جمیل حبیبی؛ حسین رضا شهبازی؛ فروغ محمدی
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 04 اسفند 1400
چکیده
آزمایش حاضر به منظور بررسی اثرات عصاره آویشن باغی (Thymus vulgaris) و ویتامین E بر روی عملکرد، فراسنجههای بیوشیمیایی خون و سیستم ایمنی جوجههای گوشتی انجام شد. جهت انجام آزمایش از 240 قطعه جوجه نر یکروزه سویه تجاری راس 308 در قالب یک طرح کاملا تصادفی در 4 تیمار و 4 تکرار که هر تکرار حاوی 15 جوجه بود، استفاده شد. جیرههای آزمایشی به ترتیب شامل ...
بیشتر
آزمایش حاضر به منظور بررسی اثرات عصاره آویشن باغی (Thymus vulgaris) و ویتامین E بر روی عملکرد، فراسنجههای بیوشیمیایی خون و سیستم ایمنی جوجههای گوشتی انجام شد. جهت انجام آزمایش از 240 قطعه جوجه نر یکروزه سویه تجاری راس 308 در قالب یک طرح کاملا تصادفی در 4 تیمار و 4 تکرار که هر تکرار حاوی 15 جوجه بود، استفاده شد. جیرههای آزمایشی به ترتیب شامل 1) شاهد با جیره پایه (فاقد عصاره آویشن و ویتامین E)، 2) جیره شاهد + عصاره آویشن در سطح 250 میلیگرم بر کیلوگرم جیره، 3) جیره شاهد + ویتامین E در سطح 100 میلیگرم بر کیلوگرم جیره، 4) جیره شاهد + عصاره آویشن در سطح 250 میلیگرم بر کیلوگرم جیره + ویتامین E در سطح 100 میلیگرم بر کیلوگرم جیره بودند. نتایج نشان داد که افزایش وزن بدن و ضریب تبدیل خوراک در کل دوره در جیره حاوی مخلوط عصاره آویشن و ویتامین E به ترتیب افزایش و کاهش معنیداری پیدا کردند (05/0>p). اختلاف غلظتهای کلسترول و LDL در تیمارهای حاوی عصاره آویشن و ویتامین E و همچنین مخلوط آنها، با شاهد کاهش معنیداری داشتند (05/0P<). وزن تیموس در تمام تیمارهای آزمایشی افزایش معنیداری نسبت به شاهد داشت (05/0>p). بطور کلی نتایج نشان داد که استفاده از مخلوط عصاره آویشن و ویتامین E در جیره جوجههای گوشتی میتواند موجب بهبود عملکرد و تقویت سیستم ایمنی گردد.