ابراهیم باباخانی؛ رضا رستمیان
دوره 23، شماره 3 ، مهر 1400، ، صفحه 421-431
چکیده
هدف از این مطالعه بررسی اثرات افزودن پروبیوتیک و اسانس آویشن پوشش دار شده بر عملکرد رشد و پاسخ-های ایمنی جوجههای گوشتی با استفاده از روش مدیریت تصمیم گیری چند شاخصی بود. در این مطالعه 420 جوجهی گوشتی در قالب هفت گروه آزمایشی با شش تکرار و 10 جوجه در هر تکرار به مدت 42 روز استفاده شدند. تیمارهای آزمایشی شامل 1) جیره فاقد اسانس آویشن و ...
بیشتر
هدف از این مطالعه بررسی اثرات افزودن پروبیوتیک و اسانس آویشن پوشش دار شده بر عملکرد رشد و پاسخ-های ایمنی جوجههای گوشتی با استفاده از روش مدیریت تصمیم گیری چند شاخصی بود. در این مطالعه 420 جوجهی گوشتی در قالب هفت گروه آزمایشی با شش تکرار و 10 جوجه در هر تکرار به مدت 42 روز استفاده شدند. تیمارهای آزمایشی شامل 1) جیره فاقد اسانس آویشن و پروبیوتیک (شاهد)، 2) جیره حاوی100 میلیگرم پروبیوتیک، 3) جیره حاوی 100 میلیگرم اسانس آویشن، 4) جیره حاوی 200 میلیگرم پروبیوتیک، 5) جیره حاوی 200 میلیگرم اسانس آویشن، 6) جیره حاوی100 میلیگرم اسانس آویشن+ 100میلیگرم پروبیوتیک و 7) جیره حاوی200 میلیگرم اسانس آویشن+ 200 میلیگرم پروبیوتیک بودند. عملکرد رشد برای کل دوره و پاسخهای ایمنی هومورال بررسی شد. وزن شاخص برای افزایش وزن 0/2، برای ضریب تبدیل 0/15، برای شاخص تولید 0/25 و برای دیگر صفات 0/10در نظر گرفته شد. بر اساس نتایج بهدست آمده ضرایب برای گروه شاهد، پروبیوتیک 100، آویشن 100، پروبیوتیک 200، آویشن 200، پروبیوتیک 200+آویشن 200 و پروبیوتیک 100 و آویشن 100 بهترتیب 0/0476، 0/126، 0/198، 0/315، 0/427، 0/727و 0/956 بود. بنابراین، گروه 100 میلیگرم اسانس آویشن+ 100میلیگرم پروبیوتیک بهترین پاسخ ایمنی و عملکرد رشد را داشتند. بنابراین بر طبق نتایج بهدست آمده، افزودن 100 میلیگرم اسانس آویشن+ 100میلیگرم پروبیوتیک به جیرهی جوجههای گوشتی برای بهبود پاسخ ایمنی و عملکرد رشد توصیه میشود.