نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 -
2 عضو هیات علمی سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران
3 سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران، پژوهشکده کشاورزی، تخصص: بیوتکنولوژی دام/ لقاح آزمایشگاهی/ شبیهسازی حیوانات/ سلولهای بنیادی/ ژنتیک مولکولی/ کشت بافت/ مدیریت و پرورش دام و طیور
چکیده
هدف از این پژوهش بررسی تأثیر عصاره زنجبیل و ویتامین E بر عملکرد سلولهای بنیادی اسپرماتوگونی گوسفند بود. برای این منظور غلظتهای مختلف از عصارههای آبی و هیدروالکی زنجبیل و ویتامین E بر زندهمانی، تشکیل کلونی و بیان ژنهای مهار کننده (bcl2 و bcl2l1) و پیش برنده آپوپتوز (bax) در سلولهای بنیادی اسپرماتوگونی آزمایش شدند. سلولهای بنیادی اسپرماتوگونی از بیضه گوسفندان کشتار شده با استفاده از روش هضم آنزیمی دو مرحلهای استحصال و به روش حذف تمایزی خالص سازی شدند. سپس با استفاده از رنگ آمیزی آلکالین فسفاتاز و بیان شناساگرهای اختصاصی oct-4 و c-kit شناسایی شدند. نتایج نشان داد زندهمانی سلولهای بنیادی اسپرماتوگونی در محیط کشت حاوی سطوح بالاتر از 800 میکروگرم بر میلیلیتر از عصاره هیدروالکلی زنجبیل بطور معنیداری در مقایسه با شاهد کاهش یافت (05/0>P). در حالی که بیشترین زندهمانی سلولهای بنیادی اسپرماتوگونی هنگام استفاده که 800 میکروگرم بر میلیلیتر از عصاره آبی زنجبیل بود و با افزایش غلظت ویتامین E (تا 100 میکروگرم بر میلیلیتر) زندهمانی سلولهای بنیادی اسپرماتوگونی افزایش یافت. بیان ژن bax در غلظتهای موثر عصاره آبی زنجبیل (150 میکروگرم بر میلیلیتر) و ویتامین E (50 میکروگرم بر میلیلیتر) کاهش یافت در حالی که عصاره هیدروالکلی زنجبیل (150 میکروگرم بر میلیلیتر) و غلظتهای بالای عصاره آبی (بیشتر از800 میکروگرم بر میلیلیتر) بیان این ژن را افزایش دادند. بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه میتوان از غلظتهای 150 میکروگرم بر میلیلیتر از عصاره آبی زنجبیل و یا 50 میکروگرم بر میلیلیتر از ویتامین E به منظور بهبود شرایط کشت سلولهای بنیادی اسپرماتوگونی گوسفند استفاده نمود.
کلیدواژهها
عنوان مقاله [English]
Effect of ginger compared with vitamin E on in vitro culture of spermatogonial stem cells (SSCs) of Afshari sheep
چکیده [English]
The goal of this paper was to study the effect of ginger extracts and vitamin E on the performance of ovine Spermatogonial Stem Cells (SSCs). For this purpose, different concentrations of hydro and hydroethanolic extracts of ginger and vitamin E on viability, colony formation and expression of inhibiting (bcl2ll and bcl2)and inducing (bax) apoptosisgenes were studied. Spermatogonial Stem Cells (SSCs) were extracted from lamb testes with slaughterhouse origin using two steps enzymatic digestion method and enrichment by differential plating method. The characterization of SSCs was carried by alkaline phosphatase staining and expression of c-kit and oct-4 genes. Results have shown that the viability of SSCs was decreased significantly by using more than 800 µg/mL of hydroethanolic extract of ginger, in comparision with control group (P<0.05), while 800 µg/mL of hydro extract of ginger has been resulted to be the most viable cells, and increasing the vitamin E concentration (upto 100 µg/mL) resulted to be the most survival of SSCs. Expression of bax in effective concentration of hydro extract of ginger (150 µg/mL) and vitamin E (50 µg/mL) was decreased, but hydroethanolic extract of ginger (150 µg/mL) and higher concentration of hydro extract of ginger (more than 800 µg/mL) increased the expression od bax. Based on the results of current study, 150 µg/mL of aqueous extract of ginger or 50 µg/mL of vitamin E can be used to improve ovine SSC culture system.
کلیدواژهها [English]
- Antioxidant
- Apoptosis
- Ginger
- spermatogonial stem cells
- vitamin E