه تقسیم شدند: گروه شاهد (بدون نانوسلنیوم) و دو گروه آزمایشی که به ترتیب ...  بیشتر