نویسندگان
1 فارغ التحصیل کارشناسی ارشد ژنتیک و اصلاح نژاد، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران
2 دانشیار، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران
3 کارشناس ارشد مرکز اصلاح نژاد دام ایران، کرج
چکیده
در این تحقیق، برای بررسی روند ژنتیکی و فنوتیپی صفات تولید شیر و درصد چربی از رکوردهای شیر 94121 رأس گاو هلشتاین زایش اول و برای صفات سن زایش اول و فاصله دو زایش اول و دوم از رکوردهای تولیدمثل 41900 رأس گاو متولد سال های 82-1374 استفاده شد. تجزیه و تحلیل ژنتیکی داده ها با استفاده از مدل حیوان چند متغیره با اثر گروه ژنتیکی انجام شد. وراثت پذیری تولید شیر، تولید چربی، درصد چربی، سن زایش اول و فاصله دو زایش اول و دوم به ترتیب (01/0 ±) 29/0، (01/0 ±)22/0، (01/0 ±) 38/0، (01/0 ±) 055/0 و (005/0 ±) 034/0 براورد شد. روند ژنتیکی با استفاده از ضریب رگرسیون میانگین ارزش ارثی بر سال تولد و روند فنوتیپی نیز با استفاده از ضریب رگرسیون میانگین صفات بر سال تولد محاسبه شد. روند ژنتیکی برای صفات تولید شیر، تولید چربی و سن زایش اول مثبت و به ترتیب (84/3 ±) 5/153، (075/0 ±) 07/1 و (42/0 ±) 46/0 بود. این روند برای صفات درصد چربی و فاصله دو زایش منفی و به ترتیب (001/0 ±) 011/0- و (067/0 ±) 23/0- بود. روند فنوتیپی صفات تولید شیر، تولید چربی و درصد چربی مثبت براورد شد. این روند برای صفات سن زایش اول و فاصله دو زایش منفی بود.
کلیدواژهها
عنوان مقاله [English]
Genetic parameters and trend of production and reproduction traits in Iranian Holstein cattle
نویسندگان [English]
- Zohreh Shirmoradi 1
- Abdol Reza Salehi 2
- Rostam Pahlavan 1
- Mohamad Reza Mollasalehi 3
1
2
3
چکیده [English]
In this study, the genetic and phenotypic trend of milk and fat production traits were estimated form 94121 cows’ first lactation records and that for age at first calving and calving interval traits were estimated from 41900 cows’ reproduction records. Data related to Iranian Holstein dairy cattle from 1995 to 2003. Data were analyzed, using univariate and mulitivariate animal model with genetic group effects. The heritability of milk yield, fat yield and fat percentage, age at first calving and calving interval were 0.29 (±0.01), 0.22 (±0.01), 0.38 (±0.01), 0.055 (±0.01) and 0.034 (±0.005), respectively. The linear regression of average breeding values and phenotypic values of cows for a trait on birth year provided an estimate of genetic and phenotypic trend, respectively. There genetic trend for milk yield, fat yield and Calving Interval were 53.5 kg, 1.07kg and 0.46 day, respectively. Their trend for fat percentage and Age at First Calving were -0.011% and -0.23 day, respectively. There was a positive phenotypic trend for milk yield, fat yield and fat percentage. This trend was negative for Age at First Calving and Calving Interval.
کلیدواژهها [English]
- Age at First Calving
- calving interval
- genetic trend
- Iranian Holstein
- Milk production traits
- phenotypic trend