بهبود ذخیره سازی اسپرم خروس با استفاده از اسانس الکلی رزماری

هانیه شفیق؛ ملک شاکری؛ سعید زین الدینی؛ حمید کهرام؛ مهدی ژندی؛ مرتضی مقبلی

دوره 18، شماره 3 ، آبان 1395، ، صفحه 615-624

چکیده
  هدف تحقیق حاضر بررسی تأثیر سطوح مختلف اسانس رزماری (صفر، 10، 5/12، 6/16، 25 و50 میلی‌گرم در لیتر) در رقیق‌کننده منی، بر کمیت و کیفیت اسپرم خروس، بعد از فرایند انجماد- یخ‌گشایی بود. از 10 قطعه خروس سویه تجاری راس در این مطالعه استفاده شد. نمونه‌های منی هفته‌ای دو بار جمع‌آوری و پس از افزودن مایع رقیق کننده بر پایه لستین به آنها در دمای پنج ...  بیشتر