تعیین ارزش غذایی علوفه کاهوی وحشی قبل و بعد گلدهی و مقایسه مدل های مختلف برآورد زمان تاخیری آن

حسین بیاتانی؛ محمدعلی نوروزیان؛ احمد افضل‌ زاده

دوره 21، شماره 2 ، تیر 1398، ، صفحه 209-221

چکیده
  این مطالعه به منظور تعیین ارزش غذایی کاهوی وحشی در مراحل مختلف رشد و نیز برآورد و مقایسه روش های مختلف تعیین فاز تاخیری آن انجام شد. ترکیب شیمیایی، فراسنجه های تجزیه پذیری به روش کیسه های نایلونی و تولید گاز نمونه های مختلف کاهوی وحشی قبل و بعد گلدهی و یونجه خشک با هم مقایسه شدند. همچنین فاز تاخیری علوفه های آزمایشی به روش های مختلف ...  بیشتر

اثر تفاله اسانس گیری شده مرزه خوزستانی بر عملکرد تولیدی و ترکیب اسیدهای چرب عضله راسته در بره های پرواری فراهانی

حسین کریمی؛ آرش آذرفر؛ حشمت اله خسروی نیا؛ علی کیانی

دوره 17، شماره 1 ، فروردین 1394، ، صفحه 71-82

چکیده
  این تحقیق با هدف بررسی تأثیر تغذیۀ تفالۀ اسانس‏گیری‌شدۀ مرزۀ خوزستانی بر عملکرد پرواری و ترکیب اسیدهای چرب مخلوط عضلۀ راسته با استفاده از 30 رأس برۀ نر فراهانی شش‌ماهه با میانگین وزن 4/1±6/33 کیلوگرم انجام شد. بره‌ها برای مدت 15روز دورۀ عادت‌پذیری و 60 روز دورۀ پرواربندی در جایگاه‏های انفرادی نگهداری شدند. جیره‏های آزمایشی شامل ...  بیشتر

استفاده از کاه جو خیسیده و یونجه در جیره گاوهای شیرده

احمد افضل‌ زاده؛ هادی قربانی فارمد؛ محسن دانش مسگران؛ علی اکبر خادم

دوره 12، شماره 2 ، مهر 1389، ، صفحه 37-50

چکیده
  در این تحقیق در یک آزمایش، تأثیر مصرف کاه جو خیسیده بر تولید شیر و ترکیب آن، رفتار مصرف خوراک و فراسنجه های شکمبه ای بررسی شد. در آزمایش اول، میزان تجزیه پذیری کاه جو خیسیده در آب در زمان های مختلف (24، 48 و 72 ساعت) تعیین گردید. تفاوت بخش سریع تجزیه در کاه بدون فرآوری نسبت به تیمارهای خیسیده معنی دار بود. به دلیل یکسان بودن میزان تجزیه ...  بیشتر