نویسندگان
1 استادیار، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران
2 دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران
3 دانشیار، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، تهران
4 استادیار، گروه میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران
چکیده
برای بررسی اثر دو سطح چربی (سه و شش درصد) و سه نوع افزودنی (بدون افزودنی، فلاوومایسین و پروتکسین) بر عملکرد و صفات بیوشیمیایی خون از 288 قطعه جوجه یک روزه نر سویه تجاری راس 308 در یک آزمایش فاکتوریل (3 × 2) در قالب طرح کاملاً تصادفی استفاده شد. پرندگان به طور تصادفی در شش تیمار و با چهار تکرار و 12 پرنده در هر تکرار توزیع شدند. نتایج نشان داد که مصرف خوراک و افزایش وزن جوجه های تیمار حاوی چربی + فلاوومایسین بیشتر از جوجه های تیمارهای حاوی چربی + پروتکسین بود (P< 0.05). غلظت کلسترول، HDL و LDL سرم خون جوجه هایی که با جیره حاوی شش درصد چربی تغذیه شدند، بیشتر بود و غلظت HDL و LDL و کلسترول جوجه هایی که پروتکسین دریافت نمودند، کمترین مقدار بود (P< 0.05). نتایج نشان داد که استفاده از پروتکسین در جیره های حاوی چربی سبب کاهش مصرف خوراک و میزان افزایش وزن جوجه های گوشتی شده و کاهش رشد با افزایش سطح چربی در جیره شدیدتر می شود.
کلیدواژهها
عنوان مقاله [English]
The effects of different levels of fat and additives (antibiotic and probiotic) on blood biochemical properties and performance of broilers
نویسندگان [English]
- Seyed Davoud Sharifi 1
- Ehsan Tavazoei 2
- Ali Akbar Khadem 3
- Abbas Barin 4
1
2
3
4
چکیده [English]
In this study, the effect of different levels of fat with antibiotics and probiotics on blood biochemical traits and performance of broiler chicks was investigated. In a factorial experiment, 288 Day-old Ross broiler chicks treated with two level of fat (3 and 6 percent) and three additives (Flavomycin, Protexin and none-additive). The birds were allocated randomly in six treatments with four replicates and 12 birds per replicat. Results showed that the chicks fed on diets containing 3 percent of fat + Flavomycin had higher feed intake and body weight gain compared to birds fed with fat + Protexin (P< 0.05). The concentration of cholesterol, HDL and LDL in serum of birds of 6% fat was more than of those fed diets with 3% fat. Birds fed diets containing protexin had lowest cholesterol, HDL and LDL (P< 0.05). It was concluded that supplementing the rations containing fat with probiotics decrease feed intake and body weight gain in broilers chicks and their performance decrease by increasing fat in diets.
کلیدواژهها [English]
- Antibiotic
- broiler
- fat
- Probiotic