اثرات استفاده از توری کندکننده مصرف علوفه، بر غلظت اسیدهای چرب فرّار، جمعیت و فعالیت آنزیم‌های میکروبی روده بزرگ اسب

پروین صارمی نژاد؛ علی کیانی؛ ایوب عزیزی

دوره 26، شماره 2 ، تیر 1403، ، صفحه 123-135

https://doi.org/10.22059/jap.2024.369682.623772

چکیده
  در این مطالعه تأثیر استفاده از کندکننده خوراک (توری) بر مدت زمان مصرف خوراک، نرخ مصرف علوفه، قابلیت هضم ظاهری مواد مغذی، غلظت اسیدهای چرب فرّار، جمعیت باکتریایی، فعالیت آنزیم‌های سلولولیتیک و آنزیم آمیلاز در روده بزرگ اسب­ها با استفاده از هشت رأس اسب عربی (میانگین وزن 45 ± 396 کیلوگرم و میانگین سن 3±9 سال) در آزمایشی در دو دوره ...  بیشتر

تأثیر ترتیب خوراک‌ دهی و پختن دانه جو بر فعالیت آنزیم‌های هیدرولیتیک در محتویات کولون مادیان‌ عربی

پریسا قربانی نژاد؛ علی کیانی؛ آرش آذرفر؛ ایوب عزیزی شترخفت

دوره 18، شماره 4 ، دی 1395، ، صفحه 749-760

https://doi.org/10.22059/jap.2016.58956

چکیده
  تأثیر ترتیب خوراک­دهی و پختن دانه جو بر قابلیت هضم فیبر و فعالیت آنزیم­های هیدرولیتیک در محتویات کولون اسب بررسی شد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با شش راس مادیان عربی به صورت کراس- اور در 4 دوره دو هفته‌ای انجام شد. بخش کنسانتره جیره یا نیم ساعت قبل (غلات - علوفه) و یا نیم ساعت بعد از بخش علوفه (علوفه - غلات) در ...  بیشتر