نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسنده
استادیار پژوهشی،پژوهشکده کشاورزی، سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران، تهران، ایران، صندوق پستی، 33535111تخصص: تغذیه گوساله و گاو شیری/ ارزشیابی مواد خوراکی و افزودنیهای خوراکی دام/ پروبیوتیک
چکیده
اثر عصاره گیاه تشنهداری (Scrophularia striata)بهعنوان یک افزودنی برای بهبود بازده تجزیهپذیری مواد مغذی در شکمبه، غلظت کل ترکیبات فنلی، فلاونوئیدی و فعالیت آنتیاکسیدانی در یک سیستم شبیهساز شکمبه (رزیتک) بررسی شد. بههمین منظور از 12 فرمانتور در دو دوره آزمایشی که هر یک 10 روز بهطول انجامید استفاده شد و پنج روز پایانی هر دوره از مایع درون فرمانتور نمونهبرداری شد. تیمارها شامل: گروه بدون افزودنی (شاهد)، گروه دریافتکننده 10 میلیگرم در روز موننسین (موننسین)، گروه دریافتکننده 480 میلیگرم در روز عصاره گیاهی و گروه دریافتکننده 960 میلیگرم در روز عصاره گیاهی بودند. افزودن عصاره گیاهی در هر دو سطح بهطور معنیداری تولید متان به ازای هر گرم ماده مغذی تجزیهشده را در مقایسه با گروه شاهد کاهش داد (05/0>P). تولید کل اسیدهای چرب فرّار به ازای هر گرم ماده خشک و آلی تجزیهشده در تیمارهایی که عصاره گیاهی دریافت کرده بودند در مقایسه با شاهد و موننسین بالاتر بود (05/0P<). آمونیاک تولیدی به ازای هر واحد پروتئین خام تجزیهشده در گروهی که 960 میلیگرم عصاره دریافت کرده بود، پایینتر از گروه شاهد بود (05/0P<). تیمار دریافتکننده 960 میلیگرم عصاره، بالاترین غلظت کل ترکیبات فلاونوئیدی، فنلی و فعالیت آنتیاکسیدانی را نسبت به سایر تیمارها داشت (05/0P<). بر اساس نتایج این آزمایش، عصاره گیاه تشنهداری رامیتوان برای بهبود راندمان تجزیهپذیری، افزایش فعالیت آنتیاکسیدانی مایع شکمبه و کاهش تولید متان به جای آنتیبیوتیک مورد توجه قرار داد.
کلیدواژهها
عنوان مقاله [English]
Effect of Scrophularia striata extract on efficiency of degradation, concentration of phenolic and flavonoid compounds and antioxidant activity in ruminal fluid using a rumen simulation technique (RUSITEC)
نویسنده [English]
- maryam bagheri Varzaneh
Assistant Professor, Department of Agriculture, Iranian Research Organization for Science and Technology (IROST), P. O. Box 33535111, Tehran, Iran
چکیده [English]
Extract of Scrophularia striata (ES) was tested as a feed additive for improving the efficiency of ruminal degradation of nutrients, concentration of total phenolic and flavonoid compounds and antioxidant activity using the rumen simulation technique (RUSITEC). Twelve fermentation units (vessels) were set up for 2 experimental runs each lasting 10 d wherein the last 5 days served for sampling. Treated vessels were supplied with no additive (Control), 10 mg/d monensin (Monensin), and 480 and 960 mg/d of ES, respectively. Both levels of ES and monensin decreased methane production expressed per gram nutrients degraded (P<0.05). Production of total volatile fatty acid per gram DM and organic matter degraded was higher in ES treatments in comparison with control and Monensin (P<0.05). The ammonia production expressed per gram CP degraded was lower than control only in the high level of ES supplementation (P<0.05). The latter treatment also resulted in the highest concentration of total flavonoid, phenol lic compounds and antioxidant activity compared to other treatments (P<0.05). Based on the present results, ES could be considered as an alternative to antibiotic for improving the efficiency of degradation, increasing ruminal antioxidant activity and decreasing methane production.
کلیدواژهها [English]
- Antioxidant activity
- Degradability
- methane
- Phytogenic compounds
- Rusitec
- Scrophularia Striata
44-50.