اثر پودر کنگرفرنگی بر عملکرد و بروز عارضه آسیت در جوجه‌های گوشتی

نوع مقاله: مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام، شهر ایلام

2 بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی ایلام ، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی،ایلام، ایران

3 دانشگاه تحصیلات تکمیلی کرمان

چکیده

تأثیر گیاه دارویی کنگر فرنگی بر بروز عارضه آسیت، فشار خون سیستولیک و پارامترهای خونی جوجه‌های گوشتی در شرایط استرس سرمایی با استفاده از 400 جوجه سویه تجاری راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی با پنج تیمار، چهار تکرار و 20 جوجه یک‌روزه مطالعه شد. تیمارهای آزمایشی شامل جیره شاهد (بدون افزودنی)، جیره حاوی 0015/0 درصد آنتی‌بیوتیک (ویرجینیامایسین)، جیره حاوی 2/0 درصد پودر آسپرین و جیره‌های حاوی یک و دو درصد پودر کنگر فرنگی بودند. نتایج حاصل از آزمایش نشان داد که پرندگانی که با جیره‌های حاوی کنگر فرنگی تغذیه شدند مصرف خوراک و افزایش وزن بیشتر و ضریب تبدیل بهتری نسبت به سایر تیمارها در شرایط استرس سرمایی داشتند (05/0>P). فشار خون سیستولیک، تعداد گلبول‌های قرمز خون، کل تلفات و درصد تلفات ناشی از آسیت در پرندگانی که با جیره‌های حاوی کنگر فرنگی تغذیه شدند کمتر از شاهد بود (05/0>P). افزودن آنتی‌بیوتیک و آسپرین به جیره تأثیری بر عملکرد نداشت (05/0P). بطور کلی استفاده از کنگر فرنگی تا سطح دو درصد جیره در شرایط استرس سرمایی، ضمن بهبود عملکرد، تلفات ناشی از آسیت در جوجه‌ها را کاهش می دهد.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

The effect of Cynara scolymus powder on performance and ascites syndrome in broiler chickens

نویسندگان [English]

  • Alinaghi Shokri 1
  • Mohammad Akbari Gharaei 1
  • Saifali Varmaghany 2
  • Kamran Taherpour 1
  • Ali Khatibjoo 1
  • Mehdi Soltani 3
1 Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, Ilam University, Ilam-Iran
2 Animal Science Research Department, Ilam Agricultural and Natural Resources Research and Education Center, AREEO, Ilam, Iran.
3 Graduate University of Advanced Technology- Kerman
چکیده [English]

The effect of medicinal plant of Cynara scolymus (artichokes) were studied on ascites syndrome, systolic blood pressure and blood parameters in broiler chickens using a total of 400 one-day-old Ross 308 in a completely randomized design with 5 treatments, 4 replicates and 20 chicks for each replicate, up to 42d under cold temperature condition. Experimental treatements were control (basal diet), antibiotic (basal diet plus 0.0015 percent antibiotic virginiamycin), aspirin (basal diet plus 0.2 percent aspirin powder) and two basal diets containing 1 and 2 percent artichoke powder. The results showed that feed intake and body weight were increased and feed conversion rate was decreased in artichoke powder received groups in comparison with other treatment (P

کلیدواژه‌ها [English]

  • artichokes
  • ascites
  • Blood parameters
  • Broilers
  • systolic blood pressure

خرمشاهی م، صمدی ف، گنجی ف، زره داران س و صمدی ص (1394) تأثیر پودر برگ کنگرفرنگی بر عملکرد، وزن اندام­های داخلی و برخی فراسنجه­های خونی بلدرچین ژاپنی مسموم شده با تتراکلریدکربن. پژوهش­های علوم دامی. 25(2): 67-57.

2. روزمهر ف، محیط الف، خوش سکه م و حسن زاده م (1393) اثر افزودنی پودر کنگرفرنگی بر پارامترهای رشد، غلظت کلسترول خون، خصوصیات لاشه و پاسخ ایمنی در جوجه­های گوشتی. آسیب­شناسی درمانگاهی دامپزشکی. 8(1): 366-357.

3. عالمی م، صمدی ف و صمدی ص (1393) تاثیر پودر برگ کنگر فرنگی و ویتامین E بر عملکرد و برخی فراسنجه­های خونی در بلدرچین ژاپنی گوشتی. پژوهش و سازندگی. 16(2): 155-147.

  1.  Al-Masri F and Hassanzadeh M (2010) Anatomical parameters of cardiopulmonary system, venous blood pCO2 and pO2 tensions and the development of ascites syndrome in two genetic line chickens that are differing in their growth rate. Iranian Journal of Veterinary Research, 11(3): 214-221.
  2.  Al-Obaidi FA and Al-Shadeedi SM (2010) Effect of dietary aspirin for reducing ascities and enhancing productive performance of broilers reared in high density. Al-Qadisiya Journal of Veterinary Medicine Science, 9: 20-25. Association of Official Analytical Chemist (AOAC) 1990. 15th Edition. USA.
    1. Ao X, Yoo JS, Zhou TX, Wang JP, Meng QW, Yan L and Kim IH (2011) Effects of fermented garlic powder supplementation on growth performance, blood profiles and breast meat quality in broilers. Livestock Science, 141(1): 85-89.
  3.  Balasuriya BN and Rupasinghe HV (2011) Plant flavonoids as angiotensin converting enzyme inhibitors in regulation of hypertension. Functional Foods in Health and Disease, 1(5): 172-188.
  4.  Fathi M, Haydari M and Tanha T (2016) Influence of Dietary Aspirin on Growth Performance, Antioxidant Status and Mortality due to Ascites in Broiler Chickens. Poultry Science Journal, 4(2): 139-146.
  5.  Hernandez F, Madrid J, Garcia V, Orengo J and Megias M D (2004) Influence of two plant extracts on broilers performance, digestibility and digestive organ size. Poultry science, 83(2): 169-174.
  6.  Julian RJ (2005) Production and growth related disorders and other metabolic diseases of poultry–a review. The Veterinary Journal, 169(3): 350-369.
  7. Li H, Xia N, Brausch I, Yao Y and Forstermann U (2004) Flavonoids from artichoke (Cynara scolymus L.) up-regulate endothelial-type nitricoxide syntase gene expression in human endothelial cells. Pharmacology and Experimental Therapeutics, 310(3): 926-932.
  8. Luger D, Shinder D, Rzepakovsky V, Rusal M and Yahav S (2001) Association between weight gain, blood parameters and thyroid hormones and the development of ascites syndrome in broiler chickens. Poultry science, 80(7): 965-971.
  9. Mathew A G, Arnett D B, Cullen P, and Ebner P D (2003) Characterization of resistance patterns and detection of apramycin resistance genes in Escherichia coli isolated from swine exposed to various environmental conditions. International journal of food microbiology, 89(1): 11-20.
  10. Moro M H, Beran G W, Hoffman L J, and Griffith R W (1998) Effects of cold stress on the antimicrobial drug resistance of Escherichia coli of the intestinal flora of swine. Letters in applied microbiology, 27(5): 251-254.
  11. Moudgal NR, Raghupathy E and Sarma PS (1958) Studies on Goitrogenic Agents in Food III. Goitrogenic Action of some Glycosides Isolated from Edible Nuts. The Journal of nutrition, 66(2): 291-303.
  12. Radwan NL, Abdo ZM and Hassan RA (2007) Effect of feeding artichoke leaves meal on productive and reproductive performance of Mandarah hens. International Journal of Poultry Science, 6(11): 826-834.
  13. Roghani M, Baluchnejadmojarad T, Vaez-Mahdavi MR and Roghani-Dehkordi F (2004) Mechanisms underlying quercetin-induced vasorelaxation in aorta of subchronic diabetic rats: an in vitro study. Vascular pharmacology, 42(1): 31-35.
  14. Roghani-Dehkordi F and Kamkhah AF (2009) Artichoke leaf juice contains antihypertensive effect in patients with mild hypertension. Journal of dietary supplements, 6(4): 328-341.
  15. Sturkie PD (2000) Avian Physiology. 4th ed. Academic Press CA USA. Superiore di Sanita 43(4): 348.
  16. Taddei S, Virdis A, Ghiadoni L, Magagna A and Salvetti A (1998) Vitamin C improves endothelium-dependent vasodilation by restoring nitric oxide activity in essential hypertension. Circulation, 97(22): 2222-2229.
  17. Toghyani M, Toghyani M, Gheisari A, Ghalamkari G and Eghbalsaied S (2011) Evaluation of cinnamon and garlic as antibiotic growth promoter substitutions on performance, immune responses, serum biochemical and haematological parameters in broiler chicks. Livestock Science, 138(1): 167-173.
  18. Varmaghany S, Rahimi S, Torshizi MK, Lotfollahian H and Hassanzadeh M (2013) Effect of olive leaves on ascites incidence, hematological parameters and growth performance in broilers reared under standard and cold temperature conditions. Animal feed science and technology, 185(1): 60-69.
  19. Varmaghany S, Karimi Torshizi MA, Rahimi S, Lotfollahian H and Hassanzadeh M (2015) The effects of increasing levels of dietary garlic bulb on growth performance, systolic blood pressure, hematology and ascites syndrome in broiler chickens. Poultry science, 94(8): 1812-1820.
  20. Wang M, Simon JE, Aviles IF, He K, Zheng QY, Tadmor Y (2003) Analysis of antioxidative phenolic compounds in artichoke (Cynara scolymus L.). Journal of Agriculture and Food Chemistry, 51(3): 601–608.
  21. Zhao FQ, Zhang ZW, Qu JP, Yao HD, Li M, Li S and Xu SW (2014) Cold stress induces antioxidants and Hsps in chicken immune organs. Cell Stress and Chaperones, 19(5): 635-648.