فاطمه بصیریان؛ امید علی اسماعیلی پور؛ مژگان مظهری؛ نعمت ضیائی
دوره 23، شماره 4 ، دی 1400، ، صفحه 573-581
چکیده
این آزمایش بهمنظور بررسی تأثیر پودر میوه عناب و سنجد بر عملکرد رشد، متابولیتهای خونی و کیفیت گوشت جوجههای گوشتی در شرایط دمایی بالا روی 160 قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار و چهار تکرار و تعداد 10 پرنده در هر تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی عبارت بود از 1- شاهد (جیره پایه)، 2- جیره پایه+ 75/0 ...
بیشتر
این آزمایش بهمنظور بررسی تأثیر پودر میوه عناب و سنجد بر عملکرد رشد، متابولیتهای خونی و کیفیت گوشت جوجههای گوشتی در شرایط دمایی بالا روی 160 قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار و چهار تکرار و تعداد 10 پرنده در هر تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی عبارت بود از 1- شاهد (جیره پایه)، 2- جیره پایه+ 75/0 درصد پودر میوه عناب، 3- جیره پایه+ 0/75 درصد پودر میوه سنجد و 4- جیره پایه+ ترکیب پودر میوه عناب و سنجد (هرکدام0/75 درصد). در سن 25 روزگی و با شروع تنش گرمایی، جوجهها روزانه هشت ساعت از ساعت نه تا 17 در دمای 2±34 درجه سانتیگراد قرار گرفتند. نتایج نشان داد که اثر تیمارها بر صفات عملکردی معنیدار نبود . همچنین وزن نسبی لاشه و اندامهای داخلی به جز کبد، تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. کمترین وزن نسبی کبد در گروه شاهد مشاهده شد (P≤0/05). افزودن پودر میوه عناب و سنجد سبب افزایش معنیدار میزان گلوتاتیون پراکسیداز و کاهش غلظت گلوکز خون در مقایسه با گروه شاهد شد (P≤0/05). بیشترین ظرفیت نگهداری آب و کمترین افت پخت و خونابه در جوجههای گوشتی تغذیهشده با عناب و سنجد بهدست آمد (P≤0/05). با توجه به نتایج حاصل از این آزمایش، افزودن عناب و سنجد در سطح 0/75درصد جیره در شرایط تنش گرمایی هرچند که بر صفات عملکردی جوجههای گوشتی مؤثر نبود، اما منجر به بهبود متابولیتهای خونی و صفات کیفی گوشت شد.