نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

چکیده

استفاده از جو پولکی شده بدون بخار و آسیاب‌شده در گوساله شیرخوار هلشتاین با استفاده از 12 رأس گوساله ماده شیرخوار با سن حدود 20 الی 25 روزگی و متوسط وزن بدن اولیه 7/2±44 کیلوگرم به‌مدت 35 روز با دو تیمار و شش تکرار بررسی شد. تیمارها شامل: 1- جیره آغازین حاوی دانه جو آسیاب‌شده ۲- جیره آغازین حاوی دانه جو پولکی‌شده‌ بدون بخار بود. نتایج نشان داد که گوساله‌‌های دریافت‌کننده جو پولکی‌شده بدون بخار، وزن نهایی، تغییرات وزنی، افزایش وزن روزانه، ماده خشک مصرفی و ضریب تبدیل خوراک بهتری نسبت به گوساله‌های دریافت‌کننده جو آسیاب‌شده داشتند (05/0>P). همچنین، در رفتار خوردن، نشخوار، جویدن و استراحت گوساله‌ها در بین تیمارهای دریافت‌کننده جو آسیاب‌شده و پولکی‌شده‌ بدون بخار اختلاف وجود داشت (05/0>P)؛ که با مصرف جو پولکی‌شده‌ این فاکتور‌ها افزایش یافت. هرچند نمره قوام مدفوع، تعداد گوساله‌های مبتلا به اسهال و میانگین روزهای مبتلا به اسهال تحت تأثیر استفاده از جو آسیاب‌شده و پولکی‌شده بدون بخار قرار نگرفت. از طرفی دیگر نتایج پژوهش حاضر نشان داد غلظت گلوکز خون گوساله‌های دریافت‌کننده جو پولکی‌شده‌ بدون بخار بیشتر (44/79 میلی‌گرم در دسی‌لیتر) از گوساله‌های مصرف‌کننده جو آسیاب‌شده (09/71 میلی‌گرم در دسی‌لیتر) بود (05/0>P)؛ اما بر غلظت تری‌گلیسیرید، کلسترول، اوره، پروتئین کل، آلبومین، گلوبولین و نسبت‌ آن‌ها اثر معنی‌داری نداشت. بر اساس نتایج حاصل، فرآوری جو به‌صورت پولکی‌شده‌ بدون بخار ضمن افزایش مصرف جیره آغازین باعث بهبود افزایش وزن روزانه و وزن نهایی شد، همچنین هیچ‌گونه اثر منفی بر فراسنجه‌های خونی نداشت

کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله [English]

Effect of non-steamed flaked barley with milled barley on performance, nutrition behavior, fecal score and blood parameters of Holstein suckling calves

نویسندگان [English]

  • Ghasem Khadem
  • Taghi Ghoorchi
  • Abdolhakim Toghdory
  • Katayoun Mehrani
  • Kamel Amozadeh Araee

Department of Animal and Poultry Nutrition, Faculty of Animal Science, Gorgan University of Agricultural Science and Natural Resources, Gorgan, Iran

چکیده [English]

In order to investigate the use of non-steamed flaked and milled barley in Holstein suckling calves, 12 suckling female calves with an age of about 20-25 days and an average initial body weight of 44±2.7 kg were used. This research was conducted for 35 days with two treatments and six replications. The treatments included: 1- starter diet containing milled barley, 2- starter diet containing non-steamed flaked barley. The results showed that calves received non-steamed flaked barley had better final weight, weight changes, daily weight gain, dry matter consumption and feed conversion ratio than calves received milled barley(P<0.05).there was a significant difference in the eating, rumination, and resting behavior of calves among the treatments received milled barley and non-steamed flaked barley(P<0.05); These factors increased with the consumption of milled barley. However, the fecal consistency score the number of calves with diarrhea, and the average number of days with diarrhea were not affected by the use of milled barley and non-steamed flaked barley, the results of the present study showed that the blood glucose concentration of calves received non-steamed flaked barley was higher (79.44 mg/dl) than of calves consuming milled barley (71.09 mg/dl) (P<0.05); But it had no significant effect on the concentration of triglyceride cholesterol, urea, total protein, albumin, globulin and their ratio, based on the results of this research, barley processing, as a non-steamed flaked barley, while increasing the initial ration consumption, daily weight gain, improved the final weight and also did not have a negative effect on blood parameters.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Barley Processing
  • Fecal Score
  • Suckling Calf
  • Weight Gain