نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران. رایانامه: ghasem.khadem_s00@gau.ac.ir

2 گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران. رایانامه: ghoorchi.profcms@gau.ac.ir

3 گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران. رایانامه: toghdory.profcms@gau.ac.ir

4 نویسنده مسئول، گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران. رایانامه: katayoun.mehrani_s99@gau.ac.ir

5 گروه تغذیه دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران. رایانامه: kamel.amozadeh_s00@gau.ac.ir

چکیده

هدف: پرورش مناسب و صحیح گوساله‌های شیرخوار سهم قابل‌توجهی در ایجاد یک گله مولد سودآور دارد، در این رابطه توجه به سه اصل مهم تغذیه، محیط نگه‌داری و کنترل بیماری در کاهش خسارات مالی ناشی از تلفات از بدو تولد تا زمان شیرگیری گوساله‌ها اثربخش خواهد بود. طی سال‌های اخیر پژوهش‌گران در رابطه با تغذیه گوساله‌ها به‌‌دنبال پیداکردن بهترین ترکیب جیره آغازین بوده‌اند تا بتوانند حداکثر رشد و رفاه قابل توجیه ازنظر اقتصادی را برای دام مهیا کنند. فرآوری دانه، نشاسته را در دسترس میکروب‌ها قرار می‌دهد و سرعت و میزان تخریب نشاسته را در شکمبه افزایش می‌دهد. با توجه به این‌که اطلاعات اندکی در مورد تأثیر روش فرآوری جو بر مصرف خوراک و رفتار عملکرد در گوساله‌های شیرخوار موجود است، بنابراین، هدف از مطالعه حاضر مقایسه جو پولکی شده بدون بخار با جو آسیاب‌شده بر عملکرد، اسکور مدفوع، رفتار تغذیه‌ای و فراسنجه‌های خونی گوساله‌های شیرخوار هلشتاین بود.
روش پژوهش: در این پژوهش از ۱۲ گوساله ماده هلشتاین با سن ۲۰ تا ۲۵ روز و وزن اولیه ۷/۲±۴۴ کیلوگرم در دو تیمار و شش تکرار استفاده شد. تیمارها شامل ۱- جیره آغازین حاوی دانه جو آسیاب‌شده، ۲- جیره آغازین حاوی دانه جو پولکی شده‌ بدون بخار و مدت دوره آزمایشی ۳۵ روز بود. جیره‌های آزمایشی استفاده‌شده از نظر میزان پروتئین و انرژی یکسان بودند. در روزهای ۵۸ و ۵۹ آزمایش، رفتار مصرف خوراک با ثبت فعالیت به مدت ۲۴ ساعت محاسبه شد. در طول دوره تحقیق، نمره مدفوع گوساله نیز بررسی شد. به‌منظور اندازه‌گیری فراسنجه­های خونی در روز 35 آزمایش، خون‌گیری چهار ساعت پس از مصرف خوراک صبح و از سیاهرگ گردنی (وداج) با استفاده از لوله­های خون‌گیری حاوی ماده ضد انعقاد انجام شد.
یافته‌ها: نتایج مقایسه اثر جو آسیاب‌شده و پولکی شده‌ بدون بخار بر عملکرد گوساله‌های هلشتاین نشان داد که گوساله‌‌های دریافت‌کننده جو پولکی شده بدون بخار، وزن نهایی، تغییرات وزنی، افزایش وزن روزانه (ADG)، ماده خشک مصرفی (DMI) و ضریب تبدیل خوراک (FCR) بهتری نسبت به گوساله‌های دریافت‌کننده جو آسیاب شده داشتند (05/0>P). گوساله‌های تغذیه‌شده با جو پولکی شده بدون بخار تغییرات وزن بیش‌تری (66/11) در طول دوره آزمایش داشتند (05/0>P). بین تیمارهای آزمایشی از نظر رفتار مصرف خوراک، نشخوار، جویدن و استراحت گوساله‌ها تفاوت معنی‌داری وجود داشت (05/0P<). نمره قوام مدفوع، تعداد گوساله‌های مبتلا به اسهال و میانگین روزهای اسهال تحت تأثیر تیمارها قرار نگرفت. غلظت تری گلیسیرید، کلسترول، اوره، پروتئین تام، آلبومین، گلوبولین و نسبت آن­ها تحت تأثیر قرار نگرفت.
نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که استفاده از جو پولکی‌شده‌ بدون بخار شده نسبت به جو آسیاب شده سبب افزایش ماده خشک مصرفی و افزایش وزن روزانه و بهبود ضریب تبدیل و رفتار تغذیه‌ای گوساله‌های شیرخوار می‌شود.

کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله [English]

Effect of non-steamed flaked barley with milled barley on performance, nutritional behavior, fecal score and blood parameters of Holstein suckling calves

نویسندگان [English]

  • Ghasem Khadem 1
  • Taghi Ghoorchi 2
  • Abdolhakim Toghdory 3
  • Katayoun Mehrani 4
  • Kamel Amozadeh Araee 5

1 Department of Animal and Poultry Nutrition, Faculty of Animal Science, Gorgan University of Agricultural Science and Natural Resources, Gorgan, Iran. E-mail: ghasem.khadem_s00@gau.ac.ir

2 Department of Animal and Poultry Nutrition, Faculty of Animal Science, Gorgan University of Agricultural Science and Natural Resources, Gorgan, Iran. E-mail: ghoorchi.profcms@gau.ac.ir

3 Department of Animal and Poultry Nutrition, Faculty of Animal Science, Gorgan University of Agricultural Science and Natural Resources, Gorgan, Iran. E-mail: toghdory.profcms@gau.ac.ir

4 Corresponding Author, Department of Animal and Poultry Nutrition, Faculty of Animal Science, Gorgan University of Agricultural Science and Natural Resources, Gorgan, Iran. E-mail: katayoun.mehrani_s99@gau.ac.ir

5 Department of Animal and Poultry Nutrition, Faculty of Animal Science, Gorgan University of Agricultural Science and Natural Resources, Gorgan, Iran. E-mail: kamel.amozadeh_s00@gau.ac.ir

چکیده [English]

Objective: Proper raising of suckling calves is important in creating a profitable productive herd. In this regard, the three important principles of nutrition, preservation of the environment and disease control will be effective in reducing losses caused by losses from birth to weaning. In recent years, efforts have been made in calf nutrition to find the best combination of starter diets to justify the best growth and health. Grain processing makes starch available to microbes and increases the rate and extent of starch degradation in the rumen. Considering that there is little information about the effect of barley processing on feed intake and performance behavior in dairy calves, therefore, this study aims to compare non-steamed flaked barley with milled barley on performance, fecal score, chewing behavior and blood parameters of Holstein suckling calves.
Materials and Methods: In this study, 12 Holstein female calves aged 20 to 25 days and an initial body weight of 44±2.7 kg were used in two treatments and six replications. The treatments included: 1- starter diet containing milled barley, and 2- starter diet containing non-steamed flaked barley. The duration of the trial period was 35 days. The experimental diets were isoenergetic and isonitrogenous. On the 58th and 59th days of the experiment, feed intake behavior was calculated by recording activity for 24 hours. During the research period, the calf fecal score was also checked. To measure blood parameters on the 35th day of the experiment, blood was taken four hours after morning feeding using heparinized venoject tubes from the jugular vein of the calves.
Results and Discussion: The results comparing the effect of milled and non-steamed flaked barley on the performance of Holstein calves showed that there is a significant difference between the calves fed non-steamed flaked barley in terms of final weight, weight changes, average daily gain (ADG), dry matter intake (DMI) and feed conversion ratio (FCR) than calves fed milled barley (P<0.05). The calves fed non-steamed flaked barley had more weight changes (11.66) during the experimental period. There was a significant difference in eating behavior, rumination, chewing and rest of calves between experimental treatments (P<0.05). The fecal consistency score, the number of calves with diarrhea and the average days with diarrhea were not affected by the treatments Blood glucose concentration of calves fed non-steamed flaked barley was higher than that of calves consumed milled barley (P<0.05). However, blood concentrations of triglyceride, cholesterol, urea, total protein, albumin, globulin and their ratio were not affected.
Conclusion: The results of the present study showed that the use of non-steamed flaked barley compared to milled barley increased DMI and ADG, and improved FCR and eating behavior of dairy calves.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Barley Processing
  • Fecal Score
  • Suckling Calf
  • Weight Gain
Reference
Araujo, R. C., Pires, A. V., Susin, I., Mendes, C. Q., Rodrigues, G. H., Packer, I. U., & Eastridge, M. L. (2008). Milk yield, milk composition, eating behavior, and lamb performance of ewes fed diets containing soybean hulls replacing coast cross (Cynodon species) hay. Journal of Animal Science86(12), 3511-3521.
Bateman Ii, H. G., Hill, T. M., Aldrich, J. M., & Schlotterbeck, R. L. (2009). Effects of corn processing, particle size, and diet form on performance of calves in bedded pens. Journal of Dairy Science92(2), 782-789. ‏
Bertipaglia, L. M. A., Fondevila, M., Van Laar, H., & Castrillo, C. (2010). Effect of pelleting and pellet size of a concentrate for intensively reared beef cattle on in vitro fermentation by two different approaches. Animal Feed Science and Technology, 159(3-4), 88-95.
Castillo, C., Benedito, J. L., Pereira, V., Sotillo, J., Suárez, A., Méndez, J., & Hernández, J. (2011). Influence of grain processing in regard to serum metabolites and enzymes for finishing bull calves. Journal of Animal and Feed Sciences20(4), 483-492 ‏
Castillo, C., Benedito, J. L., Pereira, V., Vázquez, P., Gutiérrez, C., & Hernández, J. (2009). Acid–base status and serum l-lactate in growing/finishing bull calves fed different high-grain diets. Livestock Science120(1-2), 66-74.
Castillo, C., Hernandez, J., Pereira, V., Vazquez, P., Sotillo, J., Lopez-Alonso, M., & Benedito, J. L. (2011). Serum metabolite concentrations and enzyme activities in finishing bull calves fed different types of high-grain diets. Archives Animal Breeding54(2), 137-146.
Coverdale, J. A., Tyler, H. D., Quigley III, J. D., & Brumm, J. A. (2004). Effect of various levels of forage and form of diet on rumen development and growth in calves. Journal of Dairy Science87(8), 2554-2562. ‏
Dehghan-Banadaky, M., Corbett, R., & Oba, M. (2007). Effects of barley grain processing on productivity of cattle. Animal Feed Science and Technology137(1-2), 1-24.
Ghassemi Nejad, J., Torbatinejad, N., Naserian, A. A., Kumar, S., Kim, J. D., Song, Y. H., & Sung, K. I. (2012). Effects of processing of starter diets on performance, nutrient digestibility, rumen biochemical parameters and body measurements of Brown Swiss dairy calves. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences25(7), 980-987.
Jarrah, A., Ghorbani, G. R., Rezamand, P., & Khorvash, M. (2013). Effects of processing methods of barley grain in starter diets on feed intake and performance of dairy calves. Journal of Dairy Science96(11), 7269-7273.
Kaneko, J. J., Harvey, J. W., & Bruss, M. L. (Eds.). (2008). Clinical Biochemistry of Domestic Animals. Academic Press. ‏San Diego.USA.
Kargar, S., Nowroozinia, F., & Kanani, M. (2021). Feeding fennel (Foeniculum vulgare) seed as potential appetite stimulant to newborn Holstein dairy calves: Effects on meal pattern, ingestive behavior, oro-sensorial preference, and feed sorting. Animal Feed Science and Technology, 278, 115009.
Khan, M. A., Bach, A., Weary, D. M., & Von Keyserlingk, M. A. G. (2016). Invited review: Transitioning from milk to solid feed in dairy heifers. Journal of Dairy Science99(2), 885-902.
Khan, M. A., Lee, H. J., Lee, W. S., Kim, H. S., Kim, S. B., Ki, K. S., & Choi, Y. J. (2007). Starch source evaluation in calf starter: I. Feed consumption, body weight gain, structural growth, and blood metabolites in Holstein calves. Journal of Dairy Science90(11), 5259-5268.
Larson, L. L., Owen, F. G., Albright, J. L., Appleman, R. D., Lamb, R. C., & Muller, L. D. (1977). Guidelines toward more uniformity in measuring and reporting calf experimental data. Journal of Dairy Science60(6), 989-991.
Lesmeister, K. E., & Heinrichs, A. J. (2004). Effects of corn processing on growth characteristics, rumen development, and rumen parameters in neonatal dairy calves. Journal of Dairy Science87(10), 3439-3450. ‏
Montoro, C., Miller-Cushon, E. K., DeVries, T. J., & Bach, A. (2013). Effect of physical form of forage on performance, feeding behavior, and digestibility of Holstein calves. Journal of Dairy Science96(2), 1117-1124.
Nixdorff, C., McKinnon, J. J., Shreck, A. L., Juárez, M., & Penner, G. B. (2020). Comparison of the effects of dry rolling, temper rolling, and steam flaking barley grain on dry matter intake, growth, and carcass characteristics of finishing beef steers. Applied Animal Science36(6), 820-829.
Owens, F. N., Secrist, D. S., Hill, W. J., & Gill, D. R. (1997). The effect of grain source and grain processing on performance of feedlot cattle: A review. Journal of Animal Sciences, 75, 868–879.
Porter, J. C., Warner, R. G., & Kertz, A. F. (2007). Effect of fiber level and physical form of starter on growth and development of dairy calves fed no forage. The Professional Animal Scientist23(4), 395-400. ‏
Reis, R. B., & Combs, D. K. (2000). Effects of corn processing and supplemental hay on rumen environment and lactation performance of dairy cows grazing grass-legume pasture. Journal of Dairy Science83(11), 2529-2538.
Rezapour, M., Chashnidel, Y., Dirandeh, E., Shohreh, B., & Ghaffari, A. H. (2016). The effect of grain processing and grain source on performance, rumen fermentation and selected blood metabolites of Holstein calves. Journal of Animal and Feed Sciences, 25, 203-209.
SAS. (2001). Statistical Analysis System, User’s Guide: Statistics. Version 8.2. SAS Institute, Cary, NC, USA.
Strusińska, D., Minakowski, D., Bomba, G., Otrocka-Domagała, I., Wiśniewska, M., & Tywończuk, J. (2009). Effect of whole cereal grains contained in the ration on calf performance and selected morphometric parameters of the rumen and small intestine.‏ Czech Journal of Animal Science, 54, 540-551.
Zhang, Y. Q., He, D. C., & Meng, Q. X. (2010). Effect of a mixture of steam-flaked corn and soybeans on health, growth, and selected blood metabolism of Holstein calves. Journal of Dairy Science93(5), 2271-2279.