مرجان اسماعیلی؛ حمید دلدار؛ زربخت انصاری؛ عیسی دیرنده
دوره 18، شماره 3 ، آبان 1395، ، صفحه 603-613
چکیده
تأثیر غلظتهای مختلف اسیدهای چرب ژله رویال بر بلوغ برونتنی تخمک بز در قالب طرح کاملا تصادفی با شش تیمار در غلظتهای بدون اسیدچرب ژله رویال، 125میکروگرم، 250میکروگرم، 500میکروگرم و 1000میکروگرم بر میلیلیتر، اسیدچرب ژله رویال و 50 میکرولیتر دی ام اس او، انجام شد. تخمدانهای بز از کشتارگاه جمعآوری شده و به آزمایشگاه منتقل شدند و مجموعه ...
بیشتر
تأثیر غلظتهای مختلف اسیدهای چرب ژله رویال بر بلوغ برونتنی تخمک بز در قالب طرح کاملا تصادفی با شش تیمار در غلظتهای بدون اسیدچرب ژله رویال، 125میکروگرم، 250میکروگرم، 500میکروگرم و 1000میکروگرم بر میلیلیتر، اسیدچرب ژله رویال و 50 میکرولیتر دی ام اس او، انجام شد. تخمدانهای بز از کشتارگاه جمعآوری شده و به آزمایشگاه منتقل شدند و مجموعه تخمک کومولوس در محیط Medium 199 در غلظتهای مختلف اسیدهای چرب ژله رویال کشت داده شدند. نتایج نشان داد که افزایش غلظت اسیدهای چرب ژله رویال تا 250 میکروگرم بر میلیلیتر، نرخ بلوغ برونتنی تخمکها را افزایش داد. اما افزایش غلظت اسید های چرب در محیط بلوغ تا 1000میکروگرم بر میلیلیتر، کاهش معنی داری (05/0>P) را درنرخ بلوغ برون تنی نسبت به تیمار شاهد نشان داد. افزایش غلظت اسیدهای چرب ژله رویال تا 250 میکروگرم، به طور معنی داری (05/0>P) بیان نسبی ژنهای αPPAR، کارنیتین پالمیتوییل ترانسفراز 1، کارنیتین پالمیتوییل ترانسفراز 2 و اسیل کوا دهیدروژناز را افزایش داد. از طرفی بیان نسبی ژنها در غلظت 1000 میکروگرم به طور معنی داری کاهش یافت (05/0>P). می توان نتیجه گیری کرد که افزودن اسیدهای چرب ژله رویال به محیط بلوغ برونتنی تخمک وابسته به غلظت است و غلظت-های زیاد اسید های چرب تاثیر بدی بر نرخ بلوغ و بیان ژن های درگیر در سوخت و ساز چربی تخمک بز داشت.