اثر افزودن منابع چربی در شیر بر عملکرد، رشد، سلامتی، فراسنجه های شکمبه ای و خونی گوساله های ماده هلشتاین در ماه اول بعد از تولد

محمد علی آهنگرانی؛ محمد رضا دهقانی؛ عباسعلی ناصریان

دوره 23، شماره 2 ، تیر 1400، ، صفحه 179-189

https://doi.org/10.22059/jap.2020.293595.623477

چکیده
  هدف از انجام این پژوهش بررسی اثر افزودن پودر چربی و روغن دانه کتان در شیر بر عملکرد، رشد، سلامت، فراسنجه­های خون و شکمبه بود. به این منظور از 45 راس گوساله شیرخوار (0/5±38 کیلوگرم= میانگین وزن بدن) در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه جیره آزمایشی و 15 تکرار، در میانگین دمایی 10 درجه سانتی‌گراد از سن سه‌روزگی تا 30 روزگی استفاده شد. تیمارهای ...  بیشتر